Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1865 visningar

Vadsmärta

1986 • Hjo
#1
7 september 2014 - 19:15
Gilla
Jag håller på med klassikern och har bara Lidingöloppet kvar men börjar blo orolig nu. Jag är i grunden löpare så jag har sett fram emot just Lidingö.
Det har dock blivit lite lite löpning i sommar och allmänt i år, mest pga av klassikern. För några veckor sedan skulle jag gå på ett träningsprogram från Runners och kände att jag la mig på en bra nivå. Första passet hände det något med min vad och smärtan var negativ, jag lyckades genomföra det planerade intervall passet men det var inte skönt. När jag efter en veckas vila skulle ut på ett distanspass kom smärtan efter bara 700 meter och då gick det inte att springa utan det kändes lite som om någon stuckit in en kniv och vridit om.
Jag kan tillägga att det bara gör on vid belastning, vaden är inte öm annars och det är en punkt där det gör ont.
En förkylning kom och jag tvingades vila. Sen har jag börjat lugnt och inte fått tillbaka smärtan. Har kört olika typer av pass och allt har känts bra.
Idag laddade jag och gav mig ut på ett långpass. Det kändes bra och jag var pigg. Men efter 12 km kom smärtan tillbaks. Det känns inte som en bristning och vaden är inte öm i vila. Någon som har en tanke på vad det kan vara?

Jag ska ringa min räddare i nöden imorgon om jag fortfarande har ont, naprapaten Peter!
JB
1977 • Vendelsö
#2
7 september 2014 kl 19:37
Gilla
Haft liknande som gick över efter att jag började med magnesium tabletter. Kanske värt att testa?

Lycka till!
1986 • Hjo
#3
7 september 2014 kl 19:51
Gilla
Ska testa det med en gång! Tack!
Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#4
7 september 2014 kl 20:08
Gilla
Överanstängning i vaden?
Allt känns bra till en början men efter ett tag så hugger det något vansinnigt när hela paketet inte vill vara med längre (elasticiteten försvinner i muskelfästet eller något liknande)
1986 • Hjo
#5
7 september 2014 kl 20:21
Gilla
Jag hoppas inte det är överansträngning. Men jag tränar inte så mycket. Jag funderar på om det har med att cyklingen att göra, att jag cyklat mer än vanligt. Men smärtan är som du beskriver men jag tappar inte elasticiteten. Muskeln är fortfarande mjuk.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.