Löpning Träning 9 inlägg 5528 visningar

Löpning, men vilken kost?!

Gabriella Larsson
1994 • Kristinehamn
#1
10 december 2013 - 23:36
Gilla
Hej! Jag har hittat löparandan igen och är på god väg igen. Men, vad ska jag äta för att gå ner i centimetrar? (Vikten är inte prio ett)
Jag äter redan hälsosamt, inget ljust bröd, kakor, godis, dricka osv, bara mörkt och grovt hela vägen. Jag kan aldrig tro att jag äter för lite men inte för mycket. Äter frukost bestående av två smörgåsar med keso, grönt, ost, te, naturell yoghurt med Paulúns müsli. Lunch - fisk/kyckling/kött, grönsaker, har skärt ner på de "stora" kolhydratskällorna. Vatten.
Kvällsmat - ungefär samma som frukost, klarar inte av ett lagat mål mat igen.
Jag springer för tillfället 5-6 km 5-6 ggr/veckan, men kommer kunna öka till 7-8 km innan veckans slut.
Om någon undra, är 172 cm och väger ca 66 kg, vill bara få plattare mage.
Tack på förhand!
Tomas
1983 • Norrtälje
#2
11 december 2013 kl 00:23
Gilla
Låter som kanonbra kost. Kanske tappar du nått kilo när du trappat upp träningen?
Dana
1965 • Helsingborg
#3
11 december 2013 kl 04:52
Gilla
alltså du kanske behöver lite magträning för att få plattare mage, och utesluta antingen smörgås eller müsli till frukost/kvällsmat.(om du äter både müsli och 2 smörgåsar)
Gabriella Larsson
1994 • Kristinehamn
#4
11 december 2013 kl 08:26
Gilla
Grejen är att när jag börjar på en utbildning i januari så kommer jag vara upptagen från 04;00-19:00 måndag till fredag så jag kommer nog inte klara styrka under de dagarna iallafall, om inte ridning räknas som styrka för då blir det en gång i veckan beroende på väder :)
Kinsei
1974 • Malmö
#5
11 december 2013 kl 08:57
Gilla
Fast om du hade tänkt hinna springa 7-8 km 5-6 dagar i veckan så finns ju träningstid? Jag håller med om att styrketräning är det bästa om du vill ändra din kroppssammansättning. Varför inte byta ut ett eller två löppass per vecka? Kosten är det inget större fel på, men om inte viktminskning är målet ser jag faktiskt ingen större anledning att skära ner på kolhydraterna.
Li
1991 • Sverige
#6
11 december 2013 kl 14:57
3 Gilla
Måste bara börja med.. Du har ju en normal vikt? "fett" på magen är naturligt och kvinnor behöver fett för att mensen ska fungera.. För lite fett gör att östrogen inte produceras och resultatet blir utebliven mens.. Varför skära ner på kolhydrater? Det ger kroppen bränsle. Jag åt själv för lite speciellt kolhydrater för drygt ett år sedan..vilket gjorde att jag fick soppa torsk och aldrig orkade öka min träningsmängd. Nu ett år senare äter jag betydligt mer, orkar betydligt mer och min vikt är densamma.. Jag presterar bättre och framför allt mår mycket bättre. Jag äter rejäl frukost (gröt ägg mackor),mellanmål, lunch (ex pasta köttfärssås) mellanmål, middag. (alltid lagad mat) och kvällsfika (stor portion fil med nötter müsli). Trodde aldrig jag skulle kunna äta så mycket utan att gå upp..men kroppen behöver mer än vad jag trodde. Nu tränar jag 6 dagar i veckan, vissa dagar dubbla pass. Men min erfarenhet är att så många tjejer äter för lite och det är så synd..för kosten är så viktig.
#7
11 december 2013 kl 14:58
Detta inlägg har raderats
Tomas
1983 • Norrtälje
#8
11 december 2013 kl 17:29
Gilla
Man får inte platt mage automatisk för att man styrketränar den, det är en gammal myt. Däremot ökar styrketräning kroppens förbränning under dagen.

Håller med Li, viktigt att få i sig fett också. Har en kompis som tränade hårt och uteslöt fettet ur sin kost och visst fick hon då ovannämnda problem. Det framgår inte hur mycket fett du får i dig. Men nötter, oljor, avocado är exempel på bra fetter.
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#9
11 december 2013 kl 21:40
Gilla
Ting tar tid, även träning och dess effekter. Tränar du enbart för att bli av med en "mage", då kommer träningen gå i stöpet. Hitta andra drivkrafter. Kosten verkar du ha koll på. Och viktigt med energi till plugget;). Plattare mage kommer, med successiv ökad träning ändras kroppen. Men öka inte för snabbt. Ha en plan, och ge kroppen tid. Mycket tid. För egen del har träningen ökkat min storlek. Så jag har jobbat mig upp i stället:). Lycka till med utbildningen!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.