Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1288 visningar

Osäker på mindre skada, Hjälp!

Einar Lagström
1994 • Styrsö
#1
11 oktober 2012 - 19:24
Gilla
TJena allihopa, för nu cirka 1,5 månader sen drog jag igång löpandet igen efter cirka 1-2 års pausande. Jag har börjat lugnt och till en början sprungit 3,5km och nu även 5,6km i lugnt tempo ca 3 ggr i veckan (cirka 6-6:30 min/km) men har märkt under senaste 3 rundorna att jag har känt en mindre smärta i nedre delen av vadmuskeln.
Väldigt lite, men tillräckligt för att det ska kännas... Många råd man kan se här på forumet är att lyssna på kroppen, Men hur tycker ni jag borde göra, Har i nuläget tagit ca en veckas paus från löpning, men märkte under dagens idrottspass i skolan att de fortfarande kändes lite i vaden,

Borde jag lägga av en längre tid, eller försöka springa långsammare/gå i snabb takt? Borde man pröva Voltaren eller dylikt? Läste nån stans att de kan bero på att man har fel skor och belasta foten på fel sätt? Ni som är lite mer erfarna kring detta än mig, vad tycker ni? Vill inte åka på några långvariga skador, Men är samtidigt rädd för att tappa suget för löpningen om jag skulle behöva lägga av för länge...
tack på förhand! //Einar
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
11 oktober 2012 kl 19:40 Redigerad 11 oktober 2012 kl 19:41
Gilla
Om det är en muskelskada så bör den gå relativt snabbt över med vila om du inte överbelastar.
Mitt förslag är ändå att konsultera någon idrottskademottagning omgående eller sjukgymnast för diagnos och effektivare rehab.

Själv skulle jag kört en huskur av vila, is 15 min i akutskedet och efter försiktiga löptester vid smärtfrihet och senare lite tåhävningar som jag gjort förr vid vadskador.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.