Löpning Träning 3 inlägg 2330 visningar

Att träna långsiktigt

Samuel Edvardsson
1983 • Karlsborg
#1
15 april 2008 - 13:07
Gilla
Hej allihopa!
Just nu håller jag på och tränar inför Gbg-varvet och det känns ok. Hade siktet unställt på sub. 2h men träningen blev lite lidande pga osv så nu ska jag bara runt på en ok tid (max 2.20) och det ska nog inte vara några problem.
Vad jag nu har funderingar på är hur jag ska kunna sluta att vara en klassisk periodare och börja träna mer konsekvent?
När jag tränar vill jag, som många andra också vill misstänker jag, ha snabba resultat och lägger av efter några månader när det går trögt. Detta synsätt är ju lite fel om man ska tro experterna, man ska SKYNDA LÅNGSAMT. Hur gör man då det?
Har ni några tips på hur man skyndar långsamt och ändå håller motivationen uppe?
Jenny
1975 • Bjärred
#2
15 april 2008 kl 13:39
Gilla
Mitt tips är att du sätter upp ett långsiktigt mål först och sen delmål för hur du ska nå dit. Om du har ett långsiktligt mål så är det ju lättare att sätta upp mindre delmål, som ju måste vara realistiska och men ändå ge dig tillräckligt med motivation.
Jag har, trots bättre vetande, ännu en gång börjat träna med ett alltför kortsiktligt mål och detta ledde bara till skador och att jag inte kunnat jogga alls. Nu har jag bestämt mig för att börja väldigt försiktigt och bygga upp en bas för framtiden. Målet är att kunna springa om ett år och då ska jag kanske börja fundera över något lopp;)

Lycka till!
Samuel Edvardsson
1983 • Karlsborg
#3
15 april 2008 kl 13:46
Gilla
Tack för svaret. Jag ska fundera på mål och delmål. Det är svårt att sätta upp ett rimligt mål tycker jag. Man ska försöka anpassa hur mycket man hinner träna med skola och allt sånt. Jag får sätta mig ner och fundera. Jag har några lopp i år som jag ska springa, det kan vara mina delmål att klara dem på vissa utsatta tider (ska försöka att hålla dem realistiska).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.