Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13057 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Torbjörn Aronsson
1966 • Tranås
1 maj 2013 kl 10:01
Gilla
Hej, jag tycker det nya utseendet är kanonfint och jag tror sidan kommer att bli mycket bra efter lite finjustering.
Jag har sedan ett par dagar tillbaka märkt att några personer jag har som kompis inte uppdateras i Senaste händelser på startsidan. I ett fall saknas alla träningspass och i ett fall ser jag endast blogginläggen, men inte träningspassen. Dock fungerar händelserna för flera andra som jag följer som kompisar. Har provat att ta bort följandet och lägga in personen igen, men utan resultat. Mysko...
Petter Nilsson
1979 • Märsta
1 maj 2013 kl 13:02
Gilla
För den stora andelen som besöker forumet med en liten skärm, dvs med surfplatta eller telefon, är det riktigt bedrövligt att det första inlägget i tråden får en större bredd tillgodo. Man måste då först anpassa förstoringen till det inlägget och sedan öka förstoringen för resterande inlägg. Det är dessutom onödigt att det första inlägget ska finnas med på alla undersidor, eftersom diskussionen i tråden ofta tar en ny vändning med tiden.
Det är otydligt vilka inlägg man läst, återinför den gula bakgrundsfärgen för olästa inlägg, tack!
Det är även oklart vilka trådar man läst i forumet, tidigare hade de fet rubrik, men numera är både vissa besökta och vissa äldre men olästa trådar feta.
Återinför träningsflödet, även jag besöker oftast bara /Forum/lista.aspx och vill inte behöva klicka runt för att se kompisars träning.
Kenneth Eliasson
1961 • Tyresö
1 maj 2013 kl 13:06 Redigerad 1 maj 2013 kl 13:16
Gilla
I dag tog jag tiden från att jag började importera ett Garminpass (som redan inladdad fil) till att passet blev sparat. Nästan 5 minuter tog det. Jag tycker det är för lång tid.

Edit: Laddade just in samma pass på Funbeat: Det tog 30 sekunder!
Ann-Kristin Karlsson
1956 • Malmö
1 maj 2013 kl 13:13
Gilla
Jag kan inte börja på en ny tråd under köp o sälj. Vill sälja min startplats till lilla baelt halvmaraton....
Ann-Kristin Karlsson
1956 • Malmö
1 maj 2013 kl 13:15
Gilla
test
1969 • Stockholm
1 maj 2013 kl 13:18
Gilla
Håller med Petter i #228 om förstainlägget; även om jag förstår tanken, så blir det väldigt skumt särskilt i en långe eller "återupplivad" tråd, där förstainlägget kan vara åratal gammalt och diskussionen har rört sig i någon annan riktning...
MalmalH
1978 • Lenhovda
1 maj 2013 kl 17:21
Gilla
Jag orkade inte läsa inlägg så jag vet inte om detta tagits upp tidigare, förlåt i så fall!! I det tidigare formatet fanns "NY RUNDA" där man kunde lägga till nya rundor. Jag hittar inget motsvarande i nya formatet!! Jag hittar "MÄT RUNDA", men hur gör jag för att spara ett redan genomfört träningspass som "ny" runda???
1969 • Falköping
1 maj 2013 kl 20:39
Gilla
Varför fungerar det inte på min Samsung galaxy Tab???
På PC fungerar det utmärkt, på mobiltele (Samsung galaxy S2) fungerar det utmärkt men.... på plattan får jag endast fram nyhetsrullen, scrollar jag ner så ser jag att det finns text på sidan men denna försvinner direkt.
Helena
1970 • Uddevalla
1 maj 2013 kl 22:12
Gilla
Såg att inlägg #202 hade problem med att inte synas i flödet när pass lades in via Garmin. Mina pass syns inte heller i flödet när jag lägger dem via Garmin, däremot de jag lägger in manuellt. Likadant för en av mina jogg.se kompisar också! Bug? (Har en Garmin 210)
1963 • partille
1 maj 2013 kl 22:48
Gilla
# 233 uppe till höger
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
1 maj 2013 kl 23:04
Gilla
Menyraden med joggloggan, svettig, cykla, tri & skid går att zooma in men den hänger sedan inte med resten av bilden då man scrollar, så det går inte att klicka på tex visa meddelanden.

Detta på min Samsung Galaxy S.

Texten är alldeles för liten och sidorna alldeles för breda för att jag skall kunna använda er sida från mobilen.

Att skriva text som detta inlägg gör en galen eftersom sidan tvingar min telefon att scrolla i sidled titt som tätt medan jag skriver utan någon rimlig förklaring

Sammantaget funkar det tyvärr så pass illa att jag undviker att besöka jogg.se
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
1 maj 2013 kl 23:06
Gilla
Ovanstående kommentar tog ungefär en kvart att skriva pga de ständiga ofrivilliga scrollningarna
Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
2 maj 2013 kl 06:46
Gilla
Jag håller med Gustaf (#237/238). Av samma anledning, att menyraden följer med hela tiden, kan inte jag logga in via mobilen. Så fort jag zoomar in och ska scrolla i sidled för att logga in så kommer jag inte åt inloggningsrutorna. Och när ajg inte har zoomat så är det svårt att pricka de pyttesmå rutorna... Måste därför ha datorn för att kunna logga in, vilket är drygt med tanke på att jag loggar varje morgonpromenad.
Oskar Lundgren
1975 • Alingsås
2 maj 2013 kl 08:30
Gilla
Huvudprio för oss som jobbar med sidan är just nu att få den att fungera bättre på mobila enheter, så håll ut lite till... Problemen med att ladda upp Garminpass är naturligtvis inte ok heller, så det ska vi titta på också.

Ett tips så länge för er som kör Android är att ladda ner Firefox. Detta inlägg skrevs på Android (HTC Sensation)/Firefox och det gick hyfsat smärtfritt.
1978 • Gävle
2 maj 2013 kl 12:55 Redigerad 2 maj 2013 kl 12:56
Gilla
Jag är en stor jogg.se fan, så det smärtar mig att den funkar så mycket sämre nu. Jag bävar nästan för att gå till sidan eftersom det känns som datorn går på knäna varje gång.

Mina största problem:

- Sidan är SJUKT seg. Jag har en Macbook Pro med i7 (kör Safari) och det laggar till och med när jag skriver text ibland. Om jag använder musen för att markera text i nåns inlägg på sidan så fryser den nästan i 2 sekunder. Om jag klickar för att flytta cursorn inne i denna textbox (som jag skriver i nu) så tar det typ 1 sekund för att klicket att registreras. Var händer under den sekunden?? Och det här är bara exempel på vad som är slött.

- I "fllödet" på första-sidan så ser man kompisarnas träningspass. Och man kan klicka på dem för att se hela passet. MEN det är inte vanliga länkar utan ni verkar ha en vanlig text med nån click listener på istället, så det går inte att högerklicka och välja "Open Link in New Tab". Orka klicka in och "back" på 8 träningspass... På den gamla sajten kunden jag bara (först) öppna de intressanta passen i nya tabbar och (sen) kolla igenom de ett efter ett.
1965 • Bollnäs
2 maj 2013 kl 13:23 Redigerad 2 maj 2013 kl 13:23
Gilla
Jag har PC och windows 8 hemma på jobbet har jag Mac Pro 10.6.8 och kör Firefox på båda datorerna. Har inga som helst problem med att sidan känns seg. Funkar hur bra som helst åt mig.
1978 • Gävle
2 maj 2013 kl 13:54
Gilla
Jag testar nu i Firefox och där funkar det klart bättre. Lagget när man markerar text eller flyttar cursorn är borta.
Mattias
1974 • Borås
2 maj 2013 kl 14:27
Gilla
Har en MacBook Pro i7 och har inget lagg vare sig i Safari eller Firefox.
Caroline Elensky
1981 • Stockholm
2 maj 2013 kl 15:13
Gilla
Jag har extremt mycket lagg med en ny MacBook pro. Kan ta flera minuter för att lägga till nytt pass via Garmin inmporten....
1966 • Holmsund
2 maj 2013 kl 19:54
Gilla
Nu måste jag bara få kräkas på nya jogg jag är så fruktansvärt besviken på denna nya fina sida{ har i princip slutat logga in med min adrioid htc (sponsrar apple jogg eller?)för att det är så fruktansvärt hysteriskt irrriterande att navigera på sid ******** jag är inte bitter bara fruktansvärt irrrrriterad o besviken gggggrrrrrrrr
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.