Löpning Tävlingar & Motionslopp 75 inlägg 2707 visningar

Så gick det i Stockholm Marathon!

1966 • Karlstad
#1
2 juni 2008 - 09:11 (Redigerad 2 juni 2008 - 09:20)
Gilla
Vilken upplevelse!
Värmen störde mig inte särskilt. Det kanske tar kraft, men jag mådde inte dåligt av värmen.

Första 25 var transportsträcka, sen började det sega kännas av. Tänkte i 3-5 km-etapper. Vid 30 blev jag pigg igen och sprang troligen för fort.
Tycker att Västerbron är överreklamerad, däremot gjorde det ont nedför på andra varvet.
Vid 35 var jag rejält seg i benen. Sista 2 km gjorde det riktigt ont i benen, hade inte föreställt mig före att det skulle göra så ont, men bryta fanns inte på kartan. Sista 2 km sprang jag för IK stappla.se i 7min/km
In på stadion blev som ett rus i kroppen, håren reste sig på kroppen och jag fick intala mig att man inte ska springa i mål med tårar i hela ansiktet :-)
4.24.22 i debuten och så otroligt nöjd att jag har gjort det.

Söndag träningsvärk, och idag måndag helt ok, springer imorgon igen.
Jag har redan anmält mig till nästa år :-)

edit: Det rödfärgade vattnet de kallade sportdryck... hm.. tur man hade Resorb i bältet..
< < < 1 2 3 4 > > >
1969 • Hägersten
#41
2 juni 2008 kl 15:06 Redigerad 2 juni 2008 kl 15:07
Gilla
Ha ha Carlo... samma tanke här "aldrig mer" men så här efteråt så inser man att det blir start igen nästa år om hälsan/kroppen vill. -)

Grattis alla !

Ps. Såg förresten 1 eller 2 "jogg.se" tröjor... eller var det samma person vid 2 tillfällen. Hm...
Henning Looström
1973 • Lund
#42
2 juni 2008 kl 15:19 Redigerad 2 juni 2008 kl 15:20
Gilla
Gött att läsa om alla!
Stressigt och eländigt i starten. Glömde först min svamp och gel och var tvungen att ila tillbaka och hämta, stress med att samla satelliter till Garmin, ingen som helst uppvärmning, slarvigt knutna skor. Bra början...
Startade i grp D och väntade mig att trängseln skulle lätta efter ett par km vilket den inte gjorde. Först efter ca 10km kändes det som att det fanns plats att hålla ett lite högre tempo. Fick vackert finna mig i ett betydligt lägre tempo än planerat. Förmodligen var det bra med tanke på värmen!
Drack mängder i vätskekontrollerna och smakade på det mesta som bjöds längs vägen. (Inte Rosévinet som några glada grabbar ville bjuda på)

Tack Niklas (och Krister? Såg bara Niklas) för hejande! Det satt helt rätt. Väldigt skönt att veta att jag alltid kan lita på dig som hejarklack när jag springer marathon...) 2ggr av 2 möjliga hittills.

Västerbron... Det värsta tycker jag var att de spelade Tomas Ledin på max precis innan. Psykologisk krigföring när den är som värst! Visst är bron seg och lång men så jävlig tycker jag inte den var, den är trots allt inte mer än 35m hög. Det sega motlutet efter bron och upp till stadion var värre.

Frun tyckte nog att jag var lite fånig som absolut skulle ha min Stockholm Marathon Finisher t-shirt på mig till jobbet i morse men vad fan, jag har råd att loosa lite vuxenpoäng och just idag känner jag mig rätt nöjd med mitt lopp!

3:51.47 landade jag på, nytt pb!
1969 • Upplands Väsby
#43
2 juni 2008 kl 15:42
Gilla
Grattis allihopa och bra kämpat!

Avbröt själv efter 37 km när jag plötsligt väggade ganska hårt. Blev löjligt yr i huvudet, vila hjälpte inte heller. Ah, önskar jag hade haft samma spirit som Peter Hedman ovan. Kunde kanske gått/halvjoggat sista biten och vem vet kanske fått tillbaka lite krafter.

Men men, lätt att vara efterklok... var lite för yr för att tänka i de banorna helt enkelt. Är ändå glad över loppet! Första maran och mycket lärorikt. Vet vilka misstag jag gjorde och självplågaren i mig ser redan fram emot nästa hehe.
1959 • Saltsjö-Boo
#44
2 juni 2008 kl 16:11
Gilla
Janne W: Synd att det blev "soppatorsk", men det var ett imponerande 37 km pass du fick till. Du kan nog definitivt springa maran under 3 h om de yttre omständigheterna är optimala...
Apropå langning/service i IK Jogg.se Niklas o Krister stod ju vid Rålis och det hade ju varit perfekt om de haft några gel, energibars eller annat med krut i...
1966 • Karlstad
#45
2 juni 2008 kl 16:19
Gilla
Vid stora lopp med många från jogg.se kanske det går att ordna något eget bord/hållplats efter vägen.. vore riktigt kul. Det finns väl alltid jogg:are i publiken som inte deltar.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#46
2 juni 2008 kl 17:07
Gilla
Överlevde ... och kom i mål.
Var egentligen sjuk och borde kanske inte ha sprungit. Men har man tränat mot det stora målet hela hösten, vintern och våren ger man inte upp så lätt. Jag bara skulle springa, nåt annat fanns inte. Grundmålet har varit att "fullfölja mitt första maralopp" men visst har jag sneglat på tiden 4:00. Kom in på 4:32 med en fruktansvärd huvudvärk, ond fot, trötta lår och ett stort, stort smil på läpparna samt en liten tår på kinden. Överlycklig !!!

Dagarna efter har jag varit trött (sjuk) och bra sliten i fot och lår. Men, detta har gett mersmak. Anmälde mig direkt till Sthlm Halvmara och dess träningsgrupp. Lär anmäla mig till Sthlm Maran vilken dag som helst. Vi syns 2009!

- En sak jag saknade. Vi skulle haft en Jogg-flagga som samlingspunkt vid gräsmattan bredvid planen på Östermalms IP efter (och före) loppet. Det hade varit trevligt att träffas och språkas med alla andra jogg:are. Det får vi ordna till nästa år.
Visa Aikio
1967 • Ljungby
#47
2 juni 2008 kl 17:59
Gilla
Blev förkyld i Onsdags, prövade allt som finns för att bli av med förkylningen. Men resultatet dröjer fortfarande,snorigheten består....
Trots intensiva varningsord från nära å kära så stod jag ändå i startfållan, ska prova lite... tänkte jag. Kändes helt okej, ända fram till 34,68 km då börjar högra KNÄT strula och fortsatt löpande blev omöjligt.... Vilken otrolig besvikelse jag kände när alla andra svischade förbi mig. Men det gick över snabbt för när jag satt där så var det endast i knät jag var "trött", i övrigt kändes det ganska okej så vinterns träning har gett effekt. För övrigt så var jag med i TV4 när dom intervjuade barfotalöparen, det är jag i gult som sträcker upp armarna..... Vi ses på Växjö Marathon..
1956 • PARTILLE
#48
2 juni 2008 kl 18:22
Gilla
Det var en ovanligt tröttsam tillställning i lördags. Jag hade förberett mig enligt alla konstens regler. Löpning fanns i kroppen. Tre maror tidigare i år (varav två 6 timmars). Plus ett antal halvmaror och längre träningspass. Jag har druckit ordentligt, kolhydratladdat med Vitargo och hela svängen. Hade till och med på mig en ökenkeps samt vattenrygga med 1½ liter sportdryck under loppet. Såg till att kyla skallen så fort jag såg en vattenbalja. Så det finns inget att skylla på, men det blev segt ändå. Sista varvet gick på läge pannben. En del maror går bra andra inte. I lördags var det det sistnämnda. Kändes bra fysiskt, men tröttsamt mentalt.
Jag hade själv räknat med någonstans mellan 5 och 5.30. Nu landade jag på 5.37. En skittid kan tyckas, men i min värld skall man alltid vara nöjd med att gå i mål på en mara oavsett tid.
Detta var årets fjärde mara och min 20:e totalt. Åkte hem med 2 t-shirtar. På den ena stod det "Finisher" och på den andra: "Jag tränar för Stockholm marathon 2009". Den fick jag när jag anmälde mig till nästa år vid montern på nummerlappsmässan. På´t igen :-)
Martin Lennartsson
1983 • Solna
#49
2 juni 2008 kl 18:31
Gilla
Sprang imål på 4.10.14, helt enligt planen och känner att jag gjorde ett väldigt väldisponerat lopp. Höll i princip exakt samma hastighet hela tiden, och tappade bara 30s mellan de båda varven. Plockade placeringar mellan varje mellantid, sprang om ca 2500 löpare och plockade nästan 90 personer bara mellan 40km och mål. Kände mig sliten i benen efter 35km nånstans och började gå lite längre sträckor vid vätskekontrollerna, men hade jag verkligen behövt hade jag kunnat pressat mig lite till och tjänat någon minut kanske.
Inget direkt glädjerus efteråt, mer ett konstaterande om att jag klarade mitt uppsatta mål. Lite besviken på att jag inte spurtade hårdare, kom på först efter halva stadionsträckan att jag inte behövde spara på krafterna längre. =)
1974 • Kungsängen
#50
2 juni 2008 kl 18:43
Gilla
Jag lyckades tyvärr inte alls. Hängde förvisso med riktigt bra tidsmässigt de tre första milen, men Södermälarstrand var tuff, släpade mig över Västerbron och längs Norrmälarstrand. Försökte tänka på fjolårets bragd och hur jag fixade hela maran då. Men strax före S:t Eriksplan (dryga 38 km) tänkte jag att jag skulle börja gå. Det blev raggel och snurr i huve´t. Energin tog totalslut. Fick sälskap av några funktionärer. Efter ca en halvtimmes vila och en dextrosol lyckades jag resa mig upp och promenera i lugn takt till Stadion för att casha in en tröja och medalj. Tid 5:02:19

Just nu känner jag mig grymt revanschsugen. Har förhoppningsvis lärt mig att i framtiden disponera loppet bättre, speciellt med tanke på eventuell värme.
1969 • Sala
#51
2 juni 2008 kl 18:57
Gilla
Jakob, Drack du tillräckligt före loppet och två muggar vid varje station?

Jag är otroligt nöjd med mina 4:57, eftersom det var första gången och jag väger 99 kilo (vägde före helgen d.v.s.). Jag ska ner på 4:00 nästa gång!
1974 • Kungsängen
#52
2 juni 2008 kl 19:20
Gilla
Jag tyckte jag drack dugligt under loppet, men det är möjligt att det var för lite dryck eller att jag laddat för dåligt innan. Men framförallt överskattade jag mig själv och gick ut för hårt för länge med tanke på vädret.

Jag skulle inte bli allt för besviken om du (Mårten) spurtade om mig på upploppet nästa år på en tid strax under 4 timmar...
Anders Kling
1981 • Surte
#53
2 juni 2008 kl 19:45
Gilla
jag kom oxså i mål. GÖTT
GRATTIS alla. bra kämpat
1976 • Forshaga
#54
2 juni 2008 kl 20:18
Gilla
Jag med 4.04!Sprang bakom en jogg.se löpare Svart keps svart tröja och glasögon ca 4 Timmars tid ngn som känner igen sig??
Anna Svedling
1985 • Grödinge
#55
2 juni 2008 kl 20:32
Gilla
Jag kom i mål på 4 .13. Är nöjd med det fast jag hade som mål under 4 timmar men det var min första mara så jag är stolt då sista målen gjorde förbannat ont, stumnade nog rejält sista milen =) Grattis till er alla!!!!!!
1957 • Skärholmen
#56
2 juni 2008 kl 20:34
Gilla
Mitt första maraton blev en succé. Så känns det trots att jag tvingades att bryta vid halvmarapasseringen. Jag skulle inte vilja vara utan den här erfarenheten. Första femton gick hur bra som helst. Vid Tegelbacken sa mitt huvud åt mig att gå istället. Sen så blev det växelvis gång och lufs. Jag inser nu att jag inte var tillräckligt bra tränad för uppgiften. Men kul var det..så länge det varade. På´t igen nästa år.
Stefan Lodestad
1974 • Tullinge
#57
2 juni 2008 kl 20:45
Gilla
Fötterna brann, farthållaren ryckte vid södermälarstrand, Västerbron lika seg som vanligt, trevlig pratstund med lång Jogg-löpare som debuterade (men som hade sprungit 6-timmar lopp) i den gröna sköna tröjan, missade frun i hörnet Vallhallavägen/Sturegatan, värme, värme och värme.

Nytt personbästa med 3.44.09!! Otroligt nöjd!!

Nästa år sub 3.40.....
Annki Waltgård
1961 • Uppsala
#58
2 juni 2008 kl 20:55
Gilla
Jag kom också i mål på min första mara, på 5.31. Trots tiden känns det som ett kanonlopp. Jag höll ett behagligt jogg-tempo hela tiden och kortade bara stegen när det gick uppför. Bara känslan av att tuffa uppför Västerbron som ett ånglok var guld värt. Trots att benen blev rejält stela mot slutet så kände jag mig inte trött i övrigt.

Så med lite styrketräning för benmusklerna och föhoppningsvis några kilos viktminskning ser jag fram emot att förbättra tiden nästa år.
selma
1978 • Stockholm
#59
2 juni 2008 kl 20:57 Redigerad 3 juni 2008 kl 07:42
Gilla
härligt jobbat allihop....

det var mitt livs första mara och jag sprang den med ett leende på läpparna, 2 kisspauser på 4:15:11. Älskade publiken, löparna och hela helgen!!

Tyckte det var värst vid Norr Mälarstrand till Karlavägen, segt och trist och svagt uppför, yuch....där kom viss stumhet i lårens framsida.

Idag har jag cyklat och spinnat massor och det har hjälpt mot träningsvärken i låren.
Patrik Billberg
1973 • GBG
#60
2 juni 2008 kl 20:59
Gilla
2.15 är en riktigt grymtid -)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.