Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 21723 visningar

Ont i framsida lår.

Sara
1978 • Halmstad
#1
22 februari 2011 - 16:11
Gilla
Hej!

Jag har fått ont i framsida lår. Smärtan känns ungefär som träningsvärk, vilket känns orimligt då jag är en van löpare och inte ökat, utan snarare minskat, min träning. Jag har heller inte tränat något annat som skulle kunna framkalla träningsvärk. Jag hade samma problem för ca en månad sedan och då höll smärtan i sig i ungefär 4 dagar. Nu har jag haft ont i två dagar och denna gång så pass illa att jag inte kunnat träna.

Någon som har en idé om vad detta kan vara?

Mvh. Sara
1965 • Kungsholmen
#2
22 februari 2011 kl 16:21
Gilla
Jag drabbades av en underlig smärta i framsida lår förra sommaren som jag aldrig haft förr eller efter det. Så här skrev jag då:

----------------------------------------------------------

Nu har jag drabbats av samma underliga träningsvärk på 3 pass i rad. Det är lårmuskeln, vastus medialis, som börjar ömma efter någon kilometer speciellt i nerförsbackar. Efter passet gör det sen fruktansvärt ont att gå ner för trappor. Dagen efter känns det som ett vanligt träningsvärk som känns då man reser sig ur en stol eller går ner för trappor. Värken klingar sen av på 1-2 dagar.
Innan passen är jag helt besvärsfri och känner absolut ingenting vid promenad eller vanliga rörelser.

Det som oroar mig är att detta uppkom då jag löpte med en infektion (öroninflammation) i kroppen. Undrar om bakterierna kan transporteras genom blodet och få fäste i en arbetande ansträngd muskel?

Öroninflammationen är för övrigt av typen öroninflammation i hörselgången a.k.a extern otit a.k.a swimmer's ear!
Så nu har jag drabbats av Runner's knee och Swimmer's ear. Vad kommer härnäst? Bicyclist ass?

-----------------------------------------------------------------------------
Jag har drabbats av ett underligt träningsvärk. Jag har aldrig haft något liknande under alla år som jag löpt och då jag nyligen fått diagnosen öroninflammation i hörselgången och hunnit löpa 4-5 ggr med pågående infektion så oroar jag mig för att värken har med bakterier från örat att göra? Är detta rimligt?

Historien är att jag fick ont i örat förra tisdagen. Troode det var en finne i hörselgången och sprang två gånger on-to utan problem. På fredag började örat vara lite, jag troode fortfarande på att det var en finne och tog ett pass på lördagen, efter ca 3-4 km börjar lårmusklerna värka som om jag har kraftig träningsvärk från förra passet och jag är stum hela rundan.
På måndagen sprang jag 20 km och efter ett par km började värken igen och jag var rejält stum i låren hela sista 10 km. Ca 5-10 minuter efter avslutat pass kunde jag knappt gå nerför trappor.
Jag vilade 2 dagar och hade ingen känning i låren och testade ikväll ett 10 km pass igen. Återigen började låren värka efter ca 1 km och ömmar rejält efteråt.
Jag är van löpare och löper normalt ca 30-40 km/v så det är inga nybörjarproblem.

Öroninflammationen är i den ytre hörselgången och jag har inga andra symptom än svullnad just nu. Har inte haft feber eller nedsatt allmäntilstånd, eller ens stor smärta. Jag har nu fått örondroppar med kortison + antibiotika för behandling och eftersom infektionen är lokal i huden i ytterörat trodde jag inte att det kan vara skadligt med lite träning.
Är det rimligt att tro att musklevärken har med öroninfektionen att göra? Känner ni till liknande fall där bakterieinfektion kan ge muskelvärk på andra delar av kroppen?

Vad kan det annars vara som orsakar så långvarig och underlig träningsvärk. Jag har aldrig haft något liknande,
Hilda Lindvall
1986 • Lund
#3
9 april 2012 kl 15:11
Gilla
Hej!

Tråden är knappt ett år gammal men jag måste fråga: Hur gick det för dig Sara och för dig Peter? Jag har nämligen exakt samma problem som du beskriver Peter (exlusive öron-historien) Jag springer 100 m och sedan värker/nästan krampar sig mina lår och det är totalt omöjligt att springa vidare....
1965 • Kungsholmen
#4
15 april 2012 kl 15:51
Gilla
Hej Hilda.
Mina problem försvann och har aldrig återkommit. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 30 år som löpare. Vet fortfarande inte vad som var felet.
Victoria
1970 • Mölndal
#5
15 april 2012 kl 20:40
Gilla
Nej, nej, nej! Inte en chans att en extern otit har något att göra med kramp i vastus medialis!! Jag har 2 legitimationer i mediconoc är villig att satsta bägge på detta spörsmål! Vastus medialis skötet sista utåtrotationen av underbenet i förhållande till lårbenet och är ansvarig för de sista 30 graderna i slutsträckningen i knät. Får jobba tufft vid excentisk belastning exv vid nedförsbackar.
Träningsdos? Utrustning? Psykiskt status? Annat? Inte alltid man får svar! Ett är dock säkert, scoutheder, ingen koppling mellan yttre hrselgång och lårmuskel!
1965 • Kungsholmen
#6
16 april 2012 kl 08:04
Gilla
Ok, då var det bara en konstig tillfällighet att detta inträffade ungefär samtidigt.
Victoria
1970 • Mölndal
#7
16 april 2012 kl 21:58
Gilla
haha! Nu googlas det son sjutton. Klär mer än gärna på mig "du struten" om jag har fel! Då skall vetenskaplig studie påvisa sambandet!! Ser att jag skulle behöva ett rättstavningsprogram dock!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.