Löpning Träning 4 inlägg 1403 visningar

effektiv träning

1979 • örebro
#1
9 september 2008 - 21:57
Gilla
Tidigare idag var jag ute och rörde på fläsket efter några veckors frånvaro p.g.a.tillökning i familjen. Bebistiden vill man inte missa.Jag funderar hur jag ska tänka nu när jag inte kommer att ha så mycket tid. Om vi säger att jag hinner med 2-3 pass i veckan som helst inte ska vara så långa. Kan jag få till en vettig träning trots begränsningen? Tacksam för alla tips.
1966 • Karlstad
#2
9 september 2008 kl 22:24
Gilla
Det där är ju väldigt individuellt och något som du och partnern måste deala om.
Men ett enkelt råd från mig och min familj:
Se till att du får tid över för träningen. Då blir du både en bättre pappa och partner i längden. Det du förlorar i tid får ni igen på en harmoniskare Juanjo :-)
1968 • Falkenberg
#3
9 september 2008 kl 22:33
Gilla
Jogga med bebisen kanske? I en babyjoggare eller vad de nu heter? J

ag brukade cykla en runda med mina barn i cykelkärran när de var små. Bra för alla - jag fick motion (+ cykelkärra = naturlig motstånd), barnen fick en underbar tupplur mitt på dagen utomhus med frisk luft, min partner fick en stund för sig själv! Dags nog blir det kanske ombytta roller - de får köra mig i en ricksha eller rullstol eller nåt!
Mikael
1967 • Huddinge
#4
9 september 2008 kl 22:38
Gilla
Efter att ha gått igenom småbarnsår och andra privata omställningar kan jag bara säga att Peter HN ger ett väldigt gott råd.

Om du kan träna 3 ggr/vecka är du iofs hemma med träningen. Tre pass per vecka räcker långt. Jag skulle rekommendera att det blir ett 60 min distanspass. Ett 40 min lite lagom fartlek och ett 30-40 min snabbt. Kan du sedan förlänga 60 minuterspasset 10-15 minuter varannan gång så har du ett gediget program. Om du ibland skippar ett av passen - skippa något av de korta.

Sedan finns ju lösningen på många av problemen för oss med dåligt med tid - morgonträning. Jag har aldrig klarat det. Men gud vad bra det hade varit när man var i din situation
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.