Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3088 visningar

Sjukgymnast, naprapat eller alternativ

Christoffer O
1983 • Skene
#1
12 september 2013 - 10:59
Gilla 
Jag har gått hos en naprapat under ett par år från och till pga av min rygg, fick rådet att gjuta sulor pga av pronation.
Har använt dessa och skor med extra stöd.

Förra året fick jag först ömmande / obekväm känsla på utsida höft för att sedan övergå i mer smärta med symptom som liknar löparknä. Naprapaten använde "sugkopp" för att få senan som fäster i höften och nedanför knä att bli mer avslappnad, detta hjälpte för stunden men inte i längden.

Jag blev trött att spendera mycket pengar utan att se en långsiktig lösning, träffade därför en sjukgymnast som ganska omgående såg att jag var för svag i höger skinka och pga av detta använde jag fel muskler som då gav mig smärta i knä.
Har kört rehab program sedan Mars, där fokus ligger på styrka i skinka för balansen samt rörlighet i fotled men problemen avtar inte.

Jag fick råd att inte använda mina sulor och köpa skor som har minimalt stöd för pronation, sagt och gjort efter besök på löplabbet har jag tränat utan mina "special sulor" och med skor med mindre stöd för min pronation.

Så, någon som har haft liknande problem, eller kan råda vem man skall lyssna på / besök för att få hjälp långsiktigt?

Tacksam för era råd!
Christoffer
Mikaela Sköld
1976 • Rönninge
#2
12 september 2013 - 16:23
Gilla 
Du verkar ha samma dilemma som jag. Går hos en sjukgymnast för löparknä, kommer ingen vart!! Läs min tråd "Kommer jag kunna springa igen", där kan du få några bra råd och läsa om min rehab...
Skriv igen om någon förbättring sker, lycka till// Mikaela
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.