Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 809 visningar

Hälsporre - hjälp i Göteborgsområdet?

KG
1979 • GÖTEBORG
#1
29 oktober 2020 - 06:50
Gilla 
Jag har sedan i mars dragits med hälsporre höger fot. Funkade hyffsat i våras med lugnare löp-pass och inte så ofta. Men i somras slog det till ordentligt och nu har jag riktigt ont och besvärligt. Nu är det löpvila sedan början på september och fokus på fotstyrka. Men lika ont har jag, om inte värre.

Finns det någon bra rehab att gå till i Göteborgsområdet, där dom verkligen kan hälsporre? Har testat vanlig sjukgymnastik i 2 månader utan effekt, samt laserbehandling.

Vad har ni för tips?
1971 • Nykvarn
#2
29 oktober 2020 - 10:08
Gilla 
Kopierat härifrån: http://www.fredrikzillen.se/plantar-fasciit-nej-det-ar-inte-halsporre/"...För att försöka bringa lite klarhet i det hela ringer jag Richard Bäckström, naprapat på Göteborgs Naprapat- och Idrottsskadeklinik. Richard är även naprapat åt löparlandslaget och följer med på deras träningsläger för att hålla allas kroppar i så bra trim som möjligt (här kan du själv boka tid med Richard och hans kolegor)"

https://napraidrott.se"

En naprapat som jobbar med landslaget i löpning borde väl duga :)
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#3
29 oktober 2020 - 13:44
Gilla 
Jag har gått med hälsporre eller plantar fasciit sedan juni. Testade initialt vila 4 veckor, blev knappt bättre. Började då jogga kortare pass, det blev bättre till en början men sen när jag ökade på mer volym så kom det tillbaka. Nu är jag inne på 2 veckors löpvila, men status är helt oförändrad, hålfoten ömmar till och från. Vissa dagar bra, andra sämre, men har tack och lov ingen kraftig smärta. Många har ju teorin att man inte skall fresta på foten för mycket med styrkeövningar när man känner smärta. Men jag vet inte, det verkar vara väldigt individuellt vad som funkar? Jag har gått hos sjukgymnast och naprapat men inte fått någon direkt hjälp. Tycker inte att laser, massage eller stötvåg fungerar. De rekommenderar löpvila tills dess att smärtan är borta. Därefter är det bra att prehaba med styrkeövningar för vader och fot. Om du får hjälp så återkoppla gärna!
Leo
1986 • KARLSTAD
#4
29 oktober 2020 - 14:31 Redigerad 29 oktober 2020 - 14:31
Gilla 
Natt-ortos/stassburg-strumpa som håller fotleden i 90 grader har god evidens, hjälpte även mig riktigt effektivt tillsammans med bra skor, stretching och excentriska fothävningar. En sådan "night splint" stretchar passivt vad och fot så att skadan läker i förlängt läge under matten istället för i förkortat läge som slits upp på nytt under dagen.
KG
1979 • GÖTEBORG
#5
30 oktober 2020 - 09:05
Svar på inlägg #2
Gilla 
Tack för tips! Ja värt att testa, det börjar bli rätt segt med smärtan nu.
KG
1979 • GÖTEBORG
#6
30 oktober 2020 - 09:06
Svar på inlägg #2
2 Gilla 
Återkopplar såklart om jag blir hjälpt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.