8 april 2009 kl 09:21
Min första mara vara förra året och den tog jag mig igenom utan att dö.
Vilket jag hade i tankarna när jag stod vid starten.
Så här såg mina resa ut till starten:
17 maj GBG varvet sen den 22 ett kort pass för att se hur det känns i kropp.
Åt som vanligt fram tills den 27 då jag slog om kosten till icke kolhydrat kost.
ett pass den 27 och ett pass den 29 väldigt korta men intensiva....skit jobbigt.
Sen börjar det roliga började räkna på hur mycket pasta jag skulle äta/dag och det blev obsena mängder så jag tog hjälp av pulver.
På varje liter vätska så var det 250gr BodySciencets Maltodextrin vilket är ett billigt 100% kolhydrat pulver.
Gjorde jämförelse på maxims och det är näst intill bara smakämne osv som skiljer. Och priset då 420:- / 2kg för maxim resp. 109:- / 3 kg för bodyscience.
Sen åt jag som vanligt utöver detta.
Dagen D så blev det 1l vätska under tiden jag vaknade till, sen efter det så drack jag nog inget innan jag började närma mig start fållorna.
Normal frukost.
Sen under själva loppet så drack jag 1 mugg av varje sort på varje station. Förbrukar mycket vätska för övrigt. Sen åt jag allt som erbjuds under vägen och får nog säga att det var ett ganska bra upplägg för mig. Kände mig ganska pigg och fräsch efter målgång.
Sen att jag inte sprang speciellt fort kanske gör det upplägg bra.
Fick oxå en ofrivillig 15-minuters paus vid 31km då jag var tvungen att plåstra om lilltårna då dessa var helt uppskavda.
Ett väl emottagande i sjukstugan oxå för övrigt. Det var nog som Mr. B skriver här ovan mina blöta sockar som orsakade detta.