Träning
Träning start
Träningsprogram
Löparkalkylatorn
Träning idag
Community
Community start
Stjärnmedlemskap
Alla medlemmar
Forumkategorier
Alla forumtrådar
Kartan
Mät runda
Rundor
Tävlingar
Aktuell
Tävlingskalender
Resultatlistor
Liveresultat
Artiklar
Alla artiklar
Logga in
Registrera
×
E-postadress
Lösenord
Kom ihåg mig
Glömt lösen?
Löpning
•
Kost & Näring
•
2 inlägg
•
4159 visningar
•
Mat o dryck innan lopp
Christina Thorén
1964 • skärhamn
#1
•
2 april 2008 - 19:02
Gilla
Klicka för att gilla
Hej!
Ska för fösta gången springa Göteborgsvarvet, mitt första tävlingslopp någonsin. Har löptränat i 3 månader ca 3 ggr i veckan och tror väl att jag ska ta mig runt hyfsat om inget oförutsett händer.
Det jag oroar mig mest för är att jag kommer att äta för mycket eller för lite eller fel mat innan loppet så att jag får håll eller blodsockret sjunker osv..... T.ex vad ksa man tänka på dagen innan innan och till frukost på "loppdagen". Tacksam för lite tips angående mat och dryck.
Henrik Nyström
1981 • Dals-Ed
#2
•
2 april 2008 kl 19:22
Gilla
Klicka för att gilla
För egen del laddar jag med pasta på fredagen och en hel del vätska (vatten, juice).
På lördagen en havregrynsfrukost runt 08 på morgonen och ännu en pastalunch vid 11-tiden. Dricker en hel del vatten under hela dagen också fram tills ca två timmar innan min startgrupp drar igång. Har klarat mig bra utan större problem med håll eller blodsockret.
Värst för min del har varit direkt efter loppet då det känts som en rejäl bakfylla med rejält illamående och ont i huvudet men ska försöka undvika det i år genom att ta med mig cola och annan sockermums o lägga i ryggsäcken.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet.
Registrera dig här
eller logga in ovan.
Relaterade forumtrådar
Mat och Dryck innan Stockholm Marathon
Mat innan lopp
Hur ladda med mat o dryck inför ett lopp?
Mat och dryck under maraton lopp
Angående mat intag innan löpning
Stäng