Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 4808 visningar

Springa för Välgörenhet

London
#1
26 november 2015 - 00:02
Gilla
Hej,

Jag tänker göra utmaningen att springa mitt första Marathon. Det Blir London Marathon eftersom jag just nu bor i staden. Har tidigare sprungit ett par halv maratons och börjar nu med träningen inför en hel!

Har lyckats fått tag i en London marathon Biljett via en Välgörenhetsorganisation som stödjer folk med funktionshinder i fattiga länder. Vänligen se min sida för mer info: http://uk.virginmoneygiving.com/EmilOrman

Min fråga är om det finns någon med ideer eller erfarenhet om hur man hittar företag som kan sponsra en större summa, i utbyte att de får synlighet i samband med evenemanget kanske?

Ps: det är fritt fram att skänka en liten donation också :)
Hälsningar Emil
1984 • Göteborg
#2
26 november 2015 kl 11:20
Gilla
Jag sprang också London marathon för välgörenhet, 2014, och jag upplevde att det var svårt att hitta villiga donatorer. Konceptet att springa för välgörenhet på det här sättet är ju inte så vanligt i Sverige, så jag tror det var svårt att förstå möjligheterna.

Men en idé är ju att ta kontakt med företag och upplåta plats för deras logga på din tröja du har under loppet. Kolla dock med organisationen först så det är okej med dom (antar att de sponsrar dig med tröja eller linne). Kanske även att sätta deras logga på några plagg du har när du tränar och sedan sprida bilder i sociala medier.

Rikta in dig på företag som har verksamhet i Storbritannien så tror jag du har mer tur. Generellt tycker jag britter är med benägna att skänka pengar än svenskar också, så ha det i åtanke.

Sprid din insamling till alla du träffar, kolla om Virgin moneygiving har börjat stödja sms-donationer (det gjorde de inte när jag hade insamling där), att skicka sms är lättare för folk än att fixa med insättningar eller kontanter. Det ska vara enkelt att donera!

Kolla om du kan få en insamlingsbössa från organisationen, ha den i så fall på ditt skrivbord på jobbet med en liten glad skylt så kan kollegorna peta i växelmynt när de ändå går förbi. Om du får för din arbetsgivare, ställ den i lunchrum eller liknande.

Lycka till, London Marathon är det bästa loppet jag sprungit, har aldrig upplevt något i närheten av det publikstödet. Jag är lätt avundsjuk på dig. =)
1979 • Järfälla
#3
26 november 2015 kl 14:43
Gilla
Min erfarenhet är att många företag vill skänka pengar till goda ändamål om dom bara blir presenterad en möjlighet till det.

Jag sprang själv ett lopp till förmån för Världens Barn under hösten och inget av de företag jag frågade att stötta utmaningen tackade nej!

En fördel är förstås om man har någon koppling till företaget privat eller genom sitt arbete redan innan.

Logga på en tröja är bra, och även lite länkar dom kan marknadsföra sin godhet i sociala medier är gångbart.

Lycka till!
London
#4
26 november 2015 kl 20:39
Gilla
Det verkar som det ar lattast att fa donationer fran Storbritanien da denna typ av valgorenhet inte ar lika vanligt i Sverige som du sager Emelie. Problemet ar att jag har fa kontakter i UK gamfort med Sverige. Ska lagga upp planer pa ideer hur foretag kan bli intresserade av att sponsra och sedan fokusera pa familj och vanner.

Tack for svaren!
1985 • Handen
#5
26 november 2015 kl 21:51
Gilla
Nu vet inte jag om jag misstolkat det men det lät inte som du valt välgörenhetssyftet själv, utan mer som att "här får jag en plats, då stödjer vi dom" tycker du inte det blir lite svårmotiverat då?

Jag har funderat på att dra igång nått välgörenhetsprojekt inför mitt deltagande i marathon des sables nästa år men jag har inte bara velat ta första bästa utan velat ha någon sorts personlig koppling till det. Då är det nog också enklare att motivera andra att skänka pengar till insamlingen.

Hur mycket synlighet får egentligen ett företag om man inte är elit och startar längst fram? I ett så stort lopp känns det som att man ska ha bra mycket tur för att hamna på tv nån sekund
1984 • Göteborg
#6
28 november 2015 kl 14:38
Gilla
Det är lite så med platserna i London, vill du springa får du ta det du erbjuds, så tuff är konkurrensen. Och eftersom grejen att springa för välgörenhet är så mycket mer etablerad hos britterna har de generellt lättare att samla in pengar, och kan erbjuda organisationerna högre belopp de förbinder sig att samla in, vilket gör att de väljs först.
Jag hade tur som fick en plats hos en organisation som jag lätt kunde stöttat oavsett, nämligen brittiska barncancerfonden. Och visst är det säkert enklare att motivera sig att samla in pengar då, men nu kanske TS är engagerad i det här ämnet också. Och är man engagerad är det lättare att få folk att skänka.

Synligheten kanske inte handlar om att synas på tv, oavsett hur snabbt du springer exponerar du dig för flera hundra tusen människor i publiken, och det kan tilltala företag. Ett engagemang av den sponsrade på sociala medier kan leda till många tillfällen att synas hos en stor publik.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.