Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 763 visningar

Fåfängans fukttransporterande fyrverkeri

1977 • Stockholm
#1
18 april 2023 - 13:41
Gilla
För alla som köper svindyra löparkläder av ren fåfänga och/eller för att man inbillar sig att det kommer höja prestationsförmågan....

Vad kör ni med och vilka märken av de mer...exklusiva...har ni testat? Jag har en del YMR Track Club som ofta är både bekvämt och hållbart, men deras 2-i-1-shorts har jag lite problem med i bekvämlighetsväg. Deras Torekov-shorts har det klart skönaste tyget jag nånsin haft i shorts men funkar inte helt ändå, känns som att sömmarna inte sitter helt rätt för min kropp på nåt sätt.

Jag har kollat in Tracksmith och danska Saysky också men aldrig köpt något av dem. Framför allt Tracksmith är väl asdyrt och ska dessutom fraktas från USA med avgift och tull på det. Saysky är jag nyfiken på att testa men har ännu inte köpt något av. Känner mig tveksam när jag ser att de har mobilficka på benet i 2-i-1-shorts, det är sådär tycker jag.
1971 • Nykvarn
#2
18 april 2023 kl 14:23
Gilla
Jag har också några YMR-plagg liksom några Saysky och jag föredrar passformen på Saysky. Jag kan direkt jämföra passformen på Torekov 2-1och Saysky 2-1 och då föredrar jag Saysky alla dagar i veckan. Har visserligen Torekov i Small, då Medium skulle bli alldeles för bred i midjan, och Saysky i Medium men Torekov känns trängre i grenen just vi sömmen som du skriver.

Både YMR Torekov och Saysky 2-1 har ju mobilficka men i Saysky ligger mobil och geler stilla, vilket de inte gör i YMR-fickan.

Gillar utseendet på YMR men tycker generellt kläderna är dyra och framförallt verkar de sydda för manliga modeller som väger 85 kg och har klart mer muskler sett till kroppslängden än jag som smal långdistanslöpare har med mina 63 kg till 183 cm. Saysky verkar generellt mer tillverkade för smala löpare och deras plagg sitter ofta riktigt bra för mig. Kvaliteten är också hög, deras shorts är som nya efter flera års användning. Jag har fått returnera flera YMR-plagg för att de suttit dåligt. Deras vindjacka Åsunden var t ex som ett tält på mig, alldeles för vid i passformen.
1977 • Stockholm
#3
18 april 2023 kl 14:58
Gilla
Intressant! Blir sugen på att testa lite Saysky då. Jag var för finkänslig för att skriva att det är just i grenen som YMR inte känns hundra, hehe, men intressant att fler känner precis samma på samma ställe! Det är lite synd när tyget i sig är extremt bekvämt men sedan måste man springa och korrigera grenen tio gånger per pass.
Helsingborg
#4
18 april 2023 kl 15:23
Gilla
Jag är nog ännu mer fåfäng då mina löparkläder får Saysky att se billiga ut. ;)

Saysky 2-1 shorts: 599 -750 DKK
On Running 2-1 shorts: 1100 SEK

Äger två par samt en massa annat från ON.
1977 • Stockholm
#5
18 april 2023 kl 15:27
Gilla
Vad är det du gillar med ON? Aldrig kollat in men alla tillfällen till att spana in nytt är ju glädjande =)
1977 • Stockholm
#6
18 april 2023 kl 15:50
Gilla
Kanske är glädjande då att Stadium just nu har löparvecka med 30 procents rabatt där ON-löparkläder ingår!
Helsingborg
#7
18 april 2023 kl 16:03
1 Gilla
Löparkläder är ju lite som vanliga kläder. Man köper inte enbart för funktion utan även för stil. Särskilt om man som jag springer mitt i stan ibland.

Har hört om andra löpare som får skavproblem under långa pass/lopp och behöver vaselin och liknande. Jag har aldrig ens haft början till skavproblem under något av mina pass. Tack ON.

Just ONs 2-1 shorts anser jag är fantastiska så länge man köper rätt storlek. Yttershortsen behöver vara "svåra" att dra på. Då är det rätt storlek. Anledningen till att jag äger två par är för att innershortsen är perfekta för mig. Som kallingar fast med fickor som jag hade önskat man kunde köpa separat då jag tvättar dem efter varje pass. De sitter alltså inte fast i shortsen och kan matchas med andra shorts.

Deras lättviktiga shorts rekommenderas inte dock. Har enbart en ficka vilket gör att nycklar skramlar och man ogärna har telefonen i samma ficka. Köpte nyligen deras raceshorts med. 72g och väldigt minimalistiska.
1962 • Mölndal
#8
18 april 2023 kl 16:44
4 Gilla
Jag tycker alla löparprylar är svindyra! Dom tröjor jag fått i lopp jag sprungit funkar bra för mig 🙂
Annars tar jag över min sons utnötta löp-prylar och han har 100% Salming och dom funkar super för mig med. Ekologisk och miljövänligt 😃
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.