Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 12231 visningar

slemsäcksinflammation, alternativ?!

Anna Sofia Birgitta Evnert
1989 • karlstad
#1
21 augusti 2013 - 19:54
Gilla
Jag fick reda på i veckan att jag drabbats av slemsäcksinflammation i mitt högra knä, det gör ont när jag springer och jag fick det konstaterat av en sjukgymnast.
Dock känner jag mig allmänt förvirrad när det gäller alternativträning, jag förstår ju att jag inte kan springa och att tunga knäböj går bort, men hur bra/dåligt är det att cykla intervaller eller köra intervaller på crosstrainer?
Det handlar ju ändå om en inflammation och är det bra att över huvud taget belasta knäet?
Henrik Weinestedt
1981 • Bergshamra
#2
21 augusti 2013 kl 20:33
Gilla
Det bästa är nog att vila, men om du verkligen vill träna ben får du kanske helt enkelt känna hur det känns att t.ex. cykla? Sen går det ju att fokusera på överkropp under tiden, det kommer knappast ligga dig i fatet även om du "bara" löper när knäet är bra.
Peder Wiklund
1977 • Hemmingsmark
#3
21 augusti 2013 kl 22:07
Gilla
Har haft problem med en slemsäck i vänster höftböjare i snart 2 år!!! Överansträngde den och ignorerade smärtan lite för länge. Detta gjorde att jag började cykla, och det funkade fint. Men intervaller kunde jag inte köra i början. Nu har jag äntligen börjat kunna springa igen, känner av säcken ibland, men inte när jag springer. Gick hos sjukgymnast i ett år, fick 2 kortisonsprutor när inget annat verkade hjälpa. Blev aningen bättre av det, sedan fick jag tipset att äta magnesiumtabletter och dricka 1-2 msk äppelcidervinäger/dag för att slemsäcken lättare ska kunna ta upp kalcium, och vips var jag frisk!!! Om det var psykologiskt eller om det var huskuren som gjorde det vet jag inte, men kan vara värt att prova. Lycka till!
1989 • Älmhult
#4
22 augusti 2013 kl 08:08
Gilla
@ Peder - hur vet man att det är just en inflammation man har? Har haft problem med min vänstra höft i ca 8 månader, gick till en naprapat när det började och fick höra att jag måste köra mer bålstyrka eftersom mitt bäcken skjuter ut när jag blir trött (under löpningen). Har kört mycket bål men har fortfarande fruktansvärt ont de dagar jag har sprungit. Det blir alltid värst efter långpass. Låter jag bli löpningen känns det knappt alls... Men då jag älskar att springa är det ju svårt att låta bli. Ibland knäpper det liksom i höften när jag går, och det gör sjukt ont när jag stretchar exempelvis sätesmuskeln och höftböjaren.

Any ideas? Hade du samma symptom när du fick din inflammation?
Peder Wiklund
1977 • Hemmingsmark
#5
22 augusti 2013 kl 08:51 Redigerad 22 augusti 2013 kl 08:52
Gilla
Jag fick en massa övningar att göra hos sjukgymnasten, efter jag klarade av att göra alla utan problem började jag försöka springa, men jag kom aldrig längre än 1 km, sedan tog det för ont så jag återvände till sjukgymnasten som gjorde en massa tester, böjde benet framåt och bakåt, snett och vint o.s.v. Sedan sa han att han nog kommit på vad problemet är, inflammerad slemsäck i/under höftböjaren. Jag var skeptisk först men allt annat kändes orealistiskt och efter att jag fått en andra kortisonspruta tog det rejält ont precis där jag får ont av löpning, så det verkade ta på rätt plats. (tog drygt ett år innan jag fick rätt diagnos, man måste vara envis)

För mig tar det ont när det blir "trångt" i höften, alltså när jag drar benet uppåt vid löpningen. Om jag stretchar baksida, tar det ont vid höftböjaren, även då p.g.a. att det trycker på slemsäcken. Tar ont att trycka på den med tummen också.

Här finns lite att läsa om det problemet jag har/hade. Men uppsök gärna sjukgymnast och fråga specifikt om de tror att slemsäcken kan vara orsaken till dina prblem. http://swe.mdhealthresource.com/disability-guidelines/trochanteric-bursitis
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.