Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 514 visningar

Sätta nummerlappen på ryggen?

1976 • Uppsala
#1
3 oktober 2024 - 22:16
Gilla
Inser att man inte kan undgå att bli fotograferad på lopp, men om man inte vill att ens foton ska vara sökbara eller gå att koppla ihop med ens startnummer, kan man sätta nummerlappen på ryggen då? Eller riskerar man att bli diskad om den inte är synlig? Finns det något annat man kan göra?
1973 • Stockholm
#2
4 oktober 2024 kl 00:24
Gilla
En del har iaf regler som säger att de kan diska en om man sätter nummerlappen fel (typ på shortsen eller ryggen). Om de faktiskt gör det är väl mer tveksamt. Jag satte nummerlappen på shortsen på ett lopp i våras och tiden är iaf kvar nu när jag kollar. Inte provat att ha BIBen på ryggen dock, kanske blir man stoppad/diskad?

På alla andra lopp är jag sprungit har jag dock haft nummerlappen på rätt sätt och ändå kommer inte de bilderna upp om man söker på mitt riktiga namn i bildsök på google. Dock kan man hitta bilderna om man går in på loppfotografernas hemsida.
Helsingborg
#3
4 oktober 2024 kl 06:40
Gilla
Kontakta arrangören och be att dem inte indexerar din nummerlapp istället för att bryta mot loppets regler. Går det inte så kan man ju använda ett påhittat namn som man springer med.

Enligt det här inlägget så menar en GDPR expert så här:

"Personer har alltid rätt att begära att ens uppgifter i resultatlistan anonymiseras och att bilder på en själv tas bort. Detta innebär att man bör kunna meddela i förväg att ens namn inte ska finnas med i startlista/resultatlista."
https://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=52362
1965 • Kungsholmen
#4
4 oktober 2024 kl 10:15
Gilla
Jag sprang en mara en gång med överdrags tröjan över nummerlappen. Ingen sa något och jag slapp foton
Åsa
1983 • Fagersta
#5
5 oktober 2024 kl 13:59
Gilla
De där kan arrangörerna anordna innan, de finns flera anonyma löpare som helt enkelt inte ens har sina namn i startlistan. Nummerlappen är ej sökbar i dessa fall. Meddela berörd arrangör i god tid innan så löser de sig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.