Löpning Rundor & Kartor 2 inlägg 1183 visningar

Utmaningen - Klarälvsbanan

Johan Broo
1978 • Halmstad
#1
12 oktober 2008 - 20:27
Gilla
Vill tipsa om löpning längs Klarälvsbanan (www.klaralvsbanan.se) med följande rapport från gårdagens utmaning:

Igår var dagen kommen för utmaningen, att springa 50km på under 6 timmar. Anledningen till utmaningen var den att jag missade detta vid Åby 6-timmars förra året då jag inte var beredd mentalt på att springa så länge och i år så blev det ju inget Åby så då fick jag lösa det själv.

Nu hade jag planerat att springa längs Klarälvsbanan (www.klaralvsbanan.se), en gammal järnväg som gjorts om till cykelbana och som är 9 mil lång. Min plan var att springa från Ransäter till Karlstad och som ett led i förberedelserna hade jag införskaffat en barnvagn av modell Minime Light Jogger för att ha min ryggsäck i.

10:15 anlände vi till Ransäter dit jag fick skjuts av min far och när jag började göra mig i ordning märkte jag att min Garmin FR405 inte fungerade så farthållningen, som kändes väldigt viktig, skulle få ske på känn. 10:24 stod jag framför skylten som deklarerade 50km till Karlstad. Under den första milen hade jag lite problem med att få vagnen att gå rakt men efter att ha justerat framhjulet oh fått in tekniken så gick det väldigt bra.

Dagen blev riktigt bra och jag avverkade kilometer efter kilometer på den flacka och raka banan, ibland kunde man knappt se vart vägen slutade på de kilometerlånga raksträckorna. Timme efter timme sprang jag i ensamhet i det värmländska landskapet oh passerade samhällen som Olsäter, Deje och Forshaga. Efter 45 kilometer kom tröttheten och hade det inte varit så att jag sprungit just denna bit många gånger när jag var yngre så hade det nog känts betydligt värre. Några kilometer från målet ringde jag hem och bad om att få bli mött så att jag skulle orka ta ut det sista ur kroppen. När jag passerade Kroppkärrs IP försökte jag sträcka ut och öka farten men när jag såg min skugga förstod jag att jag mer såg ut om ett skadeskjutet djur. Sedan såg jag målet, Kroppkärrssjön och slutet på NKLJ-banan och när jag passerade skylten måste jag medge att det kändes större än målgången på Stockholms stadion tidigare i år trots att jag var helt ensam på parkeringen när jag väntade på min skjuts hem.

Resultatet: 5 timmar och 53 minuter!

Några reflektioner efter detta får bli:
Barnvagn: Fungerade mycket bra, ska man inte springa tvärs över USA eller liknande så kan jag inte förstå varför man ska ta en dyrare vagn, var mycket lätt att springa med och jag kan definitivt tänka mig en flerdagstur med denna vagn.

Skor: Saucony Grid Typ A2 – Fungerade helt perfekt, hade inga problem under loppet och dagen efter är det nog bara fötterna som jag inte har ont i.

Upplevelse: Helt underbart, tycker man borde arrangera ett 50km lopp denna sträckan, lättsprunget och bra service under vägen med t.ex. toaletter.

Dryck/mat: Hade med mig vatten och sportdryck (Vitargo) och drack nog 2,5liter och det kändes lagom, kanske lite för lite på slutet. I matväg hade jag med Snickers och Bananer samt energi-gel som användes på slutet.

Nu är bara frågan vad jag ska sikta mot i framtiden... kanske 800m istället :)
1956 • Tygelsjö
#2
13 oktober 2008 kl 18:44
Gilla
Starkt jobbat Johan. Löpte själv på Klarälvsbanan under semestern. Campade i Råda camping. Har nog inte haft några så fina turer att löpa som jag hade då. Underbart väder på kvällarna, vindstilla kan det bli bättre. Tänk vilken härlig natur att löpa i. Annat än blåsiga skåne
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.