Löpning Kom igång 2 inlägg 1922 visningar

Träningsprogram löpning blandat simningq

1992 • Nybro
#1
2 augusti 2014 - 21:52
Gilla
Hej!
Jag är en glad motionär som helt tappat lusten för löpningen, även om jag verkligen tycker det är kul. Sprang ett millopp häromdagen på 1.02, tyckte det var så kul och var så stolt över mig själv så nu vill jag fortsätta och sänka till 53, som ett mål att sträva emot för att peppa mig själV att träna.

Hur kommer jag igång med ett riktigt program? Jag har kört en salig blandning av det som faller mig in... Men behöver lite struktur :) Jag hade tänkt simma en gång i veckan och springa två. När jag simmar kör jag 100-metersintervaller med olika simsätt gånger 12, så lite intervallträning. Löpning tänkte jag köra ett kortintervallspass och ett distanspass.

Helst hade jag velat klämma in ett styrkepass också, men 4 ggr per vecka kan bli svårt att hinna. Vad tror ni om upplägget? :) Är tacksam för alla tankar och åsikter :)
Martin
1988 • Stockholm
#2
3 augusti 2014 kl 20:22 Redigerad 3 augusti 2014 kl 20:22
Gilla
Springer själv tre gånger i veckan och simmar två gånger, fast med halvmaran som mål. Tycker själv att det har blivit mycket lättare att hålla sig till träningen när jag har ett klart mål att arbeta mot och simningen tror jag har gjort att jag inte drabbats av skador eller liknande lika lätt.

Träningsprogram hittar du ju bland annat här på Jogg: http://jogg.se/Program/Traningsprogram.aspx
...och lite mer avancerade program kan du köpa här: http://trana.marathon.se/

Själv kör jag ett egenskapat program, men vet inte riktigt hur ett sådant skulle se ut för att förbättra miltiden. Att anmäla sig till ett lopp tycker jag är en bra motivationshöjare, själv ska jag även pröva på löpargrupper. :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.