Löpning Träning 8 inlägg 976 visningar

Nyfunnen träningsglädje.

1977 • Eskilstuna
#1
5 mars 2012 - 14:47
Gilla
Jag måste bara få dela med mig lite av min nyfunna träningsglädje :)
Mina vänner tycker nog mest jag är lite galen, och kan nog inte förstå att det handlar om ren glädje. Mina icke löpande vänner ska väl tilläggas.

Jag är lite av en periodare, och just nu är jag en vecka in i "20 veckor till 42195m"-perioden.

Förra året var jag, vid samma tidpunkt, i perioden "10 veckor till halvmarathon"-perioden så jag tänkte att det var lika bra att dubbla tll i år :)

Att Jubileums Maran släppte nya startplatser var väl också en viktig faktor naturligtvis.

Så nu ska jag alltså från att inte sprungit sedan september komma i sub 4h form till mitten av juli (gärna sub 3:45 men det är nog lite väl ambitiöst på den, vad jag hört, jobbiga banan). Kan bli tufft, men som sagt förra året var jag i samma läge och klarade sub 2h målet (blev 1:45 i slutändan) på halvmaran efter 10 veckor.

Motivationen finns här iaf. Längtar redan till dom där långpassen upp mot och över 30k, men det gäller att skynda långsamt.

Hoppas det finns fler som hittat tillbaka till löparglädjen så här när solen börjat titta fram igen :)
1980 • Staffanstorp
#2
5 mars 2012 kl 16:52
Gilla
Man får gratulera =)

Få saker snäpper upp motivationen som nya mål, inte minst när det tydligen gick så bra med de gamla. Själv har jag varit nere i en halvsvacka ett tag nu och mest dunkat på i hopp om att det ska vända och nu med solsken och plusgrader märker jag direkt att det är bra mycket roligare med löpning igen. Första maran på 10 år är även inplanerad i juni.
1981 • Dals-Ed
#3
5 mars 2012 kl 18:24
Gilla
Härligt att höra och yes, gläjden har återkommit även hos mig! Om det var de nya skorna vet jag inte men nu tar jag mig även tid att "larva" mig under träningspassen. Hoppar t ex hage på några platser där ungar leker vilket säkert ser otroligt märkligt ut men det är kul få bryta av och det är gott så. Just nu känns det som man kan springa precis hur länge och fort som helst. :)
Karen
1970 • Göteborg
#4
5 mars 2012 kl 22:54
Gilla
Grattis!
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#5
5 mars 2012 kl 23:36
Gilla
Det är glädje och lagom med galenskap löpning handlar om :-)

Kul att läsa, tack för inspirationen.
1977 • Eskilstuna
#6
5 mars 2012 kl 23:38
Gilla
Tackar!

Jag märkte förra året vad ett mål gjorde för motivationen. Jag har inte heller mått så psykiskt bra på många många år som jag gjorde förra våren.

Med det i minnet var jag inte sen att anta marathonmålet när chansen gavs.

Tredje passet av många avklarat i dag, bara en kortis på 5k. Tur att det blir lite längre i helgen. Det är de långa nötarpassen som är roligast :-)
Och dom kommer att bli långa framöver. Jag har ca 800km inplanerat till mitten av juli.
1976 • Solna
#7
6 mars 2012 kl 08:53
Gilla
Själv är jag en klassisk soffpotatis, eller var det iaf fram till förra sommaren. Nån gång på våren fick jag för mig att anmäla mig till midnattsloppet och i slutet på juni insåg jag att jag nog måste träna också. Sedan dess har jag med glädje varit ute och sprungit iaf 2-3 ggr i vecka (förutom en period då hälsenan inte ville vara med) och nu i år så har jag anmält mig till halvmaran i september. Vem vet, nästa år kanske jag kör på din linje och tar maran :) Jag drömmer iaf om att klara en mara innan jag fyller 40. Det är hur som helst fantastiskt skönt att känna lusten och glädjen att springa
1977 • Eskilstuna
#8
10 mars 2012 kl 21:47
Gilla
Ytterligare ett långpass i ren glädje.

Skulle ut och köra en dryg mil i kvällssolen.

Det slutade med en halvmara som avslutades i mörker "storm" och spöregn.
Så kan det gå när man i flera korsningar väljer den väg som går i motsatt riktning mot hem.
Vad gör man inte när benen känns lätta?!
Lyckades klämma in lite terränglöpning på slutet dessutom.

Det sjukaste av allt är att jag klockade in på 1:52 och inte hade någon vätska med mig. (kan sättas i relation till att jag sprang 1:45 på tävling i fjol efter 10v förberedelser. Nu hade jag 4mil i benen sedan september)

Finns risk att jag ångrar detta i morgon..... B-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.