Löpning Tävlingar & Motionslopp / san francisco marathon 5 inlägg 2868 visningar

Någon som ska till San Francisco?

Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#1
8 juni 2013 - 19:01
Gilla
Nästa söndag är det dags. Fortfarande lite stel från Stockholm, så ambitionen är bara att komma runt och ha kul. Någon annan som ska dit?
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#2
17 juni 2013 kl 15:59
3 Gilla
Så har man avverkat San Francisco-maran. En ganska annorlunda upplevelse jämfört med Stockholm, som är min enda referens. Till att börja med gick starten kl 05.30 på morgonen. Helt OK för mig som flög in dagen innan och hade svensk tid i kroppen, men en märklig syn att se tusentals löpare komma smygande kl4 på natten genom SFs tomma gator. starten gick och vi sprang längs stranden mot Golden Gate bron. En häftig syn när den dök upp och sp gott som samtliga löpare stannade och tog bilder av varandra. Bron var lång och efter vätska och gel vände man tillbaka igen. Bara ena halvan av bron var avstängd, på den andra körde bilar och tutade uppmuntrande. Efter bron kom den längsta stigningen, inte jättebrant men lång, sedan utför. I övrigt var banan förvånansvärt flack. Efter några km genom folktomma gator kom man in i Golden Gate Park. Här var målgången för första halvmaran och start för den andra. Man var alltså hela tiden omgiven av löpare som var mycket piggare än man själv, som just skulle gå i mål eller just startat. I parken sprang man omkring i en evighet, ganska trist faktiskt. Äntliigen kom man ut i stan igen, i Haight-Asbury. Nu hade folk vaknat och det fanns lite publik här och var. Få men högljudda och på amerikanskt maner mycket peppande - Go runners, kick this marathon's ass! Sista milen gick på diverse bakgator utan publik innan man till sist var tillbaka på Embarcadero och målgång. Där serverades förutom banan och proteindryck även öl, inte dumt alls. På det hela taget nöjd med min USA-debut, men hoppas på mer av folkfest i New York i höst.
1975 • Stockholm
#3
17 juni 2013 kl 21:42
Gilla
San Francisco är en riktigt trevlig stad att springa i. Var där några dagar i våras och fick några av mina bästa löparupplevelser där:)

Om man vill så finns det ju gott om ställen att köra backträning också. Helt sjukt hur staden ser ut på en del ställen. Upp, upp och upp:)
1971 • Ystad
#4
17 juni 2013 kl 22:02
Gilla
Hej riktigt kul läsning! Tack för ditt referat.
Sofie Grundel
1981 • Härnösand
#5
17 juni 2013 kl 22:45
Gilla
Rolig läsning!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.