Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 4330 visningar

Ovansidan av foten

Jens Jonsson
1985 • Edsbyn
#1
15 juli 2011 - 00:01
Gilla
Jag började i Slutet på maj med mitt mål mot Tjurruset.
Nu har jag stött på något som jag undrar om det 1. kan vara en itdrottrelaterad skada eller 2. Kanske beror på husarbetet jag utför (målning på stege)

Jag har inte ont när jag löper , känner inte av det alls då. Men om jag sätter foten i viloläge på golvet sittande ELLER stående, har vaknat av detta på nätterna också. Och lyfter upp tårna från golvet så högt jag kan, eller bara litet. Då känner jag en skarp smärta som sitter i ett tag ifån foten. Smärtan är väldigt lokal och sitter på ett område som är max 1,5 cm i diameter.

För att förklara exakt vart så kan du sätta foten på golvet ta av dig strumpan och låtsas att du ritat linjer från tårna (som att du skulle skiva foten vid tårna. Då sitter smärtan precis där linjen från "ringtån" korsar senan från lilltån. Det ömmar inte om jag känner där, men det är en rätt ordentlig smärta när jag lyfter tårna.

Kan detta vara en skada till följd av löpningen eller kan det bero på att jag står på en stege och målar flera timmar i veckan?
Anledningen till att jag undrar är om löpningen förvärrar detta, jag har som sagt själv inte märkt av detta vid löpning. Läste om Stressfrakturer på 5:e benet i foten, och det lät ju något sånär lika. Och det är kanske inte helt omöjligt då jag har tränat rätt hårt och ökat distans fort.
1952 • Varberg
#2
15 juli 2011 kl 10:29
Gilla
Låter inte som stressfraktur då du borde ha belastningssmärtor speciellt när du springer. Du kan kolla detta vidare genom att greppa och bryta lite i de långa benen (metatarsalbenen) du har innanför tårna och känna om det kommer någon indirekt smärta.
Låter mer som någon lokal inflammation på ovansidan möjligen i en senskida. Man kan ibland känna med fingret på senorna om det knastrar när man lyfter tårna. Kan ha utlösts av att stå på stege i kombination med tryck på ovansidan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.