Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 15393 visningar

ont i framsida lår vid löpning

johanna
1992 • karlstad
#1
27 april 2012 - 04:53
Gilla
För någon vecka sedan så började jag få ont i mitt högra ben när jag sprang. Smärtan sitter i den stora muskeln på framsida lår. Ibland gör det till och med ont när jag går..

Tränar mycket intervalltrning på löpband, samt springer mellan 5 - 10km ca 5ggr/veckan.
Har nyligen flyttat och har därför blivit mestadels löpning som träningform (tidigare varvade jag löpningen med passträning som spinning/body pump osv.) .. Funderar på om det kan vara en överanstängning i muskeln eller en bristning? Har tryckt på ganska bra när jag sprungit på löpbandet, då jag vill klara milen på 45minuter...

Vad rekomenderas att göra om det är en överansträngning eller bristning?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
27 april 2012 kl 17:18
Gilla
Sätter en slant på överansträngning eftersom du nyligen ökat mängden löpning rätt mycket låter det som. I vilket fall, låt bli att springa med smärta, det bara förstör.
Bäst är alltid att få hjälp av ett idrottsskadeproffs med en diagnos men några dagars vila följt av lätt stretch och lätt styrketräning (som inte ska göra ont, tror jag) kan du alltid prova med.
Är det en bristning bör du eller en sjukgymnast kunna hitta ett litet område i muskeln som är särskilt ömt och ev har ärr. Den tar typiskt 7-10 dar att läka, men sedan måste den stärkas några veckor också.
2003 • Strängnäs
#3
12 november 2020 kl 08:57
Gilla
Tack!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.