12 november 2013 kl 22:34
Redigerad 12 november 2013 kl 22:43
Magnus, ja det är så jag menar.
Vi kan ta ett exempel. Jan Stenbeck. Leif GW Persson har vittnat om att de hade matorgier och kunde äta 15000 kalorier på en kväll på Pontus in the Green House. De åt mängder med anklever, rysk caviar (Stenbeck kunde sätta i sig ett kilo på en kväll ibland), hummer, krabba, ostron, en herrans massa canapéer, svartsoppa, gås med gräddsås, potatismos på äggula, smör och grädde med rysk caviar i och äppelkaka med vaniljsås. Till det dracks det mängder med champagne, sprit och dyra viner.
Var det enbart sockret i äppelkakan och vaniljsåsen som ledde till en insulinhöjning som gjorde att Stenbeck fick det metabola syndromet och sedemera dödlig hjärtinfarkt?
För jag kan lova att Stenbeck inte frossade i godis och coca cola.
Med andra ord, du kan äta dig sjuk på vilken mat som helst om du äter för mycket av den. Ligger du på ordentligt kaloriöverskott under lång tid så blir du metabolt sjuk och då tål du inte socker.
Men vi som tränar varje dag och försöker äta sunt i övrigt behöver verkligen inte noja över en påse godis eller en läsk.