Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3631 visningar

Hjälp! Skada baksida lår

Nena
1977 • Särö
#1
10 september 2008 - 13:31 (Redigerad 10 september 2008 - 15:22)
Gilla
Nu behöver jag alla löparexperters råd. Jag har tränat relativt intensivt men ändå stabilt under en längre period, har på senare tid följt ett av Szalkais tuffare program för ShM. Loppet gick fint och kontrollerat. På slutet fick jag en liten känning i baksida lår, men det påverkade inte löpningen speciellt och jag har inte känt av något efter loppet. Efter att ha vilat ett par dagar var jag just ute på ett lunchpass om 12 km. Halvvägs kände jag av baksida lår, men dum som jag är lade jag inte av utan fullföljde träningspasset. Nu har jag ont. Det känns främst när jag går och när jag försöker att stretcha muskeln. Vila förstår jag att jag måste göra ett tag, men finns det något annat jag kan göra nu när skadan är färsk? Linda benet? Köra med kyla-värme? Jag höftar vilt som ni märker...
Maria Nilsson
1969 • Borensberg
#2
15 september 2008 kl 22:24 Redigerad 15 september 2008 kl 22:26
Gilla
Hej! Har precis fått samma skada. Det känns så tråkigt för träningen inför Lidingöloppets3-mil har verkligen flutit på bra, men nu har jag så ont i baksidan av höger lår att vila är det enda som gäller. Jag har egentligen inga råd att ge till dig, men själv har jag provat att smörja/massera med ett liniment som heter Set-n-mr-free Hot & Cold. Jag kör också med värmedyna på kvällarna. Även jag tar tacksamt emot råd om hur man bäst går tillväga i denna situation. Lycka till, Nena!
MVH Mia
Nena
1977 • Särö
#3
16 september 2008 kl 11:25
Gilla
Peppar peppar ta i trä, så verkar min skada ha gett med sig. Jag läste några trådar på forumet och tog till mig en del råd. Först lindade jag låret för att få tryck. Sedan skaffade jag ett liniment i stil med det du har Maria och masserade området. Jag vilade tre dagar och sedan gick jag ut och joggade mycket lugnt, i 6 min/km-fart, eftersom lätt träning påskyndar läkningen. Jag bestämde mig för att bara springa så länge det inte kändes något i låret och max 6 km. Det blev 6 km helt utan minsta känning! Nästa dag, dvs. igår, sprang jag 17 km i lugnt tempo utan minsta känning. Jag hoppas att bristningen ger med sig snart för dig också Maria!
Maria Nilsson
1969 • Borensberg
#4
16 september 2008 kl 17:39
Gilla
Vad bra att det känns bättre i låret! Det låter hoppfullt, tycker jag. Ska ge mig ut och jogga lite försiktigt i slutet av veckan så får vi se hur det känns.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.