Löpning Kost & Näring 20 inlägg 354 visningar

Bra kost/dryck

Tony Saaranen
1982 • Hagsätra
#1
8 maj 2008 - 15:52 (Redigerad 8 maj 2008 - 16:01)
Gilla
Bra kost/dryck vid fettförbränning. Är nybörjare men har en lite koll.

Jag väger nu 82kg (176cm), vill nå 75kg till efter sommaren.
Roland Söderström
1962 • Onsala
#2
8 maj 2008 kl 16:09
Gilla
1. Köp Coltings bok "jag vill bara se bra ut naken".
2. Börja jogga. (om du inte redan gör det)
selma
1978 • Stockholm
#3
8 maj 2008 kl 16:18
Gilla
Allra bäst tycker jag att GI-mat funkar...
Müller
1967 • Järfälla
#4
8 maj 2008 kl 16:19
Gilla
Ät mindre, spring mer
Frida
1986 • Sollentuna
#5
8 maj 2008 kl 16:49
Gilla
Allra bäst tycker jag att mer träning funkar.
Sen mindre mat.
Peter H Nilsson
1966 • Karlstad
#6
8 maj 2008 kl 16:52
Gilla
Mer träning och BÄTTRE mat. Största felet är allt skräp folk stoppar i munnen, inte mängden.
Roland Söderström
1962 • Onsala
#7
8 maj 2008 kl 16:53
Gilla
Ju mer man tränar ju mer mat måste man stoppa i sig.
Då är det viktigt att stoppa i sig rätt mat.

Rätt mat gör dig inte fet.
Tony Saaranen
1982 • Hagsätra
#8
8 maj 2008 kl 16:56 Redigerad 8 maj 2008 kl 16:57
Gilla
Kan någon komma med mer specifika tips på VAD man kan stoppa i sig,
jag brukar inte äta frukost på McDonalds eller dricka Red Bull innan träning.*L*

T.ex; ska jag ta en banan innan eller efter rundan, är det någon som har en personlig diet som kan rekomenderas? Är nybörjare men hartränat en hel del annat. Önskar goda förslag, inte typ - ät mindre, träna mer.
Tack för mig! /Tony
Roland Söderström
1962 • Onsala
#9
8 maj 2008 kl 16:57
Gilla
På frågan Tony ställer:
Bra kost/dryck vid fettförbränning.
Ett svar har Colting i sin bok.

Det finns många svar på frågan...
"Rätt mat" är ett väldigt övergripande svar.
Tony Saaranen
1982 • Hagsätra
#10
8 maj 2008 kl 16:59
Gilla

Vad är ´Rätt mat´ för dig/Er?
csaba
1973 • Malmö
#11
8 maj 2008 kl 17:02
Gilla
jag tycker rent allmänt, att det finns en gyllen regel.
GÖR AV MED MER KALORIER ÄN DU STOPPAR I DIG !
Peter H Nilsson
1966 • Karlstad
#12
8 maj 2008 kl 17:04
Gilla
För att enkelt uttrycka Coltings syn på bra mat:
Naturliga råvaror med mycket frukt o grönt som bas, inga halvfabrikat, och ytterst sparsamt med socker om något alls.
Roland Söderström
1962 • Onsala
#13
8 maj 2008 kl 17:09
Gilla
Coltings bok finns på bibblan, titta i den.
Tycker du det låter vettigt har du ett svar hur du skall äta och när.

Kort sammanfattning av colting mat:
Det är ingen "diet"
Massor av grönsaker, ät mycket färsk bladspenat.
Massor av frukt och nötter som mellis/godis
Skippa alla mjölprodukter, bröd, vitt ris och pasta.
Skippa alla halvfabrikat, köttbullar, fiskpinnar, billig lunchrestaurangmat.
Skippa alla "raffinerade" produkter leta efter mat utan socker, så nära källan som möjligt.
Ät mycket fisk, fågel, vitt och rött kött.
Måttligt med potatis.
Sen spelar det ingen roll när du äter vad, före/efter träning, lunch middag etc.
Roland Söderström
1962 • Onsala
#14
8 maj 2008 kl 17:11
Gilla
csaba: om jag då äter 1kg godis om dan och springer 60km om dan så förbrukas godiset.
Det betyder inte att godis är "rätt" mat.

Lite ironi....
Tony Saaranen
1982 • Hagsätra
#15
8 maj 2008 kl 17:12
Gilla
Tack Roland., Peter H. mfl.. det låter vettigt och ungefär så jag tänker om kost.
Ska verkligen titta efter den boken, kan vara mycket givande för mig.
Maria Gärdvall
1978 • Oviken
#16
8 maj 2008 kl 17:36
Gilla
Ett tips är att bli medlem på http://www.giformen.se.
2006 • Alingsås
#17
8 maj 2008 kl 18:37
Gilla
Ni som provat Coltings kostråd: Hur kände ni er i början i prestation och uthållighet? Jag äter inte som honom, men funderar på det, efersom jag ska träna inför sthlm halvmarathon och får ibland ont i magen om jag ätit mjölmat. Några dagar jag inte ätit spannmål har det känts lättare i hela kroppen och pigghet i benen. Jag är mycket intresserad av hans råd och vill höra mer om det från motionärer. Är det extra mycket fett att lägga till som t.ex.. bra fetter? Så att man inte får för lite. Är det någon som kan beskriva hur ni äter under en dag utifrån "Coltingkosten"
Roland Söderström
1962 • Onsala
#18
8 maj 2008 kl 19:03
Gilla
Sofia: Jag är inte nogrannare än att jag helt enkelt skippar dom dåliga ingredienserna.
Jag äter massor av frukt, bladspenat gämfört med tidigare.
Köper en kasse frukt och har på jobbet.

Quinoa är nya favoriten, grötfrukost, och istället för ris.
Kör med frusna krav blåbär, hallon o jordgubbar istället för sylt.
Coop har en sån variant utan tillsatt socker.
Omelett med grönsaker till frukost är bra.
Köp färsk fisk l istället för fryst. (det är billigare)

Jag mår mycket bättre och presterar otroligt bra utan special uppladdning.
Jag bara äter som vanligt och sen kör på med mina pass, inget krångel.
Peter H Nilsson
1966 • Karlstad
#19
8 maj 2008 kl 19:30 Redigerad 8 maj 2008 kl 19:31
Gilla
Kan bara kopiera och instämma med Roland.
Första veckan kanske jag var ovanligt trött, vilket kan bero på "sockerbristen", annars bara vinst. "Lättare" i kroppen.

(idag tänkte jag fuska med en mazarin... sliskigt socker i hela munnen.. kastade ut den genom bilfönstret..)
1977 • Växjö / Hovmantorp
#20
8 maj 2008 kl 19:36
Gilla
Hej Tony!

Några konkreta råd utifrån Dina frågeställningar:
Ät hellre bananen efter träning, än innan träning. Glykogeninlagringen är som mest effektiv den första timmen efter avslutad träning.
Ät tot 5-6ggr/dag = Jämnt blodsocker = Mindre risk för fettinlagring.
Lägg upp minst 2 av dagens måltider enligt följade: Ca 1/3 av tallriken med en bra proteinkälla (ex. fisk, kyckling, magert kött). 1/4-1/3 av tallriken potatis/pasta/ris/quinoa, bulgur. 1/3-1/2 tallriken med grönsaker/rotfrukter. Vitsen med en stor mängd grönsaker/rotfrukter är att de ger mättnad men inga kalorier. Välj inte bara sallad, gurka ochtomat för just dessa innehåller lite kostfiber och ger därmed inte den mättande effekten.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.