Löpning Kost & Näring 16 inlägg 3329 visningar

Naturmedicin= Fungerar för någon??

Tomas Lindell
1973 • Hedemora
#1
20 december 2007 - 12:17 (Redigerad 20 december 2007 - 12:18)
Gilla 
Jag undrar om det finns någon här på forumet som någon gång provat någon form av "Natur-medicin" som verkligen fungerat (Tex Omega 3,
bio quinon Q10, Medox Optimal, Rosenrot m.m m.m???

Jag känner faktiskt ingen störe skillnad av någonting jag provat ??
Jag vet ju att det är "på lång sikt" som dom säger att det skall verka,
så det är väl också därför man inte känner någon direkt supereffekt!?

Men jag undrar om det är någon här som har upplevt:
"Oj vilken skillnad det blev sedan jag började med dom här pillren, vad mycket bättre jag mår nu" !!!

Om någon försäljare ringer till mig och erbjuder ett medel som t.e.x förbättrar minnet + att det gör en piggare...så är nog tyvärr jag den som kanske tror på det han/hon säger, kanske fungerar det också(men jag har naturligtvis sagt ifrån många gånger med)!?

Jag tror att många forsätter prova något nytt för att någon gång verkligen få känna någon positiv effekt på det dom handlat!?

Egentligen behöver jag inga tillskott, men det är ju inte fel att känna sig lite piggare så här i höst/vintermörkret....eller hur??
Jag har faktiskt ätit multivitamin från Apoteket ett längre tag...hoppas att det har haft någon effekt?? Ha ha...

Men som sagt: Är det någon som fått "verklig effekt" av receptfria naturpreparat??
Ulf Sandberg
1974 • Alingsås
#2
20 december 2007 - 12:37
Gilla 
Jag kör mycket som sagt med Avkok från Ingefära, det ger ju ingen effekt i sig själv men hjälper mig att slippa vara sjuk så då kan jag ju träna mer och på så sätt få ut mer av min träning.
Sen äter jag tillskott av Omega 3 och där har jag märkt att min mage tackar mig.
Sen är ju en varierad och omväxlande kost A&O.

//Uffe
Moa Nordlund
1971 • Djurås
#3
20 december 2007 - 15:08
Gilla 
Personligen tycker jag att jag får god hjälp av Chi-san som är någon sorts dryck med diverse må-bra-medel i. Den hjälper mig på det sättet att jag orkar ta mig ur sängen under det mörka halvåret + att när jag tar den minskar min upplevelse av stress, även om jag fortfarande har lika mycket att göra.
Den gör nog inte så mycket för min fysiska prestation tyvärr och det är ju inte heller säkert att den funkar för alla. //Moa
1975 • stockholm
#4
20 december 2007 - 16:36
Gilla 
jag fick bara negativa effekter av nyss nämnda Chi-san... Det kändes som om jag blev hög, fick avsmalnat synfält och huvudet "trycktes ihop" + att jag blev dålig i magen av den. Märkte ingen uppiggande effekt alls, trots alla bra rötter som finns i.
Av "rena" rosenrotstabletter har jag dock blivit piggare (åt det för några år sedan).
Johanna Sundqvist
1970 • Lycksele
#5
20 december 2007 - 20:26
Gilla 
Jag har provat rosenrot i alla möjliga former i hopp om att bli piggare och få mer ork, men icke!! På mig funkar det inte....
1966 • Karlstad
#6
20 december 2007 - 20:56 Redigerad 20 december 2007 - 20:57
Gilla 
Instämmer helt i Ulfs inlägg om ingefära och omega-3, och en bra lagad kost.

Vad det gäller omega-3 är det en av de viktigaste fettsyrorna vi behöver. Hjärnan är i princip uppbyggd av dessa. För att ersätta tablettintag bör man äta fet fisk minst tre ggr i veckan, jämt.
Det är vetenskapligt bevisat att hjärnans volym kan öka vid ett ökat intag av omega-3, och vid försök har patienter med depressiva och suicida inslag genomgått klara förbättringar. Japan och Grönland och en del andra områden som är storkonsumenter av fisk, har den statisktiskt lägsta självmordsstatistiken.
Det är nu också bevisat att barn med ADHD visar klara förbättringar med ett högt omega-3 intag.

Med det i bakhuvudet och ett försök till examen på universitetsnivå som 40-taggare så vräker jag i mig omega-3-kapslar. Står bara över när vi äter strömming eller makrill.
Håkan Melinder
1971 • Upplands Väsby
#7
20 december 2007 - 21:06
Gilla 
Intressant tråd
Jag åt Omega 3 i säkert 5 år men slutade efter att ha läst en artikel i DN som en metastudie som genomförts. Där hade man vägt samma 83 forskningprojekt resultat ang. Omega 3. Metastudien visade att det inte gick att på forskningsmässig grund visa att Omega 3 gav de effekter som sades. Under det senaste året som jag inte ätit Omega 3 upplever jag ingen försämring av allmäntillstånd eller benägenhet att få infektionssjukdomar. Dock ska framhållas att jag äter fisk åtminstone 2 ggr i veckan.
Jag har precis som Peter läst om studien om ADHD ungdomar men jag vet inte om resultaten har kunnat upprepas.
Kanske är allt bara placebo. Men placebo är ju bra på sitt sätt.
1966 • Karlstad
#8
21 december 2007 - 09:13
Gilla 
Håkan:
Jag håller nog inte med dig när det gäller huruvida studierna är evidensbaserade eller ej. Vidden av effekten är säkert skiftande, men att det har effekt vet man idag.Sen ska väl tydliggöras att det aldrig talas om immunförsvar och allmänhälsa.
För att hårddra det kan man väl säga att omega-3 är viktigt för det mentala hälsotillståndet. Så i rent träningssyfte kanske resultatet är noll, men om jag mår bra på alla tänkbara vis tränar jag också bättre. En mental hälsa är ju en förutsättning för allt. Men man blir ju inte "smartare" av att äta fiskolja i några veckor, likaväl som du inte får svårare att läsa för att du slutar efter fem år :-)
Den goda effekten hos barn hänger samman med hjärnans utveckling och alltså förmågan till inlärning.
Det finns mycket intressant att läsa om ämnet, och jag har naturligtvis inte mer rätt än dig Håkan, jag kanske bara är mer övertygad :-)

Tydliggörande från mitt förra inlägg:
Att barn med ADHD visar förbättringar skulle inte antyda att de är sjuka på något vis, utan att det förbättrar bl.a. deras koncentrationsförmåga.
selma
1978 • Stockholm
#9
21 december 2007 - 10:16
Gilla 
måste säga att jag märker viss skillnad de höst/vintermånaderna jag intar blutsaft. innehåller järn och mycket annat och smakar inte apa i motsats till de flesta järnpreparat. Brukar bli något piggare.

jag jobbar bl a med barn som har ADHD-diagnos och kliniskt rapporterar många föräldrar en klar förbättring av koncentrations- och uppmärksamhetsförmågan vid högt intag av Eye-Q (omega 3 preparat). Å andra sidan brukar andra insatser göras samtidigt för dessa barn när diagnosen ställs, såsom en anpassning av skolgången så det är oftast omöjligt att koppla förbättringen till EyeQ allena...
Håkan Melinder
1971 • Upplands Väsby
#10
21 december 2007 - 13:15
Gilla 
OK Peter jag hänger med i ditt resonemang ang. ADHD
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#11
22 december 2007 - 09:59
Gilla 
Blutsaft är bara bäst! Magen klarar inga andra järnpreparat, och hb´t går upp med en gång med det. Enorm skillnad på infektionskänslighet, pigghet osv mot om jag inte tar Blutsaft. Förut tog jag det bara "nån period" i månaden men nu tar jag det hela tiden.
1956 • PARTILLE
#12
22 december 2007 - 10:11
Gilla 
Jag har käkat vitlökstabletter de seanste 5 åren. Jag köper Friggs Vitlök/C-vitamin. 3 tabletter på morgonen och 3 på kvällen.
Jag kan i princip räkna på mina 5 fingrar dom gångerna jag har varit hemma på grund av kraftig förkylning. När ungarna hemma har varit sjuka har jag alltid gått helt obefläckad genom denna hemmaepedemi.
Dessutom har jag inte besvär med mygg och knott på somrarna, samt att det är lite blodtrycksänkande.
Rekommenderas :-)
1981 • Bagarmossen
#13
28 maj 2019 - 20:09
Gilla 
#8#9#10. Om en har ADHD är löpning en rätt bra meducin. :)
1961 • Stockholm
#14
28 maj 2019 - 20:48
Gilla 
Jag tar D-vitamin , och ibland Rosenrot, som jag tycker fungerar bra, Magnesiumtabletter likaså.
Jag har de senaste 7 åren mätt D-vitaminhalten i blodet vid varje årligt läkarbesök.
För 7 år sedan hade jag bara ca 30% av vad man ska ha trots att mätningen gjordes mitt i Augusti. Det var väl en vanlig svensk sommar utan alltför mycket sol kanske, men nog hade jag min vana trogen varit utomhus mycket och löptränat!! Därför tyckte jag det var konstigt med så lågt D-vitaminvärde.
Läkaren rekommenderade D-vitamintillskott ca 8-9 månader om året.
Första året jag körde med D-vitamintillskott 2500 IE per tablett som man kan köpa i hälsokostbutiker visade på väldigt gott resultat! Nu hade jag fått optimal nivå på D-vitaminhalten i blodet!
Dessutom slog jag personliga rekord i flera lopp! Lidingöloppet, Frankfurt Marathon och Stockholm Marathon.
Jag har kört med dessa tabletter varje år i ca 8-9 månader varje år och haft perfekta nivåer på D-vitamin. Samt mått allmänt bra på alla sätt och vis.
Det är viktigt att det är tillräcklig styrka på D-vitamin tabletterna också. De man köper på Apoteket är alldeles för svaga.
2500 IE motsvarar 2500*0.025 = 62,5 mikrogram D-vitamin.
De starkaste jag sett på Apoteket har bara 25 mikrogram. (40 % av de jag har)
Senast jag mätte D-vitamin halten för ca 8 månader sedan var värdet också optimalt. (Värdet var på ca 40.
Doktorn sa att jag ska fortsätta precis med samma intag av starka D-vitamintabletter som jag gör.
Jakob
1985 • Stockholm
#15
28 maj 2019 - 20:52
Gilla 
12 år gammal tråd som blir uppdragen av en spambot.
1961 • Stockholm
#16
28 maj 2019 - 21:02
1 Gilla 
#16. Ja jag ser det också nu! Jag såg inte det först. Trodde det var en ny tråd.
#13 ser ut som en spambot!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.