Löpning Kost & Näring 86 inlägg 6770 visningar

Äter ni - den idag så populära - pizzan?

1972 • Lund
#1
22 mars 2012 - 13:13
Gilla
Att pizza inte är det nyttigaste som finns är väl de flesta överens om, men med tanke på hur stor del av vår matkultur den italienska rätten blivit torde det ändå vara få som helt undviker den.
Själv äter jag sällan pizza. Under det senaste året har det kanske blivit 3-4 stycken. Ärligt talat är det ju inte särdeles gott, men det kan vara praktiskt om man snabbt behöver stilla hungern.
Nyfiken på om det finns folk därute som lyckas nå eller ialla fall upprätthålla goda löpresultat TROTS ett regelbundet intag av den flottiga degrätten.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Joakim Hallberg
1973 • Södra Sandby
#2
22 mars 2012 kl 13:19
Gilla
Då och då slinker det ner en pizza fast lika ofta gör vi hemmagjord pizza numera. Dock brukar den innehålla minst lika mycket (om inte mer) ost än den köpta... Det enda jag märkt är att om jag äter en pizza på kvällen brukar löprundan dagen efter vara lite tung. Sammanträffande eller inte vet jag ej.
Camilla Green
1982 • Linköping
#3
22 mars 2012 kl 13:19
Gilla
Jag tycker att det är gott, hemma hos mig äter vi en (nästan) varje söndagskväll! :) Tror inte den gör bu eller bä för min löpning så länge jag inte ger mig ut på ett pass direkt efter. ;)
1976 • Segeltorp
#4
22 mars 2012 kl 13:26
Gilla
Jag åt pizza (tropicana) till lunch för några veckor sen och gjorde PB på kvällen så det är ju uppenbarligen den ultimata löparkosten? :)
1988 • Helsingborg
#5
22 mars 2012 kl 13:27
Gilla
Pizza är så himla gott ju :)
M Extreme
1971 • Vallentuna
#6
22 mars 2012 kl 13:32
Gilla
Joakim. Det är skillnad. Osten du har hemma är riktig ost, Pizzabagarna har nu för tiden mest analog ost dvs riven ost i påsar med namn typ ”pizzamix”, säljs blandningar där det mesta är billig fettråvara.
Du kan hitta dessa påsar i snabbköpen också, men köp inte dem.
1984 • Uppsala
#7
22 mars 2012 kl 13:33
Gilla
Ju mer man springer desto fler pizzor kan man äta.
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#8
22 mars 2012 kl 13:34
Gilla
ca 2 ggr i månaden blir det pizza, finns inget som återställer trötta ben bättre än en pizza :)

blåser du bort 3000 kalorier på ett långpass är en pizza inga problem för kroppen att ta hand om.

vill minnas att en känd skidåkerska som setts göra reklam för kexchoklad vid något tillfälle blev tillfrågad hur hon kunde äta kexchoklad när hon tränade så hårt och svaret blev att när man tränar så hårt och så ofta kan man äta vad man vill.

det är såklart en sanning med modifikation men en pizza innehåller ju oftast rätt bra råvaror och det är ju den koncentrerade mängden energi man får i sig som kan vara ett problem om man inte rör sig tillräckligt. Vilket inte borde vara ett problem på jogg.se :)
M Extreme
1971 • Vallentuna
#9
22 mars 2012 kl 13:41
Gilla
Mikael: Pizzor från pizzerior innehåller verkligen inte bra råvaror.
Härdat fett i stället för ost och slakteriavfallsskinka, burkräkor, burkananas, kebab"kött" är det vanliga på 90% av Sveriges "pizzerior".
Kalorierna gör man kanske av med men råvarorna är verkligen skit
1968 • Helsingborg
#10
22 mars 2012 kl 13:41
Gilla
Allting i rimliga mängder är väl aldig fel.. som löpare måste man unna sig något onyttigt ibland.. jag brukar käka pizza efter halvmaror som återhämtning samtidigt slinker en och annan öl ner också..
1972 • Lund
#11
22 mars 2012 kl 13:47
Gilla
Efter att tagit del av dessa läsvärda inlägg känner jag mig redan lite positivare till pizzan - den verkar ju vara både godare och mindre onyttig än vad jag riktigt förstått.

C. Green - jag vet att du upprätthåller en hög, respektingivande träningsdos. Så om du kan äta pizza...

M. Extreme - tack för varningen angående plastpåseosten!

N. Langvig - sa du pizzan hette Tropicana? Jaja, får väl prova en sån en dag.

M Extreme
1971 • Vallentuna
#12
22 mars 2012 kl 13:49
Gilla
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#13
22 mars 2012 kl 14:15
Gilla
M.Extreme : absolut, det handlar mycket om var man väljer att köpa sin pizza, och hur man ser på saken.

är ju bättre att äta en pizza än att tex bälja i sig "light" läsk i tron om att man är nyttig, om man nu ser till att göra av med energin från pizzan genom löpning.

sedan går det ju alltid att hitta "bättre" råvaror men då talar vi ju om en omställning av kosten mot tex mer ekologiska och närproducerade varor m.m , vilket absolut är att föredra då de ofta är av högre kvalitet och inte innehåller lika mycket tillsatser och utfyllnad.

men absolut, råvaorna i "på hörnet" pizzerian kanske inte alltid är den bästa, men det är dom inte heller på ICA eller var man nu annars köper sina varor. hoppas du förstår vad jag menar :)
Joakim Hallberg
1973 • Södra Sandby
#14
22 mars 2012 kl 14:45
Gilla
M Extreme: Ja du har rätt, jag väljer ju inte att slänga på den där läskiga pizzamixen hemma direkt. Som många säger här, när man tränar mkt kan man stoppa i sig det mesta. Efter ett hårt kvällspass är det rätt gott med lite chips vid TVn innan man somnar t ex :)
1980 • Västerås
#15
22 mars 2012 kl 14:56
Gilla
1-2 i veckan, ibland flera gånger. Kanon dagen innan långpass eller direkt efter ett.
Martin
1979 • Stockholm
#16
22 mars 2012 kl 15:08
Gilla
Lite förvånande att så många anser att man kan äta vad som helst om man tränar mycket. Ur ett viktperspektiv stämmer det givetvis men "dåliga råvaror" är negativa för kroppen på andra sätt också.

Iof är det givetvis upp till var och en att äta vad de vill, oavsett perspektiv...
Robin
2008 • Götet
#17
22 mars 2012 kl 15:15
Gilla
äter väl meatzza kanske 10ggr/år. pizza blir det sällan, har 1 senaste året, blev äcklad över hur degigt och sunkigt det kändes så åt inte upp den. brukade äta kebabpizza kanske 1gång/vecka under några år som student.
1972 • Lund
#18
22 mars 2012 kl 15:21
Gilla
Vad i hela friden är MEATZZA? Trodde först det stod MEATpizza (månne ett trendigt namn för Bolognese) men det gör det ju inte.

Nyfiken på denna Giuseppe Meatzzan...
1972 • Dalsjöfors
#19
22 mars 2012 kl 15:21
Gilla
Ät inte pizza någon eller några timmar innan du ger dig ut på långpass eller tävling bara. Gjort båda två och när rapen kommer efter ett par km är det som att rapa kräk. INTE kul :D
Pär Lindbäck
1985 • Falkenberg
#20
22 mars 2012 kl 15:26
Gilla
pizzabotten gjord på köttfärs är meatzza
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.