Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 2011 10 inlägg 3598 visningar

Ska jag strunta i Gbg-varvet?

Embla
1979 • Gbg
#1
22 april 2011 - 15:09
Gilla
Jag är ganska ny på det här med löpning, började i höstas med målet att kunna ta mej runt Gbg-varvet. Jag har inga som helt önskemål om att slå en viss tid eller så; när jag började i september/oktober kunde jag bara jogga 2 minuter innan jag fick andnöd, typ... ;) Under vintern har jag haft mycket annat som kommit i vägen för löpningen (förkyld och sjuk familj etc) och som allra längst har jag joggat ca 1, 1 mil. Att jogga 1 mil tar ca 1,5 timmer för mej och då är jag ganska trött, men jag tror myket av det där sitter i huvudet. När jag joggar längre sträcker på asfalt får jag efter ca 6-7 km en slags tryck/spänning inne i lårmuskeln. Jag tror att det beror på min ovana att jogga längre sträckor, plus att jag är slarvig med stretchningen. (Ja, jag vet... :) )
Nu har mitt startbevis till Gbg-varvet kommit och jag funderar på om jag ska sälja min start eller om jag ska köra och se hur det går? Någon som har ett tips? Kanske får man en sådan kick av alla människor att man orkar ändå? Tacksam för alla synpunkter!
Häls.
Embla
1968 • Helsingborg
#2
22 april 2011 kl 15:23
Gilla
Hej Embla,

det låter onekligen som om du inte riktigt har den träningsmängd bakom dig som kommer att behövas för Varvet. Det är fyra veckor kvar och det är ju egentligen inte tillräckligt för att komma upp i de distanser som skulle behövas.

Med målmedveten träning de kommande tre veckorna och därefter en veckas vila, så är det nog inte omöjligt att du tar dig runt. Dock tycker jag i så fall att du ska ta det mycket lugnt på tävlingsdagen så att du inte skadar dig på något sätt. Det är heller ingen skam att göra ett försök och bryta om det blir för tufft. Det kommer ju fler lopp att sätta upp som mål.

Lycka till!
Tor
1975 • Göteborg
#3
22 april 2011 kl 21:26
Gilla
Varför inte springa första milen och gå den andra?
Embla
1979 • Gbg
#4
23 april 2011 kl 08:57
Gilla
Hej, tack för idéer och kommentarer.
Nu har jag lagt upp min biljett till försäljning på blocket och blir den inte såld, ja -då får jag väl åka dit och göra så gott jag kan. :D När man bor nära så är det ju egentligen bara att ringa efter maken så få han plocka upp mej någonstans för skjuts hem, om man är helt slut...
1974 • Katrineholm
#5
23 april 2011 kl 09:16
Gilla
Det går att träna upp sig rätt bra på en månad, om man inte har något krav på tid. Men du ska inte köra 20km på träningspassen. Jag kör de flesta av mina pass mellan 5-10km. Längre pass sliter på kroppen och man får lägga in en massa extra vilodagar, vilka du redan har förbrukat ;) Kombinera löp+cykling isf. Jag tycker du ska delta i loppet eftersom du haft det som mål. Du kan alltid gå sista milen i rask takt. Tävling brukar ge en väldig motivation att träna mer. Skynda dig boka in ett kortare lopp i sommar så du inte kommer av dig igen. Och glöm inte stretcha försiktigt medan du är varm.
Embla
1979 • Gbg
#6
23 april 2011 kl 10:53
Gilla
Jag har anmält mej till Näsetloppet och två andra små lopp nu istället. och fick biljetten såld på 2 timmar på blocket. Även om det är trist att inte delta så har jag upptäckt en ny träningsform och lärt mej jogga EN mil, det är superbra för min del...så..Tja, jag siktar på nästa års lopp istället! :D
1956 • PARTILLE
#7
23 april 2011 kl 22:16
Gilla
Synd att Du var snabb med att sälja startplatsen. Jag är ganska övertygad om att Du hade tagit Dig runt genom att gå-springa. Det är ju ändå en månad kvar och nu är det också mycket gynnsamt väder för träning.
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#8
23 april 2011 kl 23:00
Gilla
Genom att tex springa 5 min och gå 1 min är jag övertygad om att du skulle klara det. Men vänta inte med att gå tills du blir trött utan gå/spring hela vägen. Alla folk,den härliga stämningen och naturligtvis det underbara vädret gör att du orkar mycket mer än du tror.
Lycka till och blir det inget varv tycker jag du ska springa Midnattsloppet,det är nästan lika roligt.
R
1984 • Göteborg
#9
24 april 2011 kl 02:58
Gilla
Jag ska själv springa mitt första varv om fyra veckor. Jag hade ett 20 veckorsprogram och ett mål att komma under två timmar. Dessvärre har vintern/våren inneburit en hel del sjukdomar för mig (magsjuka, tre förkylningar, matförgiftning osv), men jag har gett mig dän på att ta mig runt! Målet på två timmar är sedan länge reviderat till att helt enkelt ta mig runt. Jag har som längst sprungit strax över milen och kom igång ordentligt med träningen först i förra veckan efter senaste förkylningen.

Som någon skriver.... Man kan springa delar av sträckan och gå resten. Oavsett vilket så SKA jag ta mig i mål. Gåendes, springandes, krypandes. Jag ska bannemej runt! :) Så... Mig känner du igen den 21 maj som en av dem som ser typ döende ut sista biten, men sicken känsla när jag passerar mållinjen! Himmelrike och stolthet!
1962 • Göteborg
#10
24 april 2011 kl 11:19
Gilla
Jag tycker att du kan varva gång med löpning. T ex springa 10 min och gå 3 min. Du kan också göra så att du alltid går när det är uppförsbacka. Det kommer säkert att gå bra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.