Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2572 visningar

Ont i höger ben

1978 • Göteborg
#1
10 juni 2008 - 10:57
Gilla
Hej

Har ett problem som jag hoppas att nån annan också kanske haft eller åtminstone känner till och kan hjälpa mig med.

Jag har lite känningar i mitt högra ben, från ca 5 cm under knät och 2 dm nedåt på utsidan av benet. Gör inte ont vid kortare pass men går jag upp på drygt milen så känner jag av det. Får också lite ont i muskeln som ligger precis utanför själva benet på framsidan under knät.

Jag tror personligen inte att det är löparknä för det har jag haft tidigare och det kändes inte alls såhär, men det är oerhört irriterande och gör att jag inte kan/vågar träna så mycket och intensivt som jag vill.

Oftast börjar jag känna av det nån timme eller två efter träningspasset och sedan håller det i sig upp till ett dygn för att sedan mattas av och försvinna helt efter ytterligare nåt dygn.

Hoppas verkligen att någon har lite hjälp att ge mig!

/Johan
1969 • Eskilstuna
#2
10 juni 2008 kl 11:56
Gilla
Menar du på framsidan av skenbenet (det hårda partiert)? I så fall kan det vara benhinnan...
1978 • Göteborg
#3
10 juni 2008 kl 12:07
Gilla
Ja, ungefär. Fast precis till höger om det hårda partiet där det (åtminstone känns det så) går en muskel parallellt med benet.
1969 • Eskilstuna
#4
10 juni 2008 kl 12:17
Gilla
Aha...då är det nog ej benhinnan...jag hade ett liknaee problem fast på insidan och längre ned på ankeln...frågan är hur mycket vikt du ska fästa vid det. Jag sprang med mitt problem, men utökade till en början viloperioderna med någon dag. Nu är det borta. Gör det inte ont på skenbenets framsida när du trycker på det, så är det inte benhinneinflammation.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.