Löpning Kost & Näring 325 inlägg 25472 visningar

skippa mjukbröd! gå ner i vikt

1968 • umeå
#1
17 november 2011 - 08:08
Gilla
Jag har tränat kontinuerligt i snart 6 år, började när vågen stod på 86 kg. Jag tränar ganska mycket och hårt men inte gick jag ner något nämnvärt i alla fall, pendlade vid 82-83 kg.Jag har prövat med LCHF , det enda som hände var att jag inte orkade träna men en sak gav det mig och det var att sluta äta mjukbröd.Plötsligt hände det, kilona försvann och nu skall jag säga att jag äter i dag allt som jag vill, jag dricker gott varje helg och jag saknar mjukbrödet bara lite grann
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#21
17 november 2011 kl 21:12
Gilla
Jag blir också tung och däst av mjukt bröd, grovt bröd klarar inte magen så jag har också slutat nu. MInskat i vikt? njaaaeeee ;)
Robert
1989 • Storå
#22
17 november 2011 kl 21:58
Gilla
Hårt börd så som knäckebröd har ett rätt högt GI-värde. Brukar ta några knäckebrödsmackor med ost efter träning.
jakob gawlik
1974 • eslöv
#23
17 november 2011 kl 22:01
Gilla
@Ann-Louise: mitt favoritbröd till vardags är bakat på 300g rågsurdeg, 400g dinkel, 400g bra vetemjöl, 500g vatten, 50g brödsirap, 2 rivna äpplen och en näve solroskärnor. Jag låter brödet mellanjäsa i blandaren för att slippa massa disk och kladd. Har man tid kan man skippa jäst och långjäsa eller så slänger man i lite jäst och blir klar samma kväll.

@Magnus, har du sett brödhyllorna i Amerikanska mataffärer? Det närmaste fibrer du kommer är om brödet har legat på en trähylla.

Bröd är inte onyttigt, men om man ska gå ner i vikt bör man veta att bröd är energirikt. Springer och tränar man mycket är ju inte detta fel.

Bröd är helt enkelt livet!!
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#24
17 november 2011 kl 23:14
Gilla
OK, läste uppenbarligen lite för fort. Men för att jag ska få det klart för mig: du lyckades inte gå ned med LCHF utan när du började äta kolhydrater förutom mjukt bröd igen?

Låter lite märkligt, men funkade det så 'good on yer!'
jakob gawlik
1974 • eslöv
#25
18 november 2011 kl 06:54
Gilla
Varför är det märkligt? Mjukt bröd = mycket tillsatt socker, lite fibrer = dålig mättnadskänsla och kortvarig energi. Mörkt eller hårt bröd är det motsatta. Vad är det som är konstigt?
1972 • Söderhamn
#26
18 november 2011 kl 07:15
Gilla
LCHF personer tror ofta att det är det enda sättet tyvärr. Jag har själv gått ned 16 kg trots att jag ätit ordentligt med kolhydrater hela vägen. Normal mat, mindre portioner, mer träning. Slipper krångla med magiska dieter och mår bra, både fysiskt och psykiskt.
1975 • Hässelby
#27
18 november 2011 kl 08:27
Gilla
Det "farliga" med bröd är enligt min mening inte kolhydraterna, utan att mjuka mackor med pålägg innehåller förvånansvärt många kalorier. Det är lätt att äta sig till ett energiöverskott på smörgåsar. Dessutom är det så lätt att bara ta en macka till ...

1976 • Sollentuna
#28
18 november 2011 kl 08:54
Gilla
Magnus #15,

Visst, du har rätt! Uttryckte mig lite för enkelt. Min poäng är att man inte behöver knöka i sig kolhydrater bara för att man tränar.

Sen ser inte jag LCHF som en "specialdiet". Jag ser det som en slags balans på allsidigt ätande.

Jag gillar bröd själv. Det blir ofta en macka (typ finn crisp eller nåt grovt, tunnt surdegsbröd på kvällen till téet. Men då är det tjockt med bregott och fet ost på!
1972 • Söderhamn
#29
18 november 2011 kl 08:58 Redigerad 18 november 2011 kl 08:58
Gilla
Jag undrar om inte allt detta fett med tiden kommer att visa på extrema nivåer kolesterol i blodet.. Vi hade nyligen en hjärtinfarkt på jobbet pga av kolesterol hos en som levde efter LCHF. Nu ska man väl inte dra för stora växlar på det, han tränade inte speciellt mycket vad jag kan förstå. Men min högst ovetenskapliga uppfattning är nog ändå att det inte kan vara speciellt nyttigt med allt detta fett.
1976 • Sollentuna
#30
18 november 2011 kl 09:08
1 Gilla
Linus, de allra flesta får bättre värden med LCHF. Läs på mer om kolesterol då det är ganska missuppfattat vad det rör sig om, och vad det är som skapar den dåliga delen av LDL kolesterolet.

(Postar jag en länk blir det väl en massa tjafs om källan, så du får googla själv ;)
1969 • Karlstad
#31
18 november 2011 kl 09:10
Gilla
Jag har hållit på med alla extremdieter som tänkas kan. Jag gav upp och bestämde mig för att äta allt men ofta. Jag vill att det ska hålla efter viktnedgången oxå.

Började med detta 1 nov och jag äter vanlig mat men mindre, I stället äter jag var tredje timme och har sen 1 nov minskat 8 cm runt midjan. Mätte i morse.

Så för mig funkar vanlig mat enligt tallriksmodellen och mellanmål. Mellanmålet består av kesa med frukt. oftast banan.

Jag äter på regelbundna tider och då får tarmen jobba. Den är med på noterna och svarar.

Att få en förståelse om vad som händer i kroppen när man ska tappa vikt är en klar förutsättning tror jag.

Hela familjen äter samma mat så det här är något jag kommer fortsätta med efter november.
1969 • Karlstad
#32
18 november 2011 kl 09:12
Gilla
Kan säga att LCHF inte fungerade på mig. Däremot höll jag på att kasta ägg, smör och grädde dit pepparn växer : ))))

Jag blev till slut illamående och fick avbryta.
Magnus
Stockholm
#33
18 november 2011 kl 09:47 Redigerad 18 november 2011 kl 10:05
Gilla
Linus, att högt kolesterol skulle orsaka hjärtproblem är en myt som lever kvar får man nog säga med tanke på de senaste årens forskning. Det finns bättre markörer idag, såsom tex HDL och Apo-kvoter. Totalkolesterolet säger tyvärr inte så mycket. Däremot kan för lågt kolesterol vara rent av farligt eftersom kroppen får svårare att bilda viktiga hormoner och D-vitamin tex.
1972 • Kiruna
#34
18 november 2011 kl 10:01 Redigerad 18 november 2011 kl 10:19
Gilla
Bra tänk Mitte!!
Kasta dieterna dit pepparn växer istället:-)
Jag brukar tänka så här...Inget är direkt förbjudet, men man behöver inte ta av allt.
Vill jag äta snabba kolhydrater så väljer jag det jag är mest sugen på. (Gäller förstås inte efter ett långpass med tömda glykogenförråd)

Ska jag blanda en påse lösgodis, väljer gladeligen bort andra snabba kolhydrater.
Givetvis har jag fyllt på med bra mat innan jag äter godiset:)
1972 • Kiruna
#35
18 november 2011 kl 10:18
Gilla
Glömde tillägga att de snabba kolhydrater som jag isf väljer bort är de tomma, som inte tillför något. Jag skulle aldrig i livet välja bort tex frukt och bär.
Magnus
Stockholm
#36
18 november 2011 kl 10:20 Redigerad 18 november 2011 kl 10:19
Gilla
Direkt efter passet kan även tomma kolhydrater fylla en funktion för återhämtningen. Hellre då än till fredagsmyset skulle jag säga :)
1969 • Karlstad
#37
18 november 2011 kl 10:43
Gilla
Malin: första advent blir första sockerintaget för mig på flera veckor.

Jag ska "synda" med pepparkakor med philadelfiaost och glögg : )

Jammi och en riktig sockerbomb : )
1976 • Sollentuna
#38
18 november 2011 kl 10:56
Gilla
Philadelphiaost är det svårt att äta för mycket av. Välja bara bort light alternativen ;) Och nu finns det glögg med ganska låg sockerhalt: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=96008

Men visst kan man unna sig socker ibland!

Har själv undersökt bakerirörelsen inom LCHF med stevia och mandelmjöl mm.. Men när jag började shoppa i lchfbutiken stack priset iväg såpass att jag inte tyckte det var värt det. Hellre äter jag då lite färre "riktiga" pepparkakor och lussebullar vid färre tillfällen än lägger så mycket pengar på nåt substitut. Jag är kluven till allt det där ändå. Riktig LCHF innehåller inte bröd, kakor och bullar.
1969 • Karlstad
#39
18 november 2011 kl 11:04
Gilla
Blossa starkvinsglögg - pepparkakor från Göteborgskex bakade på rikitgt smör ( står det på asken ) och vanlig Philadelphiaost.

De få ggr jag kommer att äta det blir det inget substitut : )
1972 • Kiruna
#40
18 november 2011 kl 11:25
Gilla
@Mitte: Ät och njut!

@Magnus N: Helt riktigt. Efter passet viktigt att fylla på =)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.