29 augusti 2011 kl 09:52
Tänkte dela med mig lite av mina funderingar kring detta.
Har försökt äta vegetariskt/veganskt i perioder av någon månad/månader i taget, över 4år sen sist nu, så jag får anse mig vara köttätare, även om jag ofta minimerar köttätandet och äter flertalet veganska/vegetariska måltider.
Det stora problemet tycker jag är att laga en varierad kost som smakar bra. Lagade en del rotfruktsgrytor, linssoppor samt gjorde diverse bön-biffar (liknande receptet tidigare i tråden). Hade soyabönor stående i blöt ett halvdygn, etc och letade recept på nätet mm. Men efter nån månad med den kosten så kändes det som jag fortfarande inte var nöjd efter måltiderna, som om jag saknade att äta kött, och lite fetare mat. Det var iofs lättare då jag åt ägg, och det blev en hel del äggrätter istället för helt veganska.
Men det kanske tar några månader för magen/kroppen att vänja sig med den nya kosten. Har tex dragit ner mycket på sötsaker och extra socker i maten, och numera reagerar jag på saker som tex ketchup smakar för sött. Kanske händer samma sak med vegan-/vegetarian kost.