Löpning Träning 3 inlägg 2864 visningar

Taktik-Halvmara 3 veckor innan Helmara

Martin Agronius
1977 • Kiruna
#1
17 mars 2008 - 12:46
Gilla 
Jag behöver lite tips här. Jag följer Anders S 5h program och i det så ligger ett långpass på 22 km tre veckor innan maran. Lägligt nog så dyker en lokal halvmara upp i rättan tid. Ja, det är ju roligare att springa lopp med andra än att nöta själv. Men... hur ska jag springa? Jag har sprungit en halvmara tidigare och är ju galet sugen på att få en bättre tid (snabbare än ca 5,50 vilket inte ska vara så svårt eftersom jag var otränad då) men enligt programmet så ska farten vara ca 8 min/km. Okej tänker jag först, men då lägger jag mig på min tänkta mara fart istället, ca 6,20. Då kommer jag inte slå min tid, vilket suger, men jag kommer att kunna skaffa mig mer erfarenhet inför den egentliga utmaningen (och kalibrera foot-poden ordentligt). Men...jag vill ju springa på lite säger tävlingsdjävulen.

Så vad tänker ni andra som har olika lopp innan maran. Ska ni älga på eller ta det som träning eller något mittemellan? Vad ska jag göra? Jag vet ju redan vad jag borde göra men...
Anders Kling
1981 • Surte
#2
23 mars 2008 - 16:04
Gilla 
Jaj ska springa några halvmaror innan Stkhlm... Marsloppet, Kungsbackaloppet, GBG-varvet ser d som träning få ihop km. roligare å springa med andra.
Funderar även på Vårloppet i Skatås, Göteborg 32km.
1967 • Södertälje
#3
23 mars 2008 - 16:16
Gilla 
Om det hade gällt mig så hade jag kört det som tävling. De tre veckor som du har kvar bör mer än väl räcka för återhämtning. Det kan ju även vara skönt att få ett kvitto på hur man ligger till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.