Löpning Kost & Näring 325 inlägg 25424 visningar

skippa mjukbröd! gå ner i vikt

1968 • umeå
#1
17 november 2011 - 08:08
Gilla
Jag har tränat kontinuerligt i snart 6 år, började när vågen stod på 86 kg. Jag tränar ganska mycket och hårt men inte gick jag ner något nämnvärt i alla fall, pendlade vid 82-83 kg.Jag har prövat med LCHF , det enda som hände var att jag inte orkade träna men en sak gav det mig och det var att sluta äta mjukbröd.Plötsligt hände det, kilona försvann och nu skall jag säga att jag äter i dag allt som jag vill, jag dricker gott varje helg och jag saknar mjukbrödet bara lite grann
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1976 • Sollentuna
#2
17 november 2011 kl 08:11
Gilla
Och vad är det i mjukbröd? Jo, mjöl och (oftast) rent socker! Kul att det funkar för dig :)
1972 • Kiruna
#3
17 november 2011 kl 09:26
Gilla
Jag äter sällan mjuktbröd men gillar hårt. Wasa sport + är min favorit.
(utan att vara sponsrad ;) Mår bättre av det.
Om det är det som håller mig i form är mycket möjligt...
Tror det är en vanesak. Mina söner föredrar också hårtbröd, det är det som serveras hemma, för det mesta.
1968 • umeå
#4
17 november 2011 kl 13:37
Gilla
jag käkar också hårt bröd, wasa rågrut är min favorit(utan sponsring här också)
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#5
17 november 2011 kl 13:42
Gilla
Hur lyckades du köra LCHF samtidigt som du åt bröd?
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#6
17 november 2011 kl 13:48
Gilla
Han skrev ju att han slutade äta bröd med LCHF: "...en sak gav det mig och det var att sluta äta mjukbröd."
1968 • umeå
#7
17 november 2011 kl 14:47
Gilla
tack gabriella!
jakob gawlik
1974 • eslöv
#8
17 november 2011 kl 14:52
Gilla
Samma här, slutade med mjukt bröd för många år sedan när jag skulle ner i vikt. Gick ner från 90 -> 65 första gången. Äter inte ljust/mjukt bröd annat än när jag ska lyxa till det. För min del är det viktigt att brödet inte innehåller mer än 50% vetemjöl och att det är bakat på surdeg samt att det inte innehåller tillsatt socker. Äter surdegsbröd/mörkt bröd varje dag och håller både vikt och energibalans. Det "farliga" med mjukbröd är att man får i sig en massa kalorier som inte mättar speciellt länge.

Numera bakar jag varje vecka och har mitt eget superdupergoda bröd!

1981 • Linköping
#9
17 november 2011 kl 15:28
Gilla
Hej!
jag är nyfiken (och lite sur) på antibrödmaffian. Jag kan inte förstå varför bröd skulle vara så dåligt GENERELLT.

Klart att snackar vi skogaholm eller källarfranska så innehåller de inte så särskilt mycket näring, men jag äter bara grovt bröd med hela korn samt surdeg. Jag kan inte fatta varför det ska vara så jäkla dåligt! Förklara gärna det för mig.
1985 • Göteborg
#10
17 november 2011 kl 15:40
Gilla
Jag äter mycket mjukt bröd och mår jättebra. Har dock inte kommit under 40 på milen än, kanske beror det på brödet?
1976 • Sollentuna
#11
17 november 2011 kl 15:42
Gilla
Oavsett ur "nyttigt" brödet är, finns det ofta en stor mängd kolhydrater i det. Många går lätt upp i vikt när dom äter kolhydrater. Det gäller att hitta sin nivå. Vissa kan äta hur mycket som helst utan viktproblem, även om det kanske är sämre för den övriga hälsan?
1976 • Sollentuna
#12
17 november 2011 kl 15:43
Gilla
Får lägga till att kolhydrater är raketbränsle. Ska man prestera max kan man inte gå tom på kolhydrater.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#13
17 november 2011 kl 15:44
Gilla
Det är de livsfarliga kolhydraterna Karin. Nybakt bröd är det godaste som finns, det skulle jag aldrig byta bort!
Ann-Louise Zander
1982 • Hässleholm
#14
17 november 2011 kl 15:47
Gilla
Jacob -recept tack?

/Surdegsfantast
Magnus
Stockholm
#15
17 november 2011 kl 16:58 Redigerad 17 november 2011 kl 16:58
Gilla
Kolhydrater är inte alls "raketbränsle", det är en makronutrient. Glykogen är nog det som avses vilket varken är "diesel" eller "raketbränsle" utan musklernas naturliga bränsle. Sen kan fettfantasterna få hylla den sk "fettdriften" hur mycket de vill, men faktum är att det alltid är en mix av glykogen/fett vid fysisk aktivitet, hur mycket av varje som behövs beror på ansträngningen och tillgänglighet. Att fettdrift skulle öka prestationsförmågan är det ingen som bevisat, alla studier har visat motsatsen. För mycket kolhydrater är inte bra och ett stort problem, men för lite kan också ställa till med problem om man tränar hårt och ofta och behöver återhämta sig snabbt. Lagom är bäst passar nog in även här.

Att bröd skulle vara extra farligt (eller vete snarare) beror enligt en del på att det vete vi har idag skiljer sig från det vi hade 20-30 år sedan pga genmodifierade frön (GMO-grödor) som fullt ut inte testats på människor och vissa ser detta som ett enda stort experiment och man vet inte om detta är farligt eller inte på lång sikt. Kan vara sant, kan vara falskt..ingen vet med säkerhet än.
1966 • Hässleholm
#16
17 november 2011 kl 17:06
Gilla
Jag har gått ner 12 kg. Mest pga av att träna men de sista kilona kom när jag började äta lite kolhydrater på kvällen. Detta är vad dietister propagerar för. Dvs för kolhydrater gäller: Ät frukost som en kung, lunch som en Prins och kvällsmat som en kyrkråtta. Jag äter Havregrynsgröt och 2 tjocka surdegsmackor till frukost. En surdesmacka till 9 Kaffet. Äter Lunch på Jobbet med potatis, pasta eller ris. Vid 14 tiden drar jag i mig en surdegsmacka till. På kvällen blir det youghurt med lite Cornflakes flingor. Och tro det eller i jag har gått ner i vikt!!!
1969 • Åkersberga
#17
17 november 2011 kl 17:12
Gilla
Karin, det är även många som är lite känsliga för gluten utan att ha diagnos eller tydliga symptom utan blir bara sliriga i kistan o kanske lite uppblåsta. Den är inte ofta man får tillfälle att citera fotomodeller (no offense) men nu är det nog läge. Tyra Banks förbjuder allt bröd för sina top models med kommentaren "Bread makes you puffy!"
Mr. B
1963 • Hemma
#18
17 november 2011 kl 19:50
Gilla
Hur mycket springer Tyra Banks' modeller?
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#19
17 november 2011 kl 20:04
Gilla
En mycket befogad fråga Mr. B.
1963 • Hestra
#20
17 november 2011 kl 21:02
Gilla
Fast visst märks det skillnad på både magen och långvarig mättnadskänsla om du satt i dig en chiabatta (konstig stavning!) eller en grov macka gjord på hela frön och andra "nyttigheter"/knäcke.
Iaf märks det på mig och min problem-mage!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.