Löpning Övrigt 7 inlägg 3156 visningar

Brist på motivation (mål för din träning)

Andreas Gustafsson
1974 • Kinna
#1
27 oktober 2008 - 10:05
Gilla
Hej alla joggare! Jag är en glad motionär som nästan alltid har hållit igång. Lite löpning, tennis, styrketräning, fotboll, ja ni vet.. Men just nu är jag inne i en sån joggsvacka. Väldigt svårt att motivera mig själv att komma ut, har inga direkta mål med min träning. Att anmäla mig till nåt lopp skulle inte motivera mig, snarare tvärtom. Vad har ni för mål för er träning? Kanske nåt som jag skulle kunna bli inspirerad av.. mvh Andreas
1981 • Linköping
#2
27 oktober 2008 kl 10:14 Redigerad 27 oktober 2008 kl 10:15
Gilla
Att ha mål är bra, kanske behöver du anmäla dig till en tävling? De andra sporterna du räknar upp är sporter man utövar tillsammans med andra, kanske är du sådan att du trivs bäst att träna med andra? Skaffa dig en löpkompis eller gå med i en klubb.

Mitt bästa tips (som dock inte är så jäkla lätt att genomföra) och som jag tror i längde är det enda sättet som kommer att få dig att fortsätta springa är att "lära" dig att tycka om/älska löpning! Tycka att det är kul, utmanande och spännande, UNDER löpturen, inte bara efteråt.

Jag älskar att springa! Jag utmanar min kropp, känner hur mina ben blir starkare min kropp friskare. Jag får vara ute i vacker natur, se årstidernas skiftningar och ett och annat djur. Jag får andas härlig frisk luft och jag utmanar mig själv. Jag får rensa hjärnan och bara vara för någon timme.

Visst, jag har jobbiga pass jag med, i regn och snålblåst och där det känns som att världen består av uppförsbackar och motvind. De gångerna får jag nöja mig med att vara stolt över att jag tog mig ut och tog mig hem, och det är inte de passen som jag koncentrerar mig på...

Lycka till!
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#3
27 oktober 2008 kl 10:21
Gilla
Nu på hösten kan det vara särskilt tungt.
Man har betat av säsongens höjdpunkter var gäller lopp och utmaningar, ev formtopp har passerat, det blir mörkare, kallare osv.

Mina tips:
* Ändra något i träningen - spring på nytt sätt, nya platser, med nya kompisar etc.
* Köp någon ny pryl som gör det roligare - nya skor eller annan utrustning, pulsklocka, mp3-spelare etc.
* Läs några inspirerande bloggar, tidningar etc. - på vissa ställer verkligen flödar inspirationen och det smittar av sig.
* Planera för 2009 - Vad är nästa säsongs mål? Hitta någon ny utmaning som gör att du redan nu längtar och får lust att träna.
Andreas Gustafsson
1974 • Kinna
#4
27 oktober 2008 kl 10:24
Gilla
Grymt bra tips Gustaf och Karin! Det där med någon ny pryl känner jag är nog för mig...
1972 • Alingsås
Administratör
#5
27 oktober 2008 kl 10:33
Gilla
Jag har också haft en lite inspirationssvacka under hösten, framförallt var sista veckorna september tunga efter ett par veckor förkylning.
Jag har i alla fall fått tillbaka lusten genom att byta miljö. Springer i vanliga fall på vackra men ensliga grusvägar som väl egentligen är drömen för en löpare men efter x-antal mil på samma vägar mister även dom sin charm.

Lösningen var helt enkelt att byta miljö. Har bytt ut några pass hemma mot stadsrundor inne i Alingsås eller helt enkelt struntat i vägarna och letat upp lite stigar i stället.

Med andra ord springer du i stan ge dig ut på landet. Springer du på landet åk in till stan. Sedan kan det faktiskt vara en riktig kick att släpa sig ur soffan en mörk höstkväll och ge sig ut med pannlampa på.
Andreas Gustafsson
1974 • Kinna
#6
27 oktober 2008 kl 10:42
Gilla
Pannlampa, ja varför inte... låter som en riktigt bra idé. Nåt nytt liksom, flyttar fokus..
1971 • Nykvarn
#7
27 oktober 2008 kl 10:43
Gilla
Hej, Så här skrev jag i en tidigare tråd, hoppas att det kan hjälpa till att hitta lite inspiration.:

VIll bara dela med mig av lite löpglädje. Denna vecka (nu på söndag, (igår 26/10)) når jag mitt mål för året - 1000 löpta kilometer - Glädje!! Löpningen nu resten av året är nu bara bonus!!

Jag har sprungit i perioder i många år men regelbundet/utan avbrott sedan december -06 nu. 100 mil/år är visserligen inte mycket att skryta med jämfört med vissa duktiga löpare här på forumet, men för mig som heltidsarbetande 3-barnsfar som är lyckligt gift med en fru som också vill träna ibland är det stort att få in detta i kalendern!!! Jag tränar 2-3 ggr i veckan.

Årets löparhöjdpunkt för mig var debuten i Stockholm marathon på 3:41:44, plats 2156 med 50 mil i benen för året och endast 7 långpass över 20 km. Det gav blodad tand och nästa år vill jag under 3:30. Höjdpunkten totalt sedan jag började springa regelbundet är Stockholm halvmarathon 2007 på 1:32:59 (4:23 i snitt-tempo) där det inte ens kände speciellt jobbigt!! 1:30 på halvmaran har sedan dess varit ett givet mål, får se om det kan infrias 2009...

Nu går vi mot höst och det känns ibland tyngre att ge sig ut i mörkret och fukten på vardagskvällarna. Då känns det gott att tänka tillbaka på året, t ex på de 250 sista metrarna på Stockholms stadions löparbanor på maran...leende.

Ville inget särskilt med denna tråd än att dela med mig av lite löparglädje som sagt. Säkert finns det många andra som kan inspirera genom att dela med er av uppnådda mål och höjdpunkter för året!
Löparhälsningar,
Staffan

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.