Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2273 visningar

Knäproblem pga backar?

Sophia I.
1983 • Malmö
#1
13 oktober 2007 - 19:31 (Redigerad 30 december 2006 - 00:00)
Gilla
Hej!

har för cirka en vecka sedan inte kunnat löpa för att jag har fått ont i ett knä. självdiagnosen tyder på att löparknä och det har blivit bättre men inte försvunnit helt efter stretching och så.

har precis börjat jogga i en ny stad som har masoor med backar! eftersom jag bor i malmö har jag itne varit van vid detta. det står på http://www.sct.nu/traning/traningslara/itb/itbartikel.htm att lutande underlag kan vara orsak till detta. vad tror ni om det? och hur gör jag i fortsättningen när jag ska springa där? jag måste ju kunna jogga i backar. kan väl erkänna att jag också löpte för mycket någon vecka innan knäproblemet kom till, ökade mängden alldeles för snabbt.

jag vet att det finns flera trådar om detta ämnet, men inget som rör just backar. har ni något tips på vad jag ska göra innan man söker sig till läkare?
Lars Vestling
1970 • Södertälje
#2
14 oktober 2007 kl 02:04 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Löparknä har egentligen inget med backar att göra (även om backar kanske påverkar vad att det händer). Löparknä får man om man ökar mängden lite för mycket på lite för kort tid (det kan räcka med en gång). Om du fått löparknä måste du bli bra innan du kan fortsätta och det tar flera veckor. Det är aldrig fel att söka läkare och då helst en specialicerad idrottsläkare. Deras råd är värt så mycket mer än allt vad självdiagnoser och internet heter. Länken du hänvisar till är bra och om du läst den så har du antagligen ställt en bra diagnos men en läkare som ser dessa symptom varje dag kan säkert ge en bättre diagnos.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.