Löpning Träning 3 inlägg 2997 visningar

Snälla hjälp mig!

Janne
1969 • Gekås
#1
30 januari 2012 - 07:47
Gilla
Jag började träna 2010. Löpträning i synnerhet. Sprang flera gånger i veckan, sprang GBG-varvet osv.
Drabbades av hjärtflimmer i slutet av 2011 (Oktober) och har fått mediciner och är under utredning.
Nu vill jag verkligen komma igång igen och träna, men kroppen säger att den inte har lust, och jag har helt enkelt svårt att komma igång.
Besviken också över att det går så tungt nu när jag inte tränat på ett tag, vilket naturligtvis gör det lite jobbigare mentalt än vad det kanske borde göra.

HAr du några roliga tips som jag kan använda mig av för att komma ut i spåret igen?

Supertacksam för svar!

/JR
Magnus Bucht
1968 • Sävedalen
#2
30 januari 2012 kl 07:55
Gilla
Hej Janne, Jag skulle nog ta det lite lungt om det är som du skriver "under utredning". Visserligen känner du ju din kropp bäst men hjärtat!! rätt viktigt att det funkar som det ska vid träning.. kan ju vara en anledning till att kroppen inte vill riktigt. Men om du nu vill så skulle jag rekomendera stavgång i raskt takt då du får upp bra flås och kan börja småspringa när du känner att kroppen vill. Utmana dig med backträning med stavar. Allt får att öka på konditionen.
1956 • PARTILLE
#3
30 januari 2012 kl 08:35
Gilla
Jag hade också sådant där under 2000-2003. Och har haft det igen under hösten i ett par omgångar. Det går att träna vidare om Du verkligen är uppmärksam på kroppens signaler.
Detta med att vara under utredning kan ta sin lilla tid. Man får inte ha bråttom när man har med svensk sjukvård att gör. Senast den 1 december fick jag göra en elkonvertering. Två dagar senare var jag ute och sprang 13,3 km (man brukar bli lite slö dagen efter).
Det första jag gjorde var att nobba betablockerna. Jag gick alltid med pulsbandet på mig för att hålla koll och se om jag var springbar. De hade även beställt tid för mig för elkonvertering. Väntetid tre månader. Detta är värdelöst, för när Du väl kommer dit och inte har flimmer. Blir det ingen konvertering.
Se till att komma till en kardiolog eller till en hjärtklinik. Är Du fortfarande kvar på vårdcentralen blir Du fast där. Ge inte för för att Du har flimmer. Man kan träna ändå mellan varven. Det finns fix för sådant här. Jag gjorde två lungvensisoleringar (ablationer) 2003.
PS: Var lite restriktiv med kaffe och salt. Jag passade på att ta en kopp kaffe medan flimret pågick, det var ju liksom ändå kört ändå. Då fick jag ut något positivt av det hela :-) Jag brukade träna mellan varven. Det hände också några gånger att jag fick kliva ut ur startfållan då det började. Bland annat Göteborgsvarvet 2003.
Vad Du än gör! Misströsta inte. Det går att fixa idag. Men se till att komma till en hjärtklinik eller kardiolog.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.