Triathlon Simning 3 inlägg 4541 visningar

kort eller lång våtdräkt

Viola Karlsson
1983 • Stockholm
#1
1 juni 2010 - 13:19
Gilla
jag ska simma vansbro simmet i sommar och undrar om man kan vara så knäpp att man hyr våtdräkt där, utan att träna i den innan. jag vill bara komma i mål å ska simma bröstsimm

sen undrar jag om man ska ha kort eller lång våtdräkt. det står att kort är att föredra vid bröstsim men om man är mkt frusen kan man ha lång. jag avskyr att känna alger mm mot huden så jag skulle vilja köra m lång trots att jag simmar bröstsim, men tror ni det blir mkt svårare. jag kan absolut inget om detta, ska simma pga av klassikern jag håller på med, så jag tar gärna emot alla tips :)
1962 • Falun
#2
3 juni 2010 kl 08:27
Gilla
Du känner inga alger mot huden även om du skulle simma naken, däremot kommer du att känna massor av andra människor runtomkring, på, under och överalt.
Simma mitt i Vanån där det är mest strömt så kan du i stor utsräckning bara flyta med, samt så nära bryggan som möjligt i Dalälven där det är minst motströmt.
Med en prestigelös inställning som det låter på dig kan du mycket väl ha en lång våtdräkt. Men var beredd på att du har en skaplig flytkraft i dräkten.
Kristine Persson
1978 • Göteborg
#3
14 juni 2010 kl 21:32
Gilla
En våtdräkt med långa ben gör att du flyter upp mer med underbenen. På så sätt kan din benspark hamna ovanför vattenytan. Och självklart är det som du säger: man känner mer alger/sjögräs med en kort. Det blir dock varmare med en lång.. Svåra val.. Du får känna dig fram. Om jag hade simmat bröstsim 3000 m och det hade varit varmt i vattnet hade jag troligen valt att simma helt utan eller med en kort men det är en smaksak.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.