Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 443 visningar

Utvecklat hälsporre?

Leif Nilsson
1957 • Växjö
#1
20 maj 2008 - 19:56
Gilla
Hej!
Sprang varvet i lördags och är jättenöjd med min tid på 1.39.45 trots startgrupp 14 och kryssande fram och tillbaka. Ser verkligen fram mot nästa år med bättre startgrupp, då jag var pigg och stark hela loppet.
Kan nog kapa några minuter nästa år. Nu till min fråga.

När jag sprang på Avenyn började jag få ont i vristen, (gammal stressfraktur där från 2000), och från dagen efter har jag ont under höger fotsula. Jag tror att jag har överansträngt mig då jag har ökat både i längd och tempo under senaste året.
Har ni tips på vad jag kan göra åt det? Olika övningar? Eller bara vila?
Jag har nya skor och nya riktiga Ortolab fotbäddar så därför tror jag att det beror på att jag har kört på för mkt. Jag har beställt tid hos Runners för konsultation i veckan.
Det kanske är så illa som att det är vila 2 månader som gäller? Eller är det för pessimistiskt?
Och vad ska man tänka på när man kör igång sedan? Tacksam för tips!
Mikael Jansson
1971 • Södertälje
#2
21 maj 2008 kl 00:14
Gilla
Vart är det onda? bak mot hälen? om det är där så har jag haft nått hårt runt som jag rullat under foten som massage och det har hjälpt utan vila.
S-O
1970 • Luleå
#3
22 maj 2008 kl 18:15
Gilla
Har också ont i senan framför hälen. Har rullat en taggig boll för att ge massage och kör voltarensalva. Det känns bättre men jag har inte sprungit på ett tag nu. Hoppas det går över snart...
Leif Nilsson
1957 • Växjö
#4
22 maj 2008 kl 20:50
Gilla
Var hos Runners idag och de kollade på foten samt mina inlägg.
Tack och lov var det inget risk för hälsporre utan det var de nya inläggen som var lite för plant slipade varför det blev för kraftigt tryck på insidan då. Därav min ömhet under foten. Han slipade till den och om jag vilar ett tag så kan jag köra igång igen. Mycket bra besked (:-
Hoppas det löser sig för dig S-O
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.