Löpning Träning 1097 inlägg 5720 visningar

Gemensam träning i Örebro i sommar?

1978 • Örebro
#1
22 juni 2008 - 15:28
Gilla
Blev inspirerad av SuperGunnars tråd, men har lite långt till Lund/Malmö. Hoppas att det kan finnas intresse här i Örebro också. Vore kul om man kunde bli ett gäng, när många av de man brukar springa med har brist på motivation eller är på semester...

Jag är öppen för förslag, intervaller, fartlek, distans eller vad ni vill. Ska man springa distans kan man ju dela upp sig i ett par grupper som springer i ungefär samma fart. Blir det intervallträning kan man ju ha gemensam uppvärmning på låt oss säga 3 km, lite löpskolning också om ni så vill. Jag är som sagt öppen för förslag...
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1984 • Örnsköldsvik
9 juli 2008 kl 18:17
Gilla
Bara några dagar så är jag nere i Örebro också om någon vill hänga med på en löparrunda någon dag...är ledig i 2 veckor så kan i stort sett närsom.
1978 • Örebro
9 juli 2008 kl 18:23
Gilla
Stefan: Det kommer bli förmiddagspass för mig närmaste tiden. För sen kväll orkar jag nog inte med. Jobbar lite skumma tider... Fast vilodag för mig här närmast, vader och benhinnor har fått jobba hårt några dagar
1955 • Västra Frölunda
9 juli 2008 kl 18:31
Gilla
Hej alla trevliga Örebroare!

Välkoma till Hallsberg under ultraveckan för att titta på lite tokiga ultralöpare.

Om ni vill så kan ni ju t.o.m. lägga ett träningspass här. helt OK. den långa banan (1285 meter) är ju tom fram till torsdag kl 12.00. Dusch och tillgång till fika finns och så kan ni ju träffa andra trevliga löpare.
Välkmna att hälsa på om ni har tid och odla lite gemenskap

1984 • Örebro
9 juli 2008 kl 20:06
Gilla
Stefan: jag ska nog allt lyckas följa med på något pass;) Kom just hem från passet med Johan och Jakob, vart två varv i markaspåret. Vore kul om vi kan bli fler nästa gång!
Johan I
1987 • Örebro
9 juli 2008 kl 20:53
Gilla
Daniel:
Tack, jo jag sprang iväg ungefär 18:06 hemifrån och tyvärr har väl inte RS800 klockan funktionen att få inlägg från jogg.se =P Men mycket annat kan den göra.
Det blev en väldans uppslutning, ca 20 pers och kanske 10 åskådare längs vägen som heja på.
Okej kanske inte men det blev en extra i alla fall, Jakob blev uppringd/tvingad av Eric att följa med så vi blev 3 st.
Riktigt kul att springa med dem man förknippar med eliten, dock känns det ju lite som att man drar ner på deras kanske tänkta tempo som skulle ge dem mer träningsmässigt. Men ibland är det bättre att räkna totaltid man håller igång istället för fart, detta var ett sådant tillfälle =)

Stefan:
Pratades om att ev. göra en specifik Markatråd och köra liknande pass som vi gjorde idag, och med kanske ännu större uppslutning men ev. också med andra varierade långpass uppåt 1:30 långa. Där lär du ju enkelt kunna haka på så att vi blir lite fler, Daniel verkar ju vara på högget också.

Kaj:
Trevlig erbjudande, skall tänka över det, har redan funderat på om jag skall försöka ta mig ner dit och kolla lite på loppet, tycker det är väldigt imponerande med ultralöpning. Beror lite på skjuts och väder m.m.

Eric och Jakob:
Trevlig sällskap och blev helt klart en lättare utmaning att klara än om man hade varit ensam. Kan definitivt tänka mig att hänga med fler gånger, men tyvärr har jag ju lite kvar till att få upp tempo på längre distanser.

Utmaningen:
Det blev en sluttid på 51:20, med en hel del krafter kvar, men Markas backar tar ut sin rätt på ben och fötter efter ett tag, och hade väl ätit lite för lite under dagen, kändes lite tomt i magen och blev väl lite törstig också, men brukar klara mig utan vatten på träningar.
Men vi tog det rätt lugnt och det kändes som ett behagligt tempo för längre pass.
Första varvet gick på 26:12 och andra på 25:08, så negativ split i alla fall som plannerat:P
Känns för egen del lite halv dystert med tempot dock, senast jag hade över 5:00 tempo var Mars 2007 på min 3,1 km runda, när det var snö och is, samt 3 grader.
Menmen, skall se en film nu. Kanske blir mer rapport sen.
1978 • Örebro
9 juli 2008 kl 21:07
Gilla
Kaj: Var i Hallsberg är det ni springer egentligen? Löparbanan vid bad och ishall? Var är den långa banan i så fall, 1285 meter? Det slutar imorgon torsdag alltså? Jag kan nog komma över och titta nån timme. Övernattar i Hallsberg i natt, men ska försöka sova till 11-tiden i alla fall... Så om man får en liten vägbeskrivning här under kvällen kan jag vara åskådare
1978 • Örebro
9 juli 2008 kl 21:12
Gilla
Johan: Köp ny klocka, kan de inte ta emot viktig information från joggtrådar som t.ex "Gemensam träning i Örebro i sommar" är det bara att kasta =) Kul att du kände att lite krafter fanns kvar. Nu har du ju ett bra resultat att gå på till nästa gång också. Fast att springa fler och försöka samtala i de där backarna klarar jag nog inte så bra. Än så länge får vi väl tillägga...

Vad kul att ni blev tre stycken, vad tycker ni andra om passet då? Jag har haft samma tanke, att göra en egen markatråd. Jag tror jag påbörjar en nu på direkten, rätt lugnt på jobbet just nu
1978 • Örebro
9 juli 2008 kl 21:19
Gilla
Den nya tråden fick ett svårgissat namn: Markaspåret i Örebro :)
1984 • Örnsköldsvik
9 juli 2008 kl 22:39
Gilla
Bra kämpat runt Marka, själv körde jag 1000m-intervaller...

Dock var det inte så smart att köra träning utan äta något innan, åt lunch vid 12 så träning vid 18 inte så bra utan något ätbart därmellan. Benen kändes inte så friska idag heller men får hoppas de lossnat när man kommer ner till örebro för då har jag tänkt dra något dubbelpass...

Daniel: bara att skriva en tid här eller sända ett brev om en tid som passar dig så ska vi nog kunna köra något gemensamt...förmiddag passar lika bra.
1955 • Västra Frölunda
9 juli 2008 kl 23:04
Gilla
Daniel
Den långa bana blir också vid löparbanan intill badhuset. Den långa går på ytterbanan + en vända runt skolbyggnaderna.

Titta gärna in.
Johan I
1987 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:22
Gilla
Daniel:
Det är vid den banan ja (som även Kaj sagt).
Förövrigt har du fått fel med tiderna och datumen... Det är inte imorgon eller denna vecka! Ultraveckan börjar 20 juli och slutar 26 juli.
Du kan läsa mer på http://www.lekeberg.eu/uv/UV.htm
Bra initiativ med egen tråd för Marka, dock måste vi då se till att den hålls så ren som möjligt och handlar nästan uteslutande om just Markaspåret och gemensamma träningar just där. Denna tråd behöver ju inte dö för det, även om den nu blivit väldigt lång. Denna kan man ju använda till lite allmänt, alternativt att vi skapar en ny mer allmän tråd för Örebroare.

Kommer säkert testa på 2 varv eller fler i Marka mer gånger så alltid kul att börja lite lätt så att tiden blir lättare att slå också=) Kanske blir det också andra långpass med Eric och Jakob (och kanske fler) snart.

Stefan:
Tack, starkt att köra 1000 m intervaller också när det ändå var ganska så varmt och torrt, intervaller drar ju fram ett helt annat flås än längre pass, så att andas torrt är ju inte så lätt, även om det blev lite mulet+några droppar regn mot kvällen.
Själv åt jag också rätt tidigt, och ganska lite just för att det var springdag, brukar gå bäst att äta mindre innan och mer efter, dock blev det kanske lite väl långt emellan mat och träning, men passet gick ju bra, var bara mot slutet och kanske efteråt som det kändes lite små tomt i magen.

Nu efteråt så känns det nästan varken i ben eller något annat att det var ett utmaningspass idag, blev ju totalt 16 km, varav 10 km väldigt kuperade.

Och angående gemensamma träningar generellt så springer jag som sagt varannan dag och vill helst hålla mig till det just nu i alla fall (om det inte är något väldigt speciellt som man hittar på), så blir ju ev. några dagar jag inte "kan", sen springer jag helst mot kvällen men det kan dock tänkas ändras när det blir något speciellt såsom tävling eller gemensamma pass. Så det ska väl inte vara så svårt att hitta tider som fungerar.

Eric:
Blev det någon film förresten?
1978 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:35
Gilla
Stefan: Ja visst, klart vi ska ta ett pass snart. Ska kolla schemat för nästa vecka så hör jag av mig. Lite längre pass är att rekommendera då, 12-15 km eller vad har du för önskemål? Vilar jag några dagar inför ska jag orka hålla 5 minuters tempo i alla fall =)
1978 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:37
Gilla
Kaj: Ja då tittar jag nog in vid lunchtid
1984 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:45
Gilla
Vill bara tacka Johan och Erc för den fina löpturen i Marka idag, skoj att lära känna nytt folk att träna tillsammans med.

Johan: tycker inte du såg så värst sliten ut alls, så under 50 hade du nog klarat om du velat utan några problem. Tror även du vågar hänga med på något långpass, för som vi sagt tidigare så är tiden man är ute viktigare då än farten. Det är viktigt att kroppen vänjer sig vid att arbeta under längre perioder, iaf om man sattsar på att bli bra långlöpare.. Räknar för den delen mig inte till eliten då de finns flera i Sverige som dänger mig med lätthet, men blir smickrad av era kommentarer :)

Blev film och tacos efter löparturen, hos Eric.. Kunde nog inte fått en bättre avslutning på kvällen :)

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorrn bitti och kan träna innan jag beger mig till Lindesberg för att jobba.

1978 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:46
Gilla
Johan: Ja, jag verkar ha fått den där ultraveckan om bakfoten. Det är bara träning nu alltså? Vet att Hasse var där och körde, men var bara träning inför kanske.

Ska hålla isär på trådarna ja. Det gör ju inget om den här är kvar för lite allmänt prat, men börjar bli rätt lång ja =)
1978 • Örebro
10 juli 2008 kl 00:52
Gilla
Inte går det att redigera inlägg idag heller... Tar en promenad förbi träningbanorna i hallsberg imorgon hur som helst, är det någon som tränar kanske jag stannar till.
Johan I
1987 • Örebro
10 juli 2008 kl 01:09
Gilla
Daniel:
Som du säger går det inte att redigera=S Jobbigt... menmen, tänkte lägga till förut att jag inte riktigt har koll på vad Kaj menade med tom till torsdag 12.00. Mena han alltså imorgon?
Om det bara är tomt så kan jag inte tänka mig att allt för många väljer att åka dit och ultraträna bara för det, så räkna inte med jätte ansamling där (om nu inte Kaj har fixat något), men om du ändå är i trakterna så kan du ju titta förbi så klart, bra med en promenad också. Men annars är det som sagt 20 juli som gäller som startdatum. Då kan det ju bli mer intressant att åka dit =)

Jakob:
Tack själv. Hade säkert gått att pressa på mer som du säger men när man är ovan på en runda så är det svårt att disponera krafterna, och som sagt tiden spelade väl ingen jätte stor roll, att springa i 51 minuter över huvud taget är ju träning det också (speciellt då jag nog aldrig sprungit så länge i sträck förut), och att man då även stöter på massor av backar är ju bra träning på kroppen/benen oavsett tempo.

Brukar alltid leta efter ditt namn bland topp 10 och ofta hitta det vid lopp i närke trakterna så de smickrande kommentarerna tycker jag att du förtjänar =) Även om det finns diverse löpare som tränar ännu mer och kan springa några minuter snabbare.
Det måste ju i alla fall kännas skönt att kunna placera sig bra samt springa så pass snabbt som t.ex. under 34 minuter på milen när andra knappt kan hålla den farten på intervaller?

Låter trevligt, är dock själv inte speciellt förtjust i tacos =P Blev det Pålsson filmen eller Country?=P
Johan I
1987 • Örebro
10 juli 2008 kl 01:20
Gilla
Daniel:
Du brukar ju hålla dig lite vaken så kolla gärna denna: http://www.mycampage.com/ultrarunning
Ser du vad som försigår? Ser ut som någon sorts eld eller ljus eller något =P Skumt.
Du och datum verkar gå lite sådär ihop i övrigt =)
Också för övrigt, tänkt säga det länge men stoppats av Internal Server Errors jämt, din bild på löpardagboken är klockren...
Alf på TV4 komedi nu.
1955 • Västra Frölunda
10 juli 2008 kl 08:29
Gilla
:))
Jag menar givetvis under tiden 20-26 juli, när Ultraveckans lopp har startat.
6D startar 12.00 den 20 juli, Först på torsdag kl 12.00 den veckan startar 12H, fram till dess går det bra att träna intill 6D-löparna, men på egen bana.
Under veckan kommer massor av löpare med bekanta att vara inom området, En möjlighet för alla att i praktiken kolla in hur man springer "tidsultra.lopp"
Läs mer här: http://www.lekeberg.eu/uv/uv.htm

1984 • Örebro
10 juli 2008 kl 10:31
Gilla
Johan: Jo det är skönt när man är i toppform och kan springa runt milen under 34 utan att tömma sina batterier helt.. Dock är jag inte i min livs form för tillfället, men hoppas att de ska bli bättre nu undre sommaren. Det tråkiga är att det inte är så många tävlingar i dessa trakter, när jag var hemma i Edsbyn under somrarna fanns de iaf ett par stycken man kunde dra iväg på. Man behöver få tävlingar med jämna mellanrum för att vänja sig vid farten, eftersom det är omöjligt att ta i lika mycket på träningar (iaf för mig).

Blev Pålsson filmen som faktsikt var bättre än förväntat :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.