Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4193 visningar

Sjukgymnast/Naprapat i göteborg?

Frida Olsson
1977 • Tollered
#1
12 januari 2012 - 07:28
Gilla 
Hej här är ett litet rop på hjälp.
Efter att ha sprungit på helt skadefri i nästan två år har jag nu fått ont i ena höften. Tror själv att det beror på att vänster sida är svagare, men det är så svårt att själv testa sig fram till var det sitter. Alltså inser jag att jag behöver hjälp av någon.
Tyvärr har jag stött på sjukgymnaster tidigare som jag inte fått så stort förtroende för, så därför kanske någon här kan tipsa om en bra sjukgymnast eller liknande i göteborgsområdet.
1973 • Göteborg
#2
12 januari 2012 - 08:01
Gilla 
Har precis samma problem som du! Har haft känningar i höften under nov-dec, för att till slut övergå i ren smärta.
Har kommit fram till att det förmodligen rör sig om bursit i mitt fall (slemsäcken i höftleden som är inflammerad). Åtgärd: Vila och Voltaren :(
Gjorde ett försök att springa i mellandagarna för då tyckte jag att det känndes bra, men det straffade sig direkt.

Nu kör jag "rehabträning" på gym, dvs konditionsträning på cykel eller trainer och ett pass styrketräning efteråt. Simmade förra veckan och det känndes hur bra som helst, så även simning kommer att få utrymme i min rehabträning. Och Voltaren. ;-)

Har lovat mig själv att hålla uppe med löpningen hela januari och februari *suck* och sen ta en provrunda. Kommer smärtorna tillbaka så har även jag funderingar på Naprapat el sjukgymast, så även jag tar emot tips på en bra sådan i Gbg!

Har googlat lite på Naprapater och alla verkar ju så himla bra, men personliga rekommendationer tycker jag är viktigt!

Kämpa på Frida, vi sitter i samma båt! Men mitt tips "så länge" är att köra lite på gym för att hålla flåset uppe och stärka kringliggande muskulatur!
1984 • Göteborg
#3
12 januari 2012 - 08:04
Gilla 
Kan tipsa om Göteborgs Naprapats & Idrottsskadeklinik. De är duktiga på löparskador: http://www.napraidrott.se
Frida Olsson
1977 • Tollered
#4
12 januari 2012 - 08:52
Gilla 
Tack Anita och Linus!
Kör också en del alternativ träning nu, cyckel, yoga och simning, för jag tänker att höften kanske är överbelastad. Konstigt nog gör det inte ont att springa utan cyklingen har hittills gjort mest ont. Smärtan är som värst när jag suttit still, misstänker själv att det är höftböjaren och piriformis som bråkar, men kan inte klura ut hur jag ska få bukt med dem. Som massör är jag rätt bra på att se obalanser hos andra, men märker att det är svårt att testa sig själv.
Tar gärna emot tips på "rehab" övningar som skulle kunna funka.
Karibou
1976 • Göteborg
#5
12 januari 2012 - 11:06 Redigerad 12 januari 2012 - 11:06
Gilla 
kan tipsa om
> sjukgymnast hos Fungera (Jenny har jag haft och hon är superbra. Antar att de andra är också bra - hade fått det rekommenderat av ortopeden som kollade mitt knä)
> Göteborgsnaprapaten AB (Jesper) (4e Långgatan 46)- har varit där några gånger när jag hade problem med ryggen och lite annat.

>> rekommenderar att du går till sjukgymnasten först och se att få en ordentligt koll först.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.