10 juli 2007 kl 20:02
Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Hej Elin
Vi springer på en varvbana. jag tror att den var 1200 meter i Åby. Det betyder att du har bara 1,2 km till varje vätskekontroll.
I tidslopp finner du ingen som värmer upp. Alla börjar i ett mycket lugnt tempo och de flesta fortsätter så hela tiden. Själv kommer jag att börja ta vätska redan efter andra varvet och därefter lite nästan varje varv.
Till en början serveras bara vatten, energidryck efter någon timmer kommer cocacola in, bananer, efter ytterligare ett tag brukar det serveras allt möjligt. torkad frukt chips (för saltet skull) kaffe, gelegodis, salt godis, köttbullar, varm korv med bröd m.m.
En del äter av allt, andra väljer vissa saker. Flera av elitlöparna har även med egna servicestationer och har då egna bord.
Själv tar jag med mig lite energigel då jag tycker det funkar bra för mig samt hemkokad "runekakor" men med honung och lite annat. Jag vill ha både socker som ej behöver spjälkas sam vanligt socker.
Sedan har jag märkt att Cocacola är dunderbra i ultrasammanhang. Stabiliserar en krånglig mage och piggar verkligen upp.
För att orka måste du tidigt börja fylla på med energi. Hela tiden men väldigt lite varje gång.
Öva lite under sommaren och försök hitta sådan mat son funkar för dig.
Du kommer också märka att efter ca halva loppet kommer en del att börja varva löpning med gång. Det är OK. Du får t.o.m. lägga dig ned och vila. Men brukligt är att man stannar kvar i tävlingsområdet och finns på banan när loppet avslutas. Då stannar alla på en given signal och man mäter avståndet dit du stannat, för att få med den sista distansen på varvet. I övrigt används datachips som registrerar varje gång du varvar.