Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 5416 visningar

Problem med hamstrings

Andreas Wendin
1980 • Örebro
#1
20 juni 2011 - 15:43
Gilla
För några dagar sedan kände jag att höger baksida lår kändes lite segt/stelt när jag sprang. I fredags körde jag 800-metersintervaller och kände även då att hamstrings på höger ben inte riktigt var med. Det kändes som att det tog ett tag innan benet vaknade till liv. De första ca 100 metrarna av varje åttahundring kändes så, sen vaknade benet liksom till. Problemområdet är ganska högt upp, nästan uppe vid sätesmuskeln. Eller så är det rent av sätemuskeln som är problemet. Lite svårt att känna exakt var problemet sitter. När jag i går körde lite styrekträning (lårcurls) upptäckte jag att hamstrings på vänster ben är mycket starkare än hamstrings på höger ben. Samtidigt kunde jag känna en pirrande/stickande känsla i det område som vållat problem även i min löpning de senaste dagarna. Det är som att musklerna i högra benet är blockerade. Jag kan även tillägga att jag blir "trött i benet" (i problemområdet) när jag sitter still längre perioder. Har ett kontorsjobb så det blir ju en del sittande om dagarna... Är det någon som tror sig veta vad det är jag drabbats av? Och hur jag blir av med problemen. När jag springer upplever jag alltså bara problemet i början. Men i och med att det verkar vara en muskel som delvis är blockerad antar jag att det kommer leda till snedbelastning om jag inte gör någonting åt problemet snarast.
Åke Svensson
1960 • Karlstad och Södermalm
#2
21 juni 2011 kl 10:55
Gilla
Du är sannolikt på väg att få en inflammation i hamstrings infästning i sittbensknölen. Där finns också en slemsäck som lätt blir irriterad om hamstring är kort och spänd. Har kört rehab för detta sedan i november förra året och är ännu inte bra. Körde först styrka för baksidan av låret och nu är det tuff strecht av baksida och höftböjare som gäller. Obalans i styrka och rörlighet påverkar en sådan här belastningsskada. Jag försöker bli mer liksidig för att avlasta vänster baksida som är överbelastat och höger som är kort och stramt. Är igång och kan springa nu men måste töja mycket mer innan jag är helt bra. Jag har också känning när jag sitter, men det var värre i det akuta skedet. Sitta är överhuvudtaget inte bra då det ger korta hamstrings, försök stå och jobba om och när du kan.
Åke Svensson
1960 • Karlstad och Södermalm
#3
21 juni 2011 kl 10:56
Gilla
Andreas Wendin
1980 • Örebro
#4
21 juni 2011 kl 15:23
Gilla
Tack för ditt svar. Även om det inte var något roligt svar... En hel del av symptomen som beskrivs i länken stämmer ju in på mig så det finns väl risk för att du har rätt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.