9 juni 2020 kl 11:47
Har ingen erfarenhet av just Helsingborg, men de flesta stora marathon mig veterligen brukar ha företag med egna energi-depåer (åtminstone Stockholm och Berlin har haft det). Fördelen med dessa är att du får lite mer service, det kan finnas fler sorter att välja mellan, alternativt att det finns paket där det är beräknat att du får i dig tillräckligt mycket energi. Alltså att även gels eller bars också ingår i paketet. Och i de fall de har egna bord eller till och med ett eget spår så behöver du inte trängas lika mycket som vid de allmänna borden.
Ofta är sportdryck som serveras till alla mer utspädd än vad som kanske är optimalt, detta dels för att minska mängden som behövs, samt att det är snällare mot magen, då det ofta är folk som vanligtvis aldrig dricker sportdryck under sina egna pass som nyttjar den servicen.
En separat fråga du bör ställa dig innan anmälan är nog också om du tror att loppet kommer bli av? Och om möjlighet finns att anmäla sig närmare loppets datum så skulle jag nog göra så. Det kan vara värt att betala någon hundralapp extra och veta att loppet faktiskt blir av.