Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1302 visningar

Ont på smalbenet

Ove Haugen
1959 • Göteborg
#1
8 december 2011 - 09:29
Gilla
Trådarna angående benhinnor, vadmuskler m.m. är så många att jag inte orkar plöja igenom rubbet, alltså ställer jag en egen fråga med risk att upprepa sådant som diskuterats tidigare:

Sprang ett långpass för snart två veckor sedan och dagen efter hade jag ont över vänster smalben. Det har inte gått över och känns i första hand när jag promenerar. Sitter jag still känns det knappt alls, men det ömmar när jag trycker mot området med handen.

Har tänkt att det är benhinnorna som spökar, men fått veta att det i så fall skulle göra ont hela vägen från foten upp till knät. Smärtan finns på ett begränsat område, som om någon hade sparkat mig på smalbenet med en Dr.Martens-sko :)

Vilade en vecka och sprang sedan en kort runda, vilket gick helt ok. Men vid andra försöket, två dagar senare, gjorde det rejält ont till dess att endorfinerna gjorde sin verkan och det blev möjligt att springa normalt. (Den här gången kändes det också på baksidan av benet.)

Hade tänkt göra ett nytt försök i dag, men är förstås orolig för att ont ska bli värre. Är tacksam för tips, råd och förslag på vad det kan handla om. Problemet kan inte ha orsakats av att jag landar på hälen - jag är framfotslöpare - och det föregående långpasset innebar ingen onormal ökning av längd och träningsmängd. (I och för sig var det första gången jag sprang mot vinden i stormbyar, men ändå ... :)
Magnus
1980 • stockholm
#2
8 december 2011 kl 12:51
Gilla
Tror du fått fel information, problem med benhinnor sitter oftast på en punk inte hela vägen. Finns enorma mängder information om benhinnor i detta forum så bara söka.
Ove Haugen
1959 • Göteborg
#3
8 december 2011 kl 18:41
Gilla
Ok, tack. Fick även prata med en sjukgymnast i dag, så det ska nog lösa sig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.