Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5088 visningar

Bristning/sträckning i baksida lår?

Cecilia Emanuelsson
1982 • Uddevalla
#1
18 april 2010 - 22:13
Gilla 
Hej,

Har bekymmer med baksida lår, aldrig känt denna smärta innan.

Det strålar upp mot ländryggen, svårt att gå och stödja på det aktuella bener. Svårt att stå raklång och när man sitter är det näst intill omöjligt att försöka lyfta benet. Det bästa jag har märkt är att sitta på en hård stol, för sitta i en mjuk soffa gör det värre.

Som sagt inte alls mycket kunskaper i detta ämne och undrar om den kan vara en bristning eller sträckning och hur man skall behandla?
1974 • Karlstad
#2
18 april 2010 - 22:40
Gilla 
Jag har för tillfället en bristning i baksida lår. För två år sedan åkte jag på en ordentlig bristning i baksida lår vid ett intervallpass. Vid båda tillfällena har det varit akut smärta när man åker på bristningen, man märker när det sker. Det är inget som kommer smygande. När jag har haft mina bristningar har det inte varit några större problem med smärta så länge jag inte har sprungit.

Det jag undrar är om din smärta uppstod tydligt vid ett tillfälle när du sprang?
Cecilia Emanuelsson
1982 • Uddevalla
#3
18 april 2010 - 23:05
Gilla 

Härom dagen på uppvärmingen när jag gjorde indianhopp så "hög,knakade" det till, svårt å säga hur det lät efetrsom jag inte känt det innan.. fortsatte å springa lätt och fortsatte därefter ett pass på ca 50min och det kändes ok. Dagen efter värkte dte i låret och smörjde området med ormsalva. Vilade i några dar och började springa sen när det kändes bra. Därefter fortaste jag med löpninge och styrketräningen i en vecka untan några problem. men igår när skulle bara plocka upp från golvet... började dt kännas konstigt i låret och sakta så gjorde det ont att gå stödja på det aktuella benet. Och därefter har det bara blivit värre...

Några dagar innan hugget gjorde jag mkt knäböj som direkt inte tränat innan.. om det kan ha påverkat "indianhoppet"

Tack på förhand mattias.. om dt inte blir bätter skall jag uppsöka vårdcentralen imorgon
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.