Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 52 visningar

Ändrad löpteknik pga styrketräning ger skadekänningar

Stockholm
#1
21 oktober 2024 - 23:10
Gilla
Hej,

Jag har under hösten fokuserat på styrketräning samt mobilitetsträning för mitt höft- och bålparti efter Stockholm maraton.

Träningen har gett resultat och jag är starkare samt att de problem med en tight QL/oblique muskel på vänstersidan har nu släppt efter och blivit mycket bättre. Orsaken till min fokusering på detta område är mina (tidigare) obalanser i höftpartiet där vänster höft var längre fram samt högre, vilket resulterade i att mitt vänsterben slog i marken fel vid löpning. Det här visade sig tydligt när jag köpte Garmins plusband som har data på löpkraft för vänster- respektive högersida. Den visade en slagsida för vänster, samtidigt som jag fick problem med benhinnorna på vänster ben som också bekräftade det som datan signalerade.

Nu till problemet för mig. Min kropp verkar inte helt ha uppskattat det här för nu har jag problem med vänster hälsena samt senan som fäster mellan låret och högra knät. Är det någon annan i forumet som har fått skadeproblem efter att ha ändrat (felaktigt) löpteknik och hur löste du problemet? Det känns inte optimalt att behöva återgå till en felaktig löpteknik.




Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.