Löpning Kost & Näring 96 inlägg 7506 visningar

LCHF hälsovådlig

1952 • Mörrum
#1
27 juni 2012 - 14:26
Gilla
Bevis har kommit in på att långsiktig LCHF-diet är hälsovådlig. Känns tryggt att fortsätta med allsidig kost.
http://www.aftonbladet.se/halsa/article15036250.ab
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1972 • Dalsjöfors
#2
27 juni 2012 kl 14:33
Gilla
Jo eller hur :D Aftonblader som källa säger ju allt om sanningshalten.
Jag synar din aftonbladet artikel med Docent Ralf Sundberg, Troligen kan han läsa forskningrapporter lite bättre än "journalisterna" på AB http://www.blogg.ralfsundberg.se/#home
#3
27 juni 2012 kl 14:34
Detta inlägg har raderats
1976 • Sollentuna
#4
27 juni 2012 kl 14:45
Gilla
Bevis? Hehe... En enkät (1!) som skickades ut och fylldes i i början av 90-talet. Observationsstudie som inte säger nåt om orsakssamband.

Snälla, var lite mer kritiska. Det blev rubriker kring samma studie 2007...
jesper svensson
1967 • staffanstorp
#5
27 juni 2012 kl 14:48
Gilla
Dessutom så är ju kolhydrat intaget ca 40% dvs samma som om du äter MCfeast o company.... dvs har inget med LCHF alls att göra...
1976 • Sollentuna
#6
27 juni 2012 kl 15:03
Gilla
Slutsatsen som dras baseras också på att det är för mycket protein som är farligt. Har inget med LCHF att göra.
Håkan Nilsson
1971 • Stockholm
#7
27 juni 2012 kl 15:18
Gilla
Jörgen: Det är inte värt att svära i kyrkan. Det är nog säkrast om var och en får ha sin egen tro och hänvisa till sina egna profeter. :)
1965 • Kungsholmen
#9
27 juni 2012 kl 15:41
Gilla
Tommy: Studien som diskuteras här publicerades 26/6 och Ralf Sundströms inlägg är från 25/6. Han verkar tala om en helt annan studie vad jag kan förstå.
Denna studie är vetenskap då den är publicerad i BMJ: http://www.bmj.com/content/344/bmj.e4026
1982 • Månstad
#10
27 juni 2012 kl 16:05
Gilla
Att för mycket kött är skadligt vet vi ju redan, kan leda till cancer. Mängden fett och protein kan ju var och en ha sin åsikt om men ingen kan hävda att det är bra att äta för mycket kött, bättre med fisk isf och viss mängd kyckling (ekologisk då, med tanke på de små stackarna).
1972 • Dalsjöfors
#11
27 juni 2012 kl 16:22
Gilla
Peter P: Många enkäter blir det för de stackars kvinnorna i Uppsalatrakten.En med 35000 svar och en med 43000. För det kan väl inte vara så att de använt svar från samma undersökning? Jag väntar ivrigt på att även denna rapport ska bli skjuten i småbitar. Tyvärr har jag inte kompetens själv att läsa forskningsrapporter men jag kan ju ärligt säga att jag är mycket skeptisk till de flesta av dem då det hela tiden kommer fram dolda agendor med kopplingar till olika företag/organistationer. Det brukar sluta med - Som man frågar får man svar. Om någon betald forskare från köttiindustrin tar del av matrialet kommer han garanterat fram till ett annat resultat.

Conclusions Low carbohydrate-high protein diets, used on a regular basis and without consideration of the nature of carbohydrates or the source of proteins, are associated with increased risk of cardiovascular disease.

Så om du inte bryr dig om vilka kolhydrater du drar i dig och sedan inte bryr dig om vilket protein du får i dig så är det ökad risk för hjärtsjukdom.

Ursäkta om jag inte riktigt tar denna Studie på allvar.
1976 • Sollentuna
#12
27 juni 2012 kl 16:23
Gilla
Jag skulle vilja påstå att köttfrågan är precis lika öppen som den med fett/protein/carbs etc..

Vad baserar du det på Madeleine?
1976 • Sollentuna
#13
27 juni 2012 kl 16:25
Gilla
Tommy, vilken post syftar du på? Överts på sidan skriver han om Västerbottenstudien...
Magnus
Stockholm
#14
27 juni 2012 kl 16:25
Gilla
Madeleine, du borde veta mycket väl att påståendet "rött kött är farligt" baseras enbart på observationsstudier som är mycket svaga bevis, om ens det. Ge mig kontrollerade, randomiserade studier som visar samma sak och vi kan snacka.
1983 • Falun
#15
27 juni 2012 kl 16:30
Gilla
1972 • Dalsjöfors
#16
27 juni 2012 kl 16:39 Redigerad 27 juni 2012 kl 16:40
Gilla
1969 • Åkersberga
#17
27 juni 2012 kl 19:40
Gilla
Jag är kanske okunning men varför är Cancerfonden med och spronsrar denna studie om hjärt-kärlsjukdom? Det ligger väl inte i deras intresse, de borde väl sponsra studier som letar typ tjocktarmscancer o dyl.
Jocke Näsvall
1977 • Uppsala
#18
27 juni 2012 kl 21:16
Gilla
Magnus:
Om du kollar upp vad forskarna som medverkade i studien har publicerat tidigare så hittar du nästan uteslutande cancerrelaterad forskning: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=search&db=pubmed&term=Adami%20Hans-Olov[au]&dispmax=50 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=search&db=pubmed&term=Weiderpass%20Elisabete[au]&dispmax=50 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=search&db=pubmed&term=Lagiou%20Pagona[au]&dispmax=50

Och med några sökningar till kan du se att de faktiskt har publicerat resultat angående cancer från samma kohort-studie tidigare: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16923235 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21125418

Bara för att cancerfonden delvis finansierat forskningen betyder ju inte att forskarna måste hemlighålla resultat som inte har med cancer att göra...
Gollum
1975 • Storuman
#19
27 juni 2012 kl 21:30
Gilla
Fick nog av forskning när jag skrev min C-uppsats. =)
1969 • Åkersberga
#20
27 juni 2012 kl 21:53
Gilla
Jag antyder såklart ingen mörkning, jag bara undrade varför Cancerfonden finansierar en studie vars primära syfte inte är cancer. Om jag var medlem och gav pengar till dem skulle jag nog ha synpunkter
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.