Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 4217 visningar

kompartmentsyndrom

Anna Lisjö
1986 • Eskilstuna
#1
25 augusti 2010 - 18:08
Gilla
Hejsan!

Jag har idag vart hos en sjukgymnast som konstaterat att jag har kompartmentsyndrom. Jag fick tips av han att kontakta min vårdcentral, men var inte så troligt att de skulle kunna hjälpa mig utan jag behöver ha kontakt med någon bättre, till exempel en idrottsläkare.

Är det någon som vet om det finns någon bra läkare som kan detta i Sörmland? Eller har andra tips eller råd hur jag ska gå till väga.

Man måste tydligen operera detta, någon som gjort en sådan operation? Hur gick du tillväga? Vill veta allt!

Tack på förhand!
1971 • Halmstad
#2
25 augusti 2010 kl 19:15
Gilla
Vad har du gjort och var sitter det?
Johan G
1976 • Stockholm
#3
25 augusti 2010 kl 20:01
Gilla
Din sjukgymnast är säkert duktig och har nog ställt rätt diagnos (men förhoppningsvis inte, då det inte är någon höjdare att behöva operera benen). Kan vara bra att skaffa en "second opinion" någon annanstans ändå. Har nämligen läst en studie där man kunde konstatera att mer än hälften av de studerade "konstaterade kompartmentsyndrom-diagnoserna" egentligen var något helt annat! Det är svårt att ställa idrottsmedicinska diagnoser är min slutsats.

Jag var själv hos idrottsläkare i höstas utan att man kom fram till vad jag led av. I våras ställde jag diagnosen kompartmentsyndrom på mig själv, eftersom jag tyckte allt stämde. Men innan jag lade mig under kniven upptäckte jag att jag bara sprang på fel sätt och överbelastade vissa muskler! Hoppas du får ordning på dina problem.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
25 augusti 2010 kl 21:12
Gilla
Kompartmentsyndrom är ovanligt och lär vara eländigt. Den goda nyheten är att om man opererar kommer man ofta snabbt tillbaka i träning igen. En idrottsläkare är säkert den du ska försöka få tag på. Ring vårdcentralen och fråga om de känner till någon de kan skicka dig på remiss till. Annars får du leta. Jag brukar rekommendera Idrottskliniken i Solna för att de har både erfarna sjukgymnaster och läkare (du kan inte räkna med att hitta någon runt knuten om du inte har tur).
Annars finns det naprapater med specialisering på idrottsskador, jag träffade en som var både läkare och naprapat så det finns proffs som kan hjälpa dig.
1971 • Halmstad
#5
25 augusti 2010 kl 21:47
Gilla
Tror det ska mkt till för att operera. Börja med att gå till närmaste ortoped.
Johan Karlsson
1973 • stockholm
#6
28 augusti 2010 kl 16:16
Gilla
Jag har haft kompartementssyndrom, opererade det och efter fyra veckor kunde jag börja träna lite lätt.

Operationen tog ca 2 min, jag opererades på Sophiahemmet i Stockholm fick remiss dit av min sjukgymnast.

Men som tidigare inlägg säger börja hos en idrottsläkare.
ulrika von sivers
1980 • växjö
#7
28 augusti 2010 kl 17:22
Gilla
Kompartment är ovanligt, oftast brukar det bli utav ett trauma mot kroppsdelen som är drabbad. Vid ökad smärta måste du kontakta Dr med en gång. Jag hade gått till en ortoped för att få rätt diagnos.
Lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.