Löpning Kost & Näring 21 inlägg 6577 visningar

Parmesan ost - Löparens belöning

1965 • Glemmingebro
#1
10 oktober 2008 - 18:38
Gilla
I Runner´s World nr 5 2008 kan man läsa en liten artikel om Parmesan ost.
"Ett av världens bästa näringskoncentrat", och förmodligen det godaste.
Bara att avnjuta så mycket man kan och jag rekommenderar en ljuvligt, lagrad Balsamvinäger från Italien ringlad över ostskivorna :)
Njut!
< < < 1 2 > > >
#2
10 oktober 2008 kl 19:47
Detta inlägg har raderats
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#3
10 oktober 2008 kl 19:47
Gilla
Det vattnas redan i munnen, desvärre finns ingen parmesan ost att tillgå men det får köpas vid nästa besök i Saluhallen.
Carina Jonzon
1963 • Stockholm
#4
10 oktober 2008 kl 22:29
Gilla
Jobbar på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen där vi har en fantastisk rökt lax( carpacciotunn) med gräddstuvad skogssvamp( Karl- Johan, Kantarell och Murklor) samt färsk kokt potatis som får vem som helst att gå i taket av njutning. På tal om att vattnas i munnen................
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#5
10 oktober 2008 kl 23:54
Gilla
Jag tryckte ned en barolo och en apfenzeller ikväll, inte fel de heller :)
1965 • Borås
#6
11 oktober 2008 kl 00:27
Gilla
En stor bit parmesan och ett stort glas med passande rött vin är mums för själen....

Lägg gärna till några skivor parmaskinka och några gröna oliver så blir jag hur lycklig som helst.
#7
11 oktober 2008 kl 08:04
Detta inlägg har raderats
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#8
11 oktober 2008 kl 09:43
Gilla
Jag gör ännu inte :-) halvmaran på 1:45, troligtvis nästa säsong.....jag gör inte milen på 40 minuter.......tveksamt om än någonsin......LL har hittills passerats på 3:16........

MEN.....vin det kan jag :-) (yrkesverksam inom detta..)

Till parmesanost, när vi ändå är inne på ämnet livsnjutning, finns det en oslagbar kombination.....om vi talar vin....Amarone !!! Som sann sybrit är detta ett måste! För er som ännu inte provat denna kombination.......gör det!
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#9
14 oktober 2008 kl 10:39
Gilla
Jag håller med dig Nicklas ang Amaronevin....vad har du för vardagsfavorit? Jag är med i Amaroneklubben btw...
Mikael
1967 • Huddinge
#10
14 oktober 2008 kl 19:49
Gilla
Det vattnas i mun och själ. Parmesanost och Amarone slås bara av Parmesane och rött portvin... O herre gud, nu måste man köpa lite av detta till helgen. Dessutom med 40 årig balsamvinäger(NK livs) och salta pinnar(!). Jag brukar dessutom köpa någraq olika parmesanostar så blir det lite ostprovning också.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#11
14 oktober 2008 kl 20:43
Gilla
Pelle :-) Till vardags är det följande 3 som det väljs mellan;

A (Alpha zeta)
Tommasi (gärna 2003:an, som börjar ta slut på helflaska men finns gott om på halvflaska)
Vaio från Masi

Mycket bra alla tre. Kraft, tyngd och amaronetypiska skulle jag säga!

När det inte är vardag så har ju Allegrini ett gäng pärlor......
Zenato går inte heller av för hackor.......
Finns det bara stålar så är ju alltid Quintarellit eller Dal Forno något att satsa på :-)

Vad gillar du själv?!
johan lindskog
1972 • garphyttan
#12
15 oktober 2008 kl 08:30
Gilla
Amarone...det har jag missat...nu blev jag nyfiken. Kan det funka till måltid, tex en portergryta?
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#13
15 oktober 2008 kl 13:47
Gilla
Johan: jag skulle svara njaae...på din fråga. Amaronevinerna är kraftiga viner o risken blir att vinet tar över helt.
Har du aldrig protat Amarone, så gör det utan mat första gången!
johan lindskog
1972 • garphyttan
#14
15 oktober 2008 kl 15:29
Gilla
Det ska bli! redan till helgen tror jag...
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#15
15 oktober 2008 kl 19:32
Gilla
Johan, om du ska testa ett amarone så gå inte på dom billiga. De flesta av dom är dåliga. Ska du ha ett klassvin som är som en amarone och flera gånger bättre än 150-200krs som bolaget säljer så köp en zenato ripassa 174 kr. Skit i 2002-2003. Leta efter årgångarna 2001, 2004 elle 2006 generellt för italienarna.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#16
15 oktober 2008 kl 22:22
Gilla
Vill bara inflika att några Amarone från 2006 lär ingen hitta på hyllorna....för dom finnns inte än :-)....här alltså! De ligger i Italien och jag är tveksam till om de ens har buteljerats!
2004 är den årgång som är senast....när det gäller Amaroenviner.........vill även tillägga att du visst kan få en bra Amarone för runt 200-ingen. Zenatos ripasso är ett mycket bra vin, precis som Magnus säger, men det ändock inte ett Amaronevin :-) !!
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#17
15 oktober 2008 kl 23:24
Gilla
Nästan ett amarone :)
Den är väl gjord av druvresterna från amaronevinerna.
Ja jag tänkte på dom som kostar 150-180 kr.
Tycker jag varjefall :))
johan lindskog
1972 • garphyttan
#18
16 oktober 2008 kl 08:06
Gilla
-krångla inte till det nu, jag har köpt en flaska A(alpha zeta) nu återstår bara tilltugget, jag återkommer med bedömning. som nybörjare tror jag inte jag är så känslig för olika årgångsskillnader...
Karin
1972 • Hudiksvall
#19
16 oktober 2008 kl 22:39
Gilla
Kom just på att jag har en bit parmesan i köket! Hejdå.
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#20
17 oktober 2008 kl 00:10
Gilla
Jofan johan
hehe det där lät roligt :) jofan johan
Klart som korvspad du känner skillnad. Testa så får du se.
Din zeta blir nog bra. Aldrig provat den själv. Läste runt lite om den. Verkar bra betyg.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.