Löpning Övrigt 13 inlägg 3191 visningar

Erafaring Playitas - noen som skal i august?

Espen Ringom
1975 • Oslo
#1
29 juli 2013 - 10:13
Gilla
Hei,

Jeg vurderer å reise på en "rea" reise til Playitas Tirsdag 18 august med Apollo. Ser det er ganske billig å reise fra norge.

Kan noen som har vært der fortelle deres erfaringer med løpsmulighetene UTENFOR hotellområdet?

Er det mulig å løpe platt i fuerteventura?
Jeg reiser ned for å samle en 200km vecka og orker ikke å løpe i backiga pass 3 mil om dagen.

En av grunnene til at jeg vurderer fuerteventura/tenerife er at det ikke er så varmt der (typ bare 25 grader).

Kan noen komme med litt informasjon om dere likte stedet? Burde jeg gå for HEL PENSJON / HALV PENSJON ? Prisforskjell mellom hel och halv var ganske liten..

Finnes det foreks muligheter å løpe fra ett sted til et annet og ta bussen hjem? typ fra en by til en annen by? 20-30km? eller noe i den duren?

Tack!
1954 • Falun
#2
29 juli 2013 kl 10:26 Redigerad 29 juli 2013 kl 10:27
Gilla
Jag har varit där 5 gånger, tyder lite på att jag gillar Playitas. Men lite är för att det erbjuder så mycket mer än bara löpning. Och är man ute efter enbart löpning finns det kanske bättre ställen.

En pass på 18km var till närmaste staden, Gran Tarajal, och tillbaka. Jag tog lite extra svängar för det är nog bara 6km till Gran Tarajal, från 0m öh till 47m öh, och det är ju inte så hemskt backigt. Men platt är det inte och det kan vara ganska blåsigt. Vill man träna på löparbana kan man göra det i Gran Tarajal, om man säger till i Sport Booking i Playitas så att de öppnar idrottsplatsen.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#3
29 juli 2013 kl 11:10
Gilla
Leif: Takk for tilbakemelding.
Ville du bodd på PLAYLITAS APARTMENTS eller på HOTELLET ? Prisen er omtrent den samme. Det er bare 1 person som eventuelt reiser.

Ser også på restplasser til mallorca til 2000kr for en vecka, men der er det sikkert utrolig varmt. Reiste til menorca i fjor.
1954 • Falun
#4
29 juli 2013 kl 12:00
Gilla
Jag bodde på hotellet och en gång i villa. Ska man inte laga mat själv, t ex till lunch, så är väl hotellet att föredra. Matsalen är lite lugnare på hotellet och en bättre garanti för nattsömn. Visserligen är nattlivet obefintligt på Playitas men på Apartments bor ibland ungdomsgrupper, som trots allt är ungdomar.

1965 • Täby
#5
29 juli 2013 kl 12:50
Gilla
Vi är där just nu. Jag har själv sprungit som mest 14k (har inga behov av långpass dessa 2 veckor), och vissa pass kan vara väldigt backiga. Flackt hittar du nog inte, men kanske "måttligt backigt", med lite planering.

Bor på hotell. Utbud av resturanger är tunt på själva området och i närmaste byn, så om du tycker buffémat är OK så gå för helpension. Vi har bara halv, men man kan äta buffén ändå, typ 15 euro. Det finns också byn 5 km bort, med lite mer matställen. Som jag förstod det så ska buss kosta typ 1.60 per pers, men vi betalade 0.80 för för två - dom kanske tog min perfekta spanska som inföding? ;-)

Buffén är fräsch. "OK" för mig, som vanligtvis inte alls gillar bufféer (tycker det blir slabbigt/slafsigt), dvs ett bra betyg.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#6
29 juli 2013 kl 13:35
Gilla
takk for tilbakemelding ! Ser jeg kan få en uke til mallorca for 1995kr. Der er det litt varmere men det er ivertfall flat strandpromenad på 10km en vei leser jeg på internett. Så da blir det 20km frem og tilbake. Mallorca har også en sti som heter GR22 som går rundt hele øya. Det ender vel med at jeg blir i Oslo. Er jo fantastiske treningsmuligheter her også =)
1971 • Ystad
#7
29 juli 2013 kl 14:25
Gilla
@Tibor: På fredag är det Lighthouse race. Då får du visa var skåpet ska stå!

@Espen: Ja Holmenkollen finns ju faktiskt bara i Oslo ;)
Playitas är jättebra för mångsidig träning men ska man bara löpträna, och om man dessutom vill att det ska vara platt som en pannkaka, så finns nog bättre och mer omväxlande alternativ.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#8
29 juli 2013 kl 16:17
Gilla
Når vi snakker om holmenkollen og bakker.

Et av de passene vi kjører med løperklubben et par ganger om året er å løpe fra Majorstua (ikke så langt fra oslo sentrum) opp til Holmenkollen og forbi til Tryvannstårnet som et tempopass.... på 9km..... opp opp opp opp opp! =)
1965 • Täby
#9
29 juli 2013 kl 16:27
Gilla
Jo, Janne, jag var med i förra fredagens LIghthouse race. Och visst visade jag var skåpet skulle stå: ganska långt bak, visade det sig ;-) .

Jag var med i förrgårs 5K race också, mitt första nånsin. 21:06, väldans nöjd med själv, vilket gav mig en näst sista plats (5 av 6).

Men det gör inget. Det är ju roligt med dessa race med få deltagare. Som ett snabbdistanspass, där man tar ut sig mer än när man är själv. Jag har fått en förståelse för dom som uppskattar brödrosttävlingar!

Så visst ska jag köra på Lighthouse igen på fredag, tjyvtränade faktiskt på den i morse.

Esben, en sak som finns här är möjligheten att snacka ihop sig till träningssällskap. Det är inte jättemånga gemensamma socialrundor, men är men med på nån så kan man alltid fråga runt och se om det finns andra intresserade. Om man nu vill ha sällskap, förstås.

En sak som förvånade mig var att det inte finns en rutin där man samlas på torget, säg kl 8 och, och klumpar hop sig i de gäng som man känner för. Dvs utan officiellt arrangemang.
1971 • Ystad
#10
29 juli 2013 kl 18:01
Gilla
Tibor jag blir ju nyfiken, vad fick du för tid på Lighthouse? Jag tycker den är grymt jobbig, är ju van vid ett platt platt Malmö. Jag har inte vågat ställa upp i racet men har sprungit det inofficiellt. Min bästa halvmara snittade jag 4,25 min/km men när jag sprang Lighthouse som är sju km kortare snittade jag 4,55 min/km och var helt död efteråt. Sjukt varmt och stigningen upp till fyren känns som att bestiga Alperna!

Jag stod vid målgången en gång när en hypersnabb norrman drog in och satte årsrekord på sträckan. Han hade dessutom satt årsrekord på 5 km och 10 km-loppen. Han var extra nöjd med att två av bästatiderna hölls av svenskar. Är det så Espen att ni blir extra nöjda när ni slår svenskar?

Ja det är märkligt få som löptränar på Playitas. Tycker mest att det är triatleter som springer varv efter varv inne på resorten. Man möter knappt på någon löpare utanför komplexet.

Annars så tycker jag att cykelbanan ner till småbåtshamnen i Gran Tarajal och tillbaka är en trevlig runda men efter två veckor blir det lite enformigt.
1965 • Täby
#11
29 juli 2013 kl 20:38
Gilla
Janne, jag gjorde senaste Sthlm HM med snittempo 4:44 och Lighthouse run (tävlingen) med snittempo 5:01 (1:06:24). Då fick jag naturligtvis draghjälp av att det var tävling, och jag hade sprungit den dagen före (lugnt) så jag kände till stigningarna. Jo, km innan fyren är härlig! Jag springer mer upp/ner, så där har jag nog lite fördel. Är ibland i Malmö och springer i Pildammsområdet, så jag vet hur platt det är. :-)

Och sen var jag faktiskt i just Alperna veckan innan och vandrade, så nån liten fördel kanske från det också!

Jag funderar på att springa över bergen till Gran Tarajal och cykelbanan hem, men skulle helst ha sällis på den. Lokalsinne som en yr höna...
1954 • Falun
#12
29 juli 2013 kl 21:01
1 Gilla
Vi gick från IP i Gran Tarajal över bergen hem. Lite omvägar och vilse blev det .-). Hade varit bättre att starta från Playitas, tror jag.

Tävlat på 5km eller Fyren har jag inte gjort. Brukar ju räcka mer än väl med all annan träning. Men sprungit till fyren har man ju gjort. Och ibland är motvinden väl så jobbig som backen upp till fyren.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#13
16 augusti 2013 kl 09:28
Gilla
Hmm.. Kanskje jeg skulle reist ned fra 27 AUGUSt til 3 SEPTEMBER.. ER det noen andre som skal ned dit da?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.